Βρωμόγκαζο λέγεται το όχημα που είναι φτιαγμένο για γκάζια, για ταχύτητα και επιταχύνσεις. Για σπορ οδήγηση, για την καύλα του πράγματος, για διαδρομές με αδρεναλίνη.

Για παράδειγμα, μπορεί η BMW X5 να έχει μεγαλύτερη τελική από ένα πειραγμένο Peugeot 106 αλλά το πρώτο είναι οικογενειακό και φτιαγμένο για άνεση ενώ το δεύτερο είναι βρωμόγκαζο.

Λέγεται και για ανθρώπους που έχουν την ανάλογη νοοτροπία, τόσο στο γένος που αντιστοιχεί («αυτός είναι βρωμόγκαζος») όσο και στο ουσιαστικοποιημένο ουδέτερο («αυτός είναι βρωμόγκαζο»).

Γιατί βρωμιά; Γιατί ακριβώς δεν είναι καθωσπρέπει. Αλλά και γιατί ο ιδιοκτήτης το έχει το μεράκι και θα το πειράξει το όχημα, χωρίς καθαρές λύσεις. Θα προτιμήσει την ταχύτητα από την αξιοπιστία και την ασφάλεια. Και κυριολεκτικά θα λερώσει τα χέρια του, ιδίως στις μηχανές.

  1. Από εδώ:

ακόμα και εγώ που πήρα Ε 92 αξίας 45000 με αυτά τα λεφτά τι λέτε δεν έπερνα οποιοδήποτε βρωμόγκαζο γούσταρα;;Υπάρχουν όμως και άλλα ζητούμενα και όχι μόνο το γκάζι....

  1. Από εδώ:

ανταλλακτικα υπαρχουν ακομα και aftermarket δηλαδη βελτιωσης κλπ, το wr του φιλου σου λογικα θα εχει κολλησει μετα απο 2 χρονια και θα θες ανοιγμα-επισκευη...πολυ βρωμογκαζο παντως το εργαλειο!

  1. Από εδώ:

Σε τετραθέσιο γύρω στα 12,000 θα πήγαινα για Ibiza. Αγοράζεις ένα VW στα μισά λεφτά, αλλά το συντηρείς όσο και ένα VW -> το συνεργείο γδέρνει. Επίσης, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ είναι το Skoda το fabia, και έχει και βρωμόγκαζο κινητήρα.

  1. Από εδώ:

αν και γυναικα οδηγος ειμαι λιγο βρωμογκαζο γι αυτο αναζηταω αμαξι που να ειναι αξιοπιστο τουλαχιστον στα κρατηματα του. πιστευω οτι ειναι καλη επιλογη. οδηγουσα για 7 χρονια ενα accent και μου εβγαλε την ψυχη αναποδα, ξερω οτι δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ τους αλλα αμα καεις στο χυλο....

  1. Από εδώ:

Και τώρα ένα Quiz; Ποιός Μέγας μάστορας στην κατασκευή κάθε είδους ψαροντούφεκου,γνωστός στο forum, ήτανε τουλάχιστον στα νιάτα του από όσο ξέρω βρωμόγκαζος με δίχρονα;

  1. Από εδώ:

που τα θημηθηκες φιλε μου θυμαμε πριν να μην ειναι 20 χρονια!!!εναν ιταλο που το ειχε ερθη για διακοπες και καναμε κοντρες..εγω με dr 600 dakar ρε παιδια ωραια χρονια!!!!τοτες φλεπαμε xl 185s και λεγαμε πω ! πω! πω! ρε παιδια τι βρωμογκαζο ειναι ετουτο! !!!!!τωρα δυστηχος χαθικαν ολες οι αξιες........... τωρα βλεπεις gsxr 1000 και λες σιγα ρε φιλε το γκαζι....

Got a better definition? Add it!

Published