Ο Μαρινάκης. Η απόλυτη προσωποποίηση (ποιος Κόκκαλης, ποιος Κοσκωτάς, αυτοί ήσαντε κύριοι) των υπανθρώπων που προσκολλώνται στον νικητή για να ξεχνάνε το ότι οι ίδιοι είναι ναυάγια της ζωής.

- Ότι κερδίσαμε καθαρά το είδανε όλοι όσοι ήταν παρών!

(Ευάγγελος Πόλντο Mαριδάκης)

Ο ορισμός αυτός απηχεί αποκλειστικά τις απόψεις του λημματοδότη του.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
AN21

Αρχίσαμεεε....

#2
Vrastaman

+1 για το Πόλντο, ακόμα γελάω :-)

#3
johnblack

Μετά τα χτεσινοβραδινά σκηνικά, η καταχώριση του διαβόητου έτσι, γιατί μπορώ δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Αντιγράφω από εδώ: «Επίδειξη δύναμης χωρίς αντίπαλο!: Αυτό το πράγμα που θέλουμε να το αποκαλούμε ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μία ζούγκλα στην οποία βασιλεύει ο νόμος του ισχυρού. Και όπως κάθε ζούγκλα έτσι και η δική μας θέλει τον βασιλιά της για να μπορεί να λειτουργήσει.
Πέρυσι ήταν η κυριαρχία του Νικόλα Πατέρα που έκανε υπερήφανους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού με τον τσαμπουκά του και το αντριλίκι του και τα περίφημα σουλάτσα αποθέωσης στα κουλουάρ του ΟΑΚΑ. Μην πάτε πολύ μακριά… Στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ο Νικόλας Πατέρας ήταν ο πρώτος που τους ήρθε στο μυαλό.

Γιατί; Όχι για το περίφημο 50-50. Σε αυτό το δόλιο το ελληνικό ποδόσφαιρο ο οπαδός του Ολυμπιακού πανηγύρισε ακριβώς γιατί κέρδισε με αυτόν τον τρόπο τον Παναθηναϊκό. Και αντίστοιχα το ίδιο θα ήθελε και ο οπαδός του Παναθηναϊκού. Και αυτό είναι λογικό. Είτε μιλάμε για νύχτα, είτε μιλάμε για οποιαδήποτε εξωθεσμική και πέρα από τους νόμους δραστηριότητα το πρώτο που χρειάζεται κάποιος είναι η προστασία.

Από αυτή την άποψη ο Βαγγέλης Μαρινάκης (με τη βοήθεια του Καλόπουλου που με τις αποφάσεις του έκρινε την έκβαση του ντέρμπι) κατάφερε να κάνει επίδειξη δύναμης χωρίς αντίπαλο. Σε κάθε ζούγκλα χρειάζεται μόνο ένας βασιλιάς. Ο προηγούμενος αποχώρησε και πλέον μπαίνουμε στην εποχή της κυριαρχίας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η αλήθεια είναι ότι με επίδειξη δύναμης επί του Γόντικα το σενάριο κάπου πάσχει…»

#4
Khan

Παρεμπιπτόντως, όποιος αναλάβει το γιατί μπορεί πρέπει να αναφέρει και την παρακάτω ατάκα του Πονηρόσκυλου από το ρεντρούμης:

Εποχιακό επάγγελμα, σχεδόν εξ ορισμού, κι ένας ρεντρούμης που σέβεται τον εαυτό του δεν δουλεύει ποτέ στο διάστημα Οκτωβρίου–Απριλίου για τον ίδιο λόγο που κι ένας σκύλος γλείφει τ' αρχίδια του: γιατί μπορεί.

#5
daisy_mantroskylos

sthn psyxologia (gia osous gnwrizoun) o hgeths einai adiamfisvhthtos mono otan syndyazei ta pneumatika prosonta. opws akrivws kai stis anwteres va8mides ths zougklas (8ewrontas anwtath thn an8rwpinh koinwnia). sto shmera mono o putin apo tous gnwstous hgetes fantazei kapws etsi. oti dhladh kai thn froura tou na tou afaireseis aytos kata kapoion tropo paramenei kyriarxos giati den einai ta kai kala pneymatika tou prosonta pou ton kratoun sthn krataia 8esh. dystyxws sta protypa ths sygxronhs italizousas don korleone mafias o ka8e paniflwros gyftos (maridakhs) mhdeniko swmatikws kai pneumatikws ginetai antras me 3ena arxidia kai sto proswpo tou vriskoun ylopoihsh oi wannabe eaytoi twn apotyxhmenwn sygxronwn neoragiadwn ane3arthtws hlikias (ta gayrakia tou dhmotikou pou 8a pane sxoleio perhfana th deytera). variemai na analysw parapanw gia tous apopanw gayrous pou xeiwsan karga anti na kryftoun stis trypes tous. se gayrosite epesa mallon

#6
Galadriel

Ξαναγράψε το ανωτέρω σχόλιο με ελληνικούς χαρακτήρες αν δε σου κάνει κόπος, μετά θα κοιτάξω να διαγραφούν και ετούτο και το από πάνω. Αν έχεις μπει στο σάιτ πριν αρχίσεις να γράφεις θα έχεις δει ότι τα γκρικλις δεν χρησιμοποιούνται, πόσο μάλλον σε σεντόνια.