Φράση που χρησιμοποιείται με σκοπό κυρίως να ειρωνευτεί κάποιος εκείνον που αναφέρεται κατά την συζήτηση σε δικαιώματα εργατών και μεταναστών, στην προστασία του περιβάλλοντος, στο δικαίωμα της νεολαίας στην αμφισβήτηση, στα πρωτοποριακά μέτρα για την οικονομία, στην πραγματική πάταξη της διαφθοράς, αλλά σε και κάθε τι καινοτόμο, περιπετειώδες και δημιουργικό.

Αυτά δε τα «κουμμουνιστικά» συνήθως δεν έχουν καμιά σχέση με τον Μαρξ, Λένιν, Στάλιν, σκέψη Μάο, ή τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, αλλά ούτε και ο λέγων έχει σχέση με αντικομμουνισμό και άλλες παιδικές αρρώστιες του καπιταλισμού. Ιδίως αν αυτά που λέει ο φίλος είναι παπαρολογίες, ασυναρτησίες ή δεν συνάδουν με ανάλογη πράξη ή πρακτική.

Πηγάζει από την εποχή που, στην αγαπημένη μας Πατρίδα, ο αντικομμουνισμός ήταν κυρίαρχη ιδεολογία, αλλά και επίσης το να «αφήνεις τα κομμουνιστικά» ήταν μια καλή συμβουλή ώστε να μην εκτίθεσαι επικίνδυνα: τότε που οι τοίχοι είχαν αυτιά και τα αυτιά τοίχους (ενώ τώρα;)

Εναλλακτικά: «πάλι τα κομμουνιστικά σου άρχισες;»
Παραλλαγή: «κουμμουνιστικά»

  1. - Κοίταξε, με το να κάνουμε ανακύκλωση, βοηθάμε όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά ελαττώνουμε τον όγκο τον σκουπιδιών, διδάσκουμε στα παιδιά μας ένα πολύτιμο μάθημα δημοκρατίας αλλά είναι και μια άσκηση πειθαρχίας και οικογενειακού προγραμματισμού…
    - Άσε τα κομμουνιστικά σου ρε Τέλη! Μας έπρηξες! Εσύ δεν πλένεις το 2000 κυβικών αμάξι σου στον δρόμο με το λάστιχο επί δύο ώρες, και μας μιλάς για περιβάλλον…

  2. - Μωρό μου, θα μου κάνεις μια πίπα;
    - Αχ βρε Τέλη, πάλι τα κομμουνιστικά σου άρχισες; Δεν μπορώ, μόλις έπλυνα τα δόντια μου!

  3. - Δούλεψε linux και θα με θυμηθείς!
    - Ποια ρε, αυτά τα κουμουνιστικά;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
patsis

#2
Sir Demetrius Sui generis

τελειο!συγχαρητηρια στον καταχωρισαντα!!
πανω σε αυτο εχω δομησει και ενα σατιρικο ασμα:

εθνικοφρων από κουνια
που ψηφιζεις τη ΔΕΞΙΑ,
μου ρχεσαι αγριέμενος
και μιλάς προδοτικά!

ΡΕΦΡΕΝ
Αντε δουλεψε λευτερη/νικολα/κωστακη/μητσακο/θαναση/γιωργακη...
κι ασ΄τα κουμουνιστικα!
Το αφεντικό δεν φταίει
αν τα ζώα μου ειν΄αργα!

Αν δεν έχεις τα προσόντα
για ν΄ ανοίξεις μια δουλειά,
δούλευε στα ξένα χερια
και μη βγαζεις τσιμουδιά.

Θα σε μπάσω μες το phorum
τα σιχτίρια σου να φας
under,kaizer,TAYΓΕΤΗΣ
θα σε μαθουν να μιλας!

μελωδια σε midi:

http://www.zshare.net/audio/69675951bbd997e2/

#3
betatzis

Σεβασμός. Ειδικά το 2ο παράδειγμα.

#4
Vrastaman

:-)

#5
Khan

Ιδίως αν ζήταγε παρτούζα, θα ήταν όντως κομμουνιστικό...
Σεβασμός κι από μένα!

#6
Επισκέπτης

Στις μέρες μας ακόμα και για μια πίπα πρέπει να αγωνιστείς πολύ!

#7
jesus

αυτά τα κομμουνιστικά διέπονται από τις αρχές του μαρξισμού-λενινισμού σκέψη μάο τσε τουνγκ; γιατί εγώ μάο τσε τουνγκ στο σπίτι μου δεν βάζω.

#8
HODJAS

Κι εγώ το κόκκινο βιβλιαράκι το' χω πάνω στο βάζο με το γλυκό, για να μην το φτάνουν τα παιδιά.

#9
Tsatsaras the Pimp

Προσωπίκαλλυ πρέπει να είμαι one-of-a-kind υβρίδιο Κομμουνιστή καθώς, παρά το γεγονός ότι είμαι συνειδητός Κομμουνιστής (πολιτικοποιημένος και οργανωμένος), παραδέχομαι πως είμαι γρανάζι σε μηχανή, δεν είμαι αλλεργικός στο χιούμορ, δεν αφήνω μαλούμπα για χεντ μπάνγκινγκ (νόου οφένς του δε μέταλχετζ), συντηρώ τον καπιταλισμό φορώντας μάρκες και πίνοντας Coca Cola, αγαπώ τον Πανούση, είμαι υπέρ της ελεύθερης βούλησης και του ξεχωριστού της προσωπικότητας, δέχομαι τις διαφορετικές από τις δικές μου αντιλήψεις/ιδέες/απόψεις, δεν κανω προσηλυτισμό και έχω πετάξει τις παρωπίδες από τα 12! Παρ' όλα ταύτα όμως, ένα σχολιάκι θα το κάνω...

«Αυτά δε τα «κουμμουνιστικά» συνήθως δεν έχουν καμιά σχέση με τον Μαρξ, Λένιν, Στάλιν, σκέψη Μάο, ή τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις...»

«ή τον ΣΥΡΙΖΑ»;! «Ή ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ»;!;!;! Σε λίγο θα πούμε πως ο Rory Gallagher έπαιζε στα Rave Parties του Battery!!! XDDD

#10
MXΣ

αναγκαία διόρθωση μετά την στιβαρή ιδεολογική και ηθικοπλαστική παρέμβαση του Tsatsaras the Pimp:

«Αυτά δε τα «κουμμουνιστικά» συνήθως δεν έχουν καμιά σχέση με τον Μαρξ, Λένιν, Στάλιν, σκέψη Μάο, ή τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, το «Κ»ΚΕ και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις...»

#11
MXΣ

Kαι αυτόν τον Γκάλαχερ, κάπου τον έχω ακούσει... Α, ναι ρε, σε μουσική υπόκρουση σε φεστιβάλ της ΚΝΕ (αλλά από το 1990 και μετά...)

#12
Vrastaman

#13
MXΣ

Έλα τώρα Vrast, με κάνεις και κοκκινίζω...