Κάνω σκαμπίλια, σημαίνει ότι οδηγώ τον κώλο της μηχανής διαδοχικά μία αριστερά και μία δεξιά, κρατώντας το τιμόνι (τη μούρη της μηχανής για την ακρίβεια) ίσια. Ως αποτέλεσμα, η κίνηση της μηχανής να θυμίζει την κίνηση του χεριού σε διαδοχικά χαστουκάκια.

Η καλλιτεχνική αυτή φιγούρα επιτυγχάνεται εύκολα με λίγο παραπάνω γκαζάκι στην αλλαγή των ταχυτήτων και με την βοήθεια του σώματος του αναβάτη. Βοηθούν βέβαια και οι δυνάμεις της φυσικής (φυγόκεντρος και κεντρομόλος).

Μετά την σούζα, τα σκαμπίλια αποτελούν τον δεύτερο πιο δημοφιλή καγκούρικο τρόπο επίδειξης, προς τέρψη αναβάτη και θεατών, και στο ψάρεμα καγκουρογκόμενας...

- Έχασες χθες Μητσάρα...
- Ως προς τι;
- Ένα τυπάκι χθες το βράδυ, στην παραλιακή... Ζωγράφιζε, κι εσύ έλειπες για να απαντήσεις.
- Για λέγε, για λέγε...
- Λοιπόν, κατά τις τέσσερις, σηκώνει το μηχανάκι από την πιτσαρία του Γιώργου, και το κατεβάζει έξω από την καφετέρια. Μιλάμε πήρε τη στροφή σούζα. Τι να σου λέω.
- Μπράβο, τι μωρό καβαλούσε;
- Ένα πριόνι μοταράκι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο γυρισμό πήγαινε σκαμπίλια όλη την διαδρομή, για να ξεμουδιάσει.... Μιλάμε τα φώτα δείχναν μια ανατολή μια δύση.
- Πρέπει μάλλον σήμερα να βγάλω το μωρό μου μια βόλτα, να τον φοβίσω λιγάκι.

(από Μάγιστρος, 13/06/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Stravon

Το μήδι προειδοποιεί. Η υπερβολή στα σκαμπίλια βλάπτει σοβαρά την υγεία.

#2
perkins

Αυτα που βοηθανε σημαντικα είναι η ροπή και τα λαστιχα ειδικα αν ειναι με τα λινα σχεδον εξω και το οδοστρωμα αν ειναι λαμπίκο.

#3
AN21

Νομίζω πως το μήδι δείχνει άλλο πράμα...tankslaping το λένε αυτό και έχει να κάνει με συγχρονισμό της ρόδας με το πιρούνι και μπλα μπλα. Να τονίσω οτι είναι οτι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί και δε μπορείς να το ελέγξεις..

#4
Khan

Μπράβο! Slang at its best!

#5
perkins

Σωστοστατότατος ο ΑΝ21.
Μη σου τύχει είναι η συγκεκριμένη σουπα.