Το λήμμα έχει την απαρχή του στην αναχρονιστική υποχρέωση που έχει ένας νέος πτυχιούχος ιατρικής να προσφέρει τις υπηρεσίες του άμα το πέρας των σπουδών του σε ένα χωριό της υπαίθρου, εναντίον τoυ ντόπιου πληθυσμού, εν είδει εξάσκησης στου κασίδη το κεφάλι.

Το λήμμα έχει ταυτιστεί με την έννοια του επαγγελματικού «ψησίματος» και της απόκτησης εμπειρίας/προϋπηρεσίας ενός νιούφη, πριν κληθεί να αναλάβει τα πλήρη καθήκοντα του.

Ο όρος χρησιμοποιείται κατά κόρον από τον αθλητικό συντάκτη Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

- Ο Μπελέκος του Πανθρακικού, που πριν φορέσει τα χρώματα της ομάδας της Κομοτηνής έκανε το αγροτικό του στον Εθνικό Σουφλίου, πασάρει για τον συμπαίκτη του Μπαδεαμέα, που έκανε το αγροτικό του στον Βισαλτιακό Νιγρίτας, ενώ καιροφυλακτεί ο Σντρέμπνιακ του Πανσερραϊκού, που πριν φορέσει τη φανέλα με το λιοντάρι της Αμφίπολης, έκανε το αγροτικό του στην Vstupenky Trnva...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
johnblack

«Αγροτικό» κάνουν υπό μια έννοια και τα μοντέλα-βιζιτούδες, στη φάση που δεν έχουν γίνει ακόμη εβραίος γνωστές και απλά παίρνονται αβέρτα κουβέρτα με όσους φοράνε παπούτσια, έτσι, για να γράψουν χιλιόμετρα.

Πριν κανα πεντάρι χρόνια, στην παραλία του Αλίμου (κλασικό στέκι για χειμερινούς και ρακετάδες) σύχναζε ως teenager, νυν γνωστή μοντέλα και βιζιτού πολυτελείας (με άπειρες φωτογραφήσεις πλέον και εξώφυλλα). Είχε γαμηθεί σχεδόν μ' όλο τον κόσμο: πιτσιρικάδες, γέρους, κλασικές παραλιόφατσες, άσχετους, ναυαγοσώστες, προσωπικό, τα πάντα όλα. Μιλάμε πως είχε γίνει ανέκδοτο, σούργελο, παρτάλι με τα όλα του. Τώρα πια έχει χρόνια να πατήσει. Έκανε το αγροτικό της εκεί στους μαύρους η γυναίκα και τιγκανά.

#2
kounelos66

Είχε δηλαδή κάνει το αιδίο της «μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μην δίνετε».

#3
allivegp

αιδοίον, παρακαλώ!

#4
electron

αυτό το λήμμα, μου θύμισε τις εξής φράσεις που έλεγε ένας μέγας σλάνγκος σχετικά με το ποδόσφαιρο. Και για την ακρίβεια την αντίθετη πρακτική από το «αγροτικό». Έλεγε όταν κάποιος 35+ παικταράς ερχόταν στην Ελλάδα και δη στον Ολυμπιακό (αφότου είχε φάει τα ψωμιά του)

-ο τάδε ήλθε να συμπληρώσει τα λοιπά συντάξιμα, ή
-ήλθε για τα βαρέα και ανθυγειϊνα, που του λείπανε...
με την έννοια, ότι ήλθε στην ποδοσφαιρική Ουγκάντα, μόνο και μόνο για να οικονομήσει, αφού στην ηλικία που είναι πουθενά δεν θα του έδιναν τόσα λεφτά, και πουθενά ο πρόεδρος δεν θα τον παρουσίαζε σαν μεγάλη μεταγραφή!
εκείνα τα πέτρινα χρόνια...

#5
allivegp

Ίσως το «συμπληρώνω συντάξιμα» ή το «μαζεύω ένσημα» να αξίζουν ν΄ανεβούν.

#6
Επισκέπτης

βρε, οτι είναι σλανγκ, καρακαταείναι, και είναι και πετυχημένα. Απλά δεν γνωρίζω αν είναι σλανγκ του ενός. Δλδ, τα έλεγε και τα λέει μόνο εκείνος, ή τα έχετε ακούσει να λέγονται.

Π.χ. το παρόν λήμμα, λέγεται κατά κόρον.

#7
HODJAS

Γαμεί