Ο παλιός στο κουρμπέτι, αυτός που έχει φάει τη πιάτσα με το κουτάλι.

Διακρίνεται για την ανήσυχη φύση του που συχνά τον οδηγεί σε περιπέτειες αλλά λόγω της πολύχρονης εμπειρίας του στη νύχτα ελίσσεται και καταφέρνει πάντα να τη βγάζει λάδι.

Ο Βετεράνος χρειάζεται πάντα εναν παρτενέρ, πλάτη για τα καμώματά του.

— Καλά ο Τέο ξέφυγε χθές πάλι, το έμαθες;
— Τι έκανε πάλι;
— Βγήκαμε σε ένα μπαρ και ήπιε μια κάβα, μετά πλακώθηκε με κάτι τύπους για μια γκόμενα, μετά ήθελε να πάμε σε στριπτιτζάδικο γιατί ήθελε χορό λέει, πήγαμε και εκεί, και γυρίσαμε τελικά 11 η ώρα το πρωί σα τα κουρέλια.
— Βετεράνος...

(από Khan, 16/05/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Khan

Ψιλοδόκιμο είναι, δεν είναι και τόσο σλανγκ, μου θύμισες όμως ένα κορυφαίο σκετσάκι του Άλι Τζι.

#2
johnblack

Πω ρε πούστη, θυμάμαι σαν τώρα σκηνικό πριν καμιά 15αριά χρόνια όταν είχα χρησιμοποιήσει τη λέξη για να περιγράψω κάποιον πολύ έμπειρο στα μπλιμπλίκια με τα οποία είχαμε κάψει φλάντζα τότενες... Όλο το καμένο τιμ με κοίταξε σα να 'μουν εξωγήινος, με μια ψιλολύπηση θα λεγες, μια συγκατάβαση.. προφ κανείς δεν το' χε ακούσει ποτέ τούτο πράμα... Το θεώρησαν προφ καλαμαράδικο και φλώρικο, έκανε μπαμ όμως πως τους έκανε εντύπωση. Εγώ τότε ψιλοντράπηκα που δεν είχα καταφέρει να βρω μια αρκούντως βρόμικη έκφραση και χρησιμοποίησα μια που είχα διαβάσει σε βιβλία ιστορίας.. Και κοίτα να δεις που η δικαίωση έρχεται μετά απο τόσα χρόνια.