Ακολουθεί ομπρέλα ορισμών:

  • ο οδηγός ταξί, ο οποίος διέπεται από τις αρχές του φασισμού/εθνικισμού/ναζισμού και άλλων ανωμαλιών, ο οποίος το δηλώνει με ατέρμονες και απρόκλητες συζητήσεις υπέρ της «επαναστάσεως», «τι καλά τα περνούσαμε στην Χούντα, μας έδωσε και τις άδειες ταξί», «για όλα φταιν οι βρωμιάρηδες οι μετανάστες», «ένας Χίτλερ/Παπαδόπουλος/Καρατζαφέρης θα μας σώσει», κλπ.
  • ο οδηγός ταξί, ο οποίος είναι προκλητικότατος, αφού καπνίζει χωρίς να μας ρωτήσει, οδηγεί σαν να έχει νέφτι στον κώλο, πτύει ροχάλες, ρίχνει μπινελίκια, την πέφτει στις γυναίκες πελάτες, μας πάει στην Δάφνη μέσω Πειραιά παίρνοντας διπλά αγώγια αβέρτα κουβέρτα, κλπ.
  • ο οδηγός ταξί, που δεν του αρέσει η φάτσα μας, τα μαλλιά μας ή ο προορισμός μας και δεν μας κάθεται… Αν είσαι, δε, μελαμψός ή αλλόφυλος γενικά, forget it…
  • ο οδηγός ταξί, που είναι καρφί της Ασφάλειας και δίνει κόσμο, είτε του πολιτικού είτε του χώρου των ουσιών.

    Συνηθίζεται ο οδηγός τούτος ταξί να έχει όλα τα παραπάνω χαρίσματα, 4 σε ένα δηλαδή. Φυσικά δεν ανήκουν όλα τα μέλη της κίτρινης φυλής στην ανωτέρω υποκατηγορία των ταξιστών… Πολλοί από αυτούς απλά ήθελαν να γίνουν μπασίστες (ή ντράμερς)…

- Για όλα φταίνε τα κομμούνια και οι βρωμιάρηδες οι μαύροι! Αθλιότητα κύριος! Να πεθάνουν όλοι οι πούστηδες! Καλά τα λέει ο Άδωνης! Κάτσε να βάλω λίγο Τερλέγκα! Ώρε κέφια! Μια νύχτα δική σουυυυυυ! Χράπ φτού! Που ρε πούστη μ'! Ξέχασα να ανοίξω το παράθυρο! Κάτσε να πάρουμε το μωρό, ωραίο μουνάκι, σκισσς μωρή χαμ... Που πάτε μαντάμ; Πειραιά; Βολεύει, πως δεν βολεύει! Ε, μίστερ, δεν σε πειράζει νομίζω; Χράτς, χράτς (Ξύσιμο αρχιδιού)… Ρε κοίτα τον βρωμιάρη τον φρίκουλα που θέλει και ταξί! Που πας φίλος; Νίκαια; Δεν πάει! Τον είδατε τον χλεμπονιάρη, αν μπει μέσα εδώ θα πρέπει να πλύνω το ταξί με άκουα-φόρτε. Βρε ούστ, στην πατρίδα σας σκατιάρηδες! Εσύ φίλος που είπαμε, Εξάρχεια; Αναρχία, αναρχία; Σωστός! Να γίνει αναρχία, να τα κάνουμε μπουρδέλο όλα, και μετά να στείλουμε τα τανκς… Μωρό, έτσι δεν είναι; Ναι; Έλα ρε Μάκη, τι έγινε Μεγάλε! (Μιλά στο κινητό). Ναι, ρε έρχομαι, ήπια δυό ούζα στον Τζίμη και ψιλο-με-βάρεσε! Ναι, ναι, έχω έναν κουλό μαλλιά και ένα δίμετρο… Ναι, άντε γεια, παλιο-βάζελε! Παρδόν, είπες τίποτα κύριος; Εσύ ρε να πας να γαμηθείς, σ' έχω κοζάρει, λέμε! Βρε ούστ! Μωρό, επιτέλους μόνοι! Να, ρε μαλάκα, (μούτζα) που θα μου βγεις από δεξιά!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
MXΣ

Το ότι υπάρχει ήδη το πήρα πρέφα μετά... Αλλά πιστεύω ότι καλούτσικο είναι και αυτό, ε; (ακολουθεί βροχή κουλουριών!)

#2
jesus

το παράδειγμα είναι παραληρηματικά μεγαλειώδες.

#3
allivegp

Χμ, ο μπασίστας υπάρχει και στον άλλο ορισμό του ταξίστα. Άραγε είναι συμπτωματικό;

#4
patsis

Ωραίο παράδειγμα.

#5
MXΣ

Και να σκεφτήτε ότι τον ταξιτζή τον λένε Μπάμπη...

#6
MXΣ

Ο μπασίστας γενικώς, είναι μια μυστηριώδης αλλά και παρεξηγημένη φιγούρα στις ροκ μπάντες... Δεν είναι ο lead singer να τραβάει τις γκόμενες, ούτε ο κιθαρίστας να τραβάει την προσοχή με τα σόλα του αλλά ούτε και ο ντράμερ που χάνει δυό κιλά και βάλε ιδρώτα σε κάθε τραγούδι και το μυαλό του γίνεται γιαούρτι... Αυτός παραμένει πιστός στο beat του μπάσου του, την ραχοκοκαλιά του κάθε άσματος, ένας μοναχικός καβαλάρης, που το μόνο όπλο για να μπορέσει να τραβήξει την προσοχή του κοινού -όχι όλου του κοινού, πιό πολύ εκείνης της μικρής με το αγγελικό αλλά και διαστροφικό συνάμα πρόσωπο που κάθεται μόνη στο μπαρ- είναι η δύναμη της ματιάς του. Παρόλ'αυτά, οι πιό πολλοί μπασίστες φοράνε γυαλιά ηλίου.

Σαν άνθρωποι του μυστηρίου αλλά και της προβλέψιμης περιπέτειας ενίοτε κάνουν και για ταξίστες... με την καλή έννοια!

#7
HODJAS

Μην τα κακολογάτε ρε τα καημένα τα ταρίφια...

#8
Vrastaman

Καλόοο!

#9
iron

εμείς τα κοριτσάκια έχουμε αδυναμία στους μπασίστες και στους ντράμερ. για τους ταξίστες δεν θα το έλεγα.

κάαααααποτε που είχα παίξει σε ένα ροκ συγκροτηματάκι και ο κιθαρίστας με τον δενθυμαμαιποιόν βρήκαν τρόπο να μας βουτήξουν τα λεφτά (θα μας έδινε το μαγαζί 8.000 δρχ το 1988, ήμασταν έξι άτομα Χ δύο βραδιές, γερή μπάζα), ανέλαβε ο μπασίστας και πλάκωσε στα μπουνίδια κάποιον από τους δύο, πάλι δεν θυμάμαι ποιον. Τα λεφτά βέβαια δεν τα πήραμενε ποτές.

#10
MXΣ

Ανατρίχιασα ironick! Άρα δεν συνέβαιναν τέτοιες πουστιές μόνο σε μένα! Για τους μπασίστες, διαβάστε εδώ, ένα απαίσιο κείμενο... Τελικά κάποιοι όντως τους ζηλεύουν (για τους ταξίστες δεν θα το έλεγα, ούτε 'γω)

#11
iron

α καλά!

#12
Επισκέπτης

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση εδώ για την κίτρινη φυλή. Τους βγάλανε στο indymedia!

#13
MXΣ

Προς όλους τους ταξίστες, μπασίστες ή ντράμμερς: θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε τούτο το λήμμα:κάνω παρέα με μουσικούς. A π α ρ ά δ ε κ τ ο ν !

#15
iron

έχετε καταλάβει, υποθέτω, ότι η πλειοψηφία των ταξιτζήδων, νέων και γέρων είναι χρυσαυγίτες.

δεν θα πω άλλα για δαύτους, έχω τόσα ράμματα για τη γούνα τους που δεν χωράνε εδώ (ένα είναι βέβαιο: έχω τον ταξιδιώκτη).