Ο moderator διαδικτυακού τόπου. Από το ξενικό mod και το γαμοσλανγκοτέτοιο επίθημα -ουλας, που δηλώνει κύρος και μεγαλοπρέπεια, όπως στα γαμαωδέρνουλας, γαμίκουλας, πεφτοπηδίκουλας, πήδουλας, ταχυπηδήκουλας, τζίπουλας, γκέουλας, τομπαίρνουλας, μητσοτάκουλας, καραφλοχαίτουλας και πολλά άλλα.

Η λέξη δεν έχει πολλή πέραση εκτός σλανγκρ, αλλά εντός θεωρείται δεδομένη και αυτονόητη. Συνώνυμα: ιστομάστορας, μάστορας, γουεμπμάστορας, μόδιστρος, μοδίστρα, μοντίφηκας, μοντέλο (με την καλή έννοια), Μ.Ο.Δ., mod diplomatique. Από όλα τα παραπάνω ο μόντουλας είναι η πιο ουδέτερη έννοια που λιγότερο δοξάζει ή καταγγέλει τον moderator, αποδίδοντάς του ωστόσο ένα στοιχειώδες πρεστίζ.

  1. Mes στο κατεβαίνω: Γκάταλαβα. Γράφει κάποιος από την Σαλλλονίκη και μάλιστα μόντουλας , ορισμό για σαλονικιώτικη σλανγκ έκφραση, κι έχουμε άποψη οι χαμουτζίδες; Και γω δικιά μας είμαι τζονμπλάκ, αλλά αν βγω σε δικό σου ορισμό για τα γυμναστηριακά και σου πω, «μπααα εγώ το έχω ακούσει αλλιώς στην πλατεία που πάω βόλτα» και σε πω και αγύριστο κεφάλι, δεν πάει με την καμία, νομίζω; :-P

  2. Διάλογος στο παπαριές μανίτσα μου:

Χεσούς: το «μπούκο το» να το κάνουμε «μπούκω' το» καθότι έρχεται από μακρυά;;;
(η ερώτηση προς λοιπούς μόντουλους)

lipous modulus:
ναι

jesus
χαχαχα. κ μόνο γι αυτό έφυγε.

Mes
Ποιος μόντουλας έχει λίπος; :-/

Γάτα ο μόντουλας! (από Khan, 10/02/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Vrastaman

χεχε :-)