Μια σειρά από μπανεύκολα (=μπανάλ και εύκολα) λολοπαίγνια λαμβάνουν χώρα αν αντικατασταθούν τα πρώτα συνθετικά πρωτο- και προ- από το πρωκτο- με υπονοούμενο για πρωκτική σεξουαλική δραστηριότητα. Το πρωκτο- καθίσταται έτσι οιονεί πρόθημα της γαμοσλανγκοτέτοιας (το ίδιο συμβαίνει και με το πρόθημα μουνο- αντί μονο- και το επίθημα -φλώρος αντί -φόρος). Για να μην πελαγώσουμε με ξεχωριστά λήμματα, τα παραθέτω όλα εδώ, επιτελώντας το καβουρικό μου λειτούργημα:

  1. το ΠΡΩΚΤΕΚΤΟΡΑΤΟ αντεπιτίθεται...σε όλα τα μέτωπα ,με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ και πνευματικό Ηγέτη τον διαβοΛΑΚΗ , απ'τα οχυρά του.. (εδώ).

  2. ...χωρις να καταπνιγει την πρωκτοβουλια των ιδιωτων και χωρις να ενοχοποιει το κερδος ρε αδερφε,... (εκεί).

  3. Και για να τελειωνει αυτο το παραμυθι αν ειμουν Ολυμπιακος δεν θα το ηθελα αυτο το πρωκταθλημα γιατι τα πρωταθληματα (και οχι τα πρωκταθληματα του κώλου )κερδιζονται στα γηπεδα και οχι στα δικαστηρια με κολλητιλικια στυλ Γκαγκάτση.. (παραπέρα).

  4. Αυτό σημαίνει «πρωταθλητισμός» και όχι πρωΚταθλητισμός που έκανε τόσα χρόνια ο διορισμένος του λιμανιού. ακόμη πιο πέρα.
    Κ.ο.κ.

πρωκτοδίκης (από Khan, 16/03/10)(από komikotragiko.blog, 05/02/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
euripidisk

Όλα τα πρωκτο-ευρά λουλούδια.Τα ρισπέκτια μου

#2
betatzis

Ζωγραφιζει ο καλλιτέχνης και χτες και σήμερα.

#3
iron

#4
HODJAS

Τα κωλόπαιδα οι πρωκτόπλαστοι φταίνε για το κατάντημά μας...

#5
Επισκέπτης

Kαι σ' ένα παλιό σιδεράδικο που πήγαινα, μια λούγκρα γιατρό που ερχότανε, τον φωνάζαμε «δόκτωρ πρώκτωρ» μέχρι που σηκώθηκε κι έφυγε.

#6
HODJAS

Proctor είναι στα κολλεγιακά εγκλέζικα πανεπιστήμια (Cambridge, Oxford, Durham, Roehampton) ο προεστός φυτητής κάθε κολλεγίου, συνήθως είναι υπεύθυνος για θέματα πειθαρχίας-οικονομικά κλπ, ενώ το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι οτι δεν πληρώνει βύζαχτρα (η κουφάλα)...

#7
Πούτσαρς

Είδες οι Proctor ...
Πάλι ζάχαρη τη βγάζουν...

#8
HODJAS

Συνήθως κάθονται σούζα στους πανεπιστημιακούς Erector...

#9
Abas

επισης «σεξόλης και πρωκτόλης»

#10
vikar

Ωραίος ο Χάν!

Εκτός απο τα πρωτο-/πρωκτο, μονο-/μουνο- και -φόρος/-φλώρος, έχουμε το καλο-/κωλο- και καλο-/καυλο-, το κατα-/σκατα- (σκαταλαβαίνω, σκατάσταση, σκατόρθωμα, σκατούρημα και σκατουρώ, σκάτοψη), καθώς και το φιλο-/φελλο-.

Άλλα;... [μούμπλε-μούμπλε...] Ά, παίζει ας πούμε και το αρχι-/αρχίδια (οπου η αντικατάσταση δέν αποδίδει πλέον σύνθετη αλλα δύο λέξεις, πιχί: αρχιμανδρίτης -> αρχίδια μανδρίτης).

Πρέπει να παίζουν κι' άλλα ρε γαμώτ'...

#11
MXΣ

Ψιλό- ή ψηλο- / ψωλό- π.χ.;

#12
HODJAS

Στο Μεσολόγγι έλεγαν ψ'λοκοπάνας = μαλάκας, οπότε λόγω ιδιώματος οι ερμηνείες προέλευσης του 1ου συνθετικού έπαιζαν μεταξύ του ψιλο- απο τους πιο σεμνούς και του ψωλό- απο τους πιο ανθηρόστομους (μάλλον ορθότερη)...

#13
Khan

και το β' συνθετικό -αρχης που γίνεται -αρχίδης,
λ.χ. λιμενάρχης- λιμεναρχίδης κ.ο.κ.

Ρε πστ μου ετοιμάζω καιρό μια επικίλα για το μουνο- αντί μονο-, αλλά δεν βρίσκω τον χρόνο να την ολοκληρώσω

#14
vikar

Έχουμε και το εξ-/σεξ- που ακούγεται πού και πού: σεξαρχής/σεξυπαρχής, σεξακοής, σεξόσων γνωρίζω, σεξυπακούεται και λοιπά.

#15
vikar

Και το πρωτο-/κροτο- που μας θύμισε χθές ο Αούγκα.

#16
Khan

Επίκαιρο το πρωκτογενές πλεόνασμα.