Ο αισιόδοξος για τις δυνατότητες της τεχνολογίας, ο τεχνο-οπτιμιστής, αγγλιστί techno-optimist.
Ο Hoffman, που αυτοαποκαλείται «τεχνο-αισιόδοξος», παρομοίασε την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης με εκείνη των αυτοκινήτων. (Εδώ).
Ο αισιόδοξος για τις δυνατότητες της τεχνολογίας, ο τεχνο-οπτιμιστής, αγγλιστί techno-optimist.
Ο Hoffman, που αυτοαποκαλείται «τεχνο-αισιόδοξος», παρομοίασε την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης με εκείνη των αυτοκινήτων. (Εδώ).
Got a better definition? Add it!
Μία από τις λέξεις του 2024 κατά το Inside Story. Oι «τεχνο-αισιόδοξοι είναι άνδρες που εργάζονται σε εταιρείες ή επενδυτικά κεφάλαια της τεχνολογίας και πρεσβεύουν την απεριόριστη ελευθερία λόγου, είναι υπέρ της ΑΙ, κατά των μεγάλων μέσων, έχουν σκεπτικισμό για την DEI (diversity, equity, inclusion), την πολιτική ορθότητα και την ελίτ. Ιδρυτικό μανιφέστο τους θεωρείται το The Techno-Optimist Manifesto που έγραψε ο Μαρκ Αντρίσεν της Andreessen Horowitz. Μεταφραστικό δάνειο και εν μέρει αντιδάνειο από το techno-optimism.
Η συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται βρίσκεται στα χέρια της αφελούς τεχνοαισιοδοξίας. (Εδώ).
Got a better definition? Add it!
Καταγραφή στερεοτυπικών φράσεων που χρησιμοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
αν είχε λίγο χιούμορ
από υπερδυνάμεις
αυτά ζούμε
αυτή η μάστιγα
αυτό
αυτό που
διαδώστε
είμαστε κι εμείς, είσαστε κι εσείς
η αμήχανη στιγμή που
[w=katadikazotoxapoopoukianproerxetai21284]καταδικάζω το x από όπου κι αν προέρχεται[/w]
κάτι δικά μου
να δω κάτι που θέλω
να τα λέμε κι αυτά
πείτε μου για ... να δω κάτι
πόσο δύσκολο πχιά;
σε είδα
συμβαίνει τώρα
τι δεν καταλαβαίνεις;
τι, όχι;
τι φάση;
χωρίς κανέναν απολύτως λόγο
[w=diedwste_21274]diedwste[/w]
No Hope.
Μεταναστεύστε. Καμία ελπίδα. Καμία σωτηρία. Μέρκελ τράβα την πρίζα. Τι δεν καταλαβαίνεις; Αυτό. Merkel pull the plug. Έλεος κάπου. Πφφφ. One way ticket. Έλεος πουθενά. Τραγική κατάσταση. Λε καταστασιόν τρεζ απελπιστίκ. Αυτό. Kλαίω. Λολ. Καραλόλ. Ρησπέκτ. Kudos. Άσε μας κουκλίτσα μου. Γελάει ο κόσμος. Γελάνε τα πλακάκια της κουζίνας. Η αμήχανη στιγμή που. Ντεκαφεϊνέ. Aγάπη μόνο. Άγάπη ρε. Αγαπουλίνια. Με ξεπερνάει. Να το κοιτάξουμε κάποια στιγμή, ναι; Αφτό. Γατάκια. Νταξ. Kαρδούλες. Πολλές. Κατιδικά μου. Φιλί. με υπερβαίνει γατάκια εμετικό, ψόφος, αυτά ζούμε, ΡΙΠ, κλέβω, καλησπέρες, καληνύχτες
Got a better definition? Add it!
Μεταφορά για το πέος.
Το έχει κατσιάσει το σελφοκόνταρό του από το πολύ τάκα-τάκα.
Got a better definition? Add it!
Για εξοπλισμό, μηχανές, οχήματα κλπ, ακόμα και έμψυχο σύνολο, εμφανίζω διαχρονικά βλάβη σε κάποιο συγκεκριμένο εξάρτημα, κάποιο μέρος ή λειτουργία του συνόλου εμφανίζει στατιστικά συχνότερες και σοβαρότερες βλάβες από τα υπόλοιπα, ή απλά υστερεί σχετικά με αυτά ή τον ανταγωνισμό.
Από εδώ: Γενικά οι γερμανοί έχουν το όνομα άλλα όχι τη χάρη (μόνη εξαίρεση η Πόρσε, και η Μερσεντές μέχρι τη δεκαετία 90). Κορεάτες και Ιαπωνες είναι οι πιο αξιόπιστοι και στους κορεάτες δεν το ακριβοπληρώνεις (όπως στη δεκαετία του 80 στους Ιάπωνες που προσπαθούσαν ακόμη να καθιερωθούν). Ιταλοί είναι αρκετά αξιόπιστοι και φθηνοί αλλα γενικά όλοι οι ευρωπαίοι πονάνε στα ηλεκτρονικά κυρίως.
Από εδώ: Μήπως, όμως, ο Ολυμπιακός έπρεπε να κτυπήσει ακριβώς εκεί, ανάμεσα στα σέντερ μπακ της Ντόρτμουντ; Αφού εκεί πονάει η γερμανική ομάδα, στα μετόπισθεν, γιατί δεν πέφτουν πάνω τους τόσο ο Μιραλάς, όσο και ο Τζιμπούρ, για να τους υποχρεώσουν σε κάποιο λάθος;
Από εδώ: Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι ακριβώς θα κάνουν στο θέμα της κατανάλωσης πόρων, ένα σημείο στο οποίο "πονάει" διαχρονικά ο Firefox.
Got a better definition? Add it!
ο Μήτσος είναι λινουξάκιας έβαλε ubuntu στο pc του.
Είναι αυτοί που προτιμάν τo λειτουργικό σύστημα linux αντί για τα windows
Got a better definition? Add it!
Γενικά Όρος που γίνεται χρησιμοποιείται , κυρίως στο χώρο των nerd , για να χαρακτηρίσει ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή όταν αυτό αντικειμενικά η υποκειμενικά.
Ετυμολογία Προέρχεται απο το ουσιαστικό '' πρόγραμμα '' το οποίο είναι η μετάφραση του αγγλικού software στο ελληνικά και το προσδιορισμό '' κουρσούμι ''το οποίο προέρχεται απο το τούρκικο kurşun το οποίο σημαίνει μόλυβδος.
Ερμηνεία Ο μόλυβδος ως γνωστών πρόκειται για ένα απο τα λεγόμενα βαριά μέταλλα , για αυτό το λόγο και έγινε ο συσχετισμός μεταξύ του μολύβδου , και κάποιου software το οποίο τυγχάνει να είναι βαρύ.
Χρήσεις
Ναι μη κατηγορείς το laptop σου το Adobe Photoshop είναι πρόγραμμα-κουρσούμι , λογικό να κολλάει λίγο , αφού ήθελες τα επαγγελματικά εγώ σε έλεγα , βάλε κάνα open source
Got a better definition? Add it!
Published
Last modified
Ξεκουράζομαι, αράζω, κοιμάμαι ,την πέφτω. Αν και συνήθως υπονοεί υπερβολική κούραση ή μέθη, πολλές φορές χρησιμοποιείται καταχρηστικά για κάθε τύπου ύπνο.
-Είσαι για άλλο ένα ματσάκι;
-Όχι ρε, να σου πώ να κρασάρω εδώ για βράδυ; Βαριέμαι να τρέχω σπίτι τώρα.
Got a better definition? Add it!
Κολλάω ηλεκτρονική συσκευή, συνήθως προσπαθώντας να την αναβαθμίσω. Η συσκευή δεν επανέρχεται με απλό reset, reboot, άνοιξε-κλείσε, βάλε-βγάλε πρίζα, βγες στο μπαλκόνι-ξαναμπές. Επίσης δεν αντιδρά καθόλου, δεν ανάβει λαμπάκια, συμπεριφέρεται με λίγα λόγια σαν τούβλο, εξ ου και το όνομα.
Τωρα να χανω τον χρονο τσαμπα και στο τελος να το μπρικαρω κιολας... (Πηγή)
Got a better definition? Add it!
Published
Μαδομουνότητα (η) Αναφέρετε σε κοινότητα στην οποία επικρατούν μαδομούνια. Όρος που εμπνεύστηκε και δημιουργήθηκε από την Ελληνική κοινότητα του Snapchat
.
Got a better definition? Add it!
Η ετικέτα θα αντικατασταθεί από ετικέτες όπως ίντερνετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τεχνολογία, μηχανές, κλπ.