Άντρας ή γυναίκα με πρόσωπο όχι απαραιτήτως άσχημο, αλλά που μοιάζει με καρτούν, έχει δηλαδή κάτι το αστείο, ή που θυμίζει ζωάκι, ή που, απλά, είναι συνηθισμένο μέχρι αηδίας. Κυρίως όμως λέγεται για ασχημόπαπα.

- Τι λέει η καινούργια γειτόνισσα;
- Γαμώ τα παιδιά.
- Ωραίο μουνί;
- Συμπαθητική.
- Με άλλα λόγια: μπάζο.
- Όχι μωρέ, απλώς είναι λίγο φάτσα καρτούν.
- Μανάρα;
- Στρουμφ.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
jesus

μου το λέει μια φίλη μου συνέχεια.

#2
knasos

Σε εσένα ή για σένα;

#3
jesus

εε...καί τα δύο...

#4
Galadriel

Είναι ηλίθια.

#5
Galadriel

(ναι ξέρω, παίζει να στο λέει την ώρα που σου χαϊδεύει τα μαλλιά μετά από έναν υπέροχο οργασμό, πράγμα που αμβλύνει τον χαρακτηρισμό όσο να το κάνεις, αλλά να μάθει να σέβεται) (κι αυτή) (πλάκα έχει παρένθεση παρένθεση) (ναι, πήζω)

#6
jesus

δεν είναι ηλίθια η κοπέλα, απλά ξανθιά είναι...

#7
jesus

βασικά είναι ηλίθια, αλλά γιατί εκεί που είχε κάτι βυζάρες που της ρίχνανε γύρο (παρεμπίπταμπλυ δεν τό 'χουμε αυτό), γαμήθηκε στη δίατα κ τωρα τους ρίχνει αυτή γύρο.

#8
Galadriel

Μωρέ ας κάνει ό,τι θέλει, το γιο μου να μην ενοχλεί και ας μείνει πετσί και κόκκαλο. Να μου πεις γιε μου άμα σε ξαναπεί έτσι να πάρω τη μάνα της τηλέφωνο.

#9
jesus

εντάξει μαμά. να βγω να παίξω μπάλα στον κήπο τώρα;

#10
Galadriel

Άμα έκανες τα μαθηματά σου.

#11
jesus

μόνο η αριθμητική μου μένει...έλα....

#12
knasos

Και να διαβάσει από τον Κωστάκη δίπλα του θα αντιγράψει αφού.

#13
jesus

μαρτυριάρη. δε θα ξαναπαίξω μαζί σου με τα τρασφόρμες μου.

#14
iron

τι γίνεται εδώ; ΕΕΕ;;; ησυχία, κοιμόμαστε!

#15
knasos

Τότε την επόμενη φορά που θα έρθεις σπίτι θα βάλω τον ρούντι να σε δαγκάσει και θα πω στον μπαμπά μου να δείρει τον μπαμπά σου γιατί είναι πιο δυνατός.

Κύρα Ηρώ δε φταίω 'γω, και προχτές που χτυπαγάγαμε τα κουδούνια αυτός με επηρέασε.

#16
iron

ρε ουστ που δε φταις και συ, ου ρε κωλόπαιδα, κι έχω και τον άντρα άρρωστο και μουτονεξυπνήσατε, ουναμουχαθείτε ρε! τραβάτε πίσω στις μανάδες σας μη βγω έξω! γιαααα κάτσε να τις πάρω ένα τηλεφωνάκι, τώρα, τώρα!

#17
PUNKELISD

[παρακολουθώ τα γενόμενα πίσω από το κουρτινάκι στο παράθυρο της κουζίνας]

#18
jesus

μαμάαααα!!!!! μαμάΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!! αυτός εκεί με τα μούσια είναι που σου έλεγα που ήθελε να με κεράσει γλειφιτζούρι, σ' εκείνο το παράθυρο.

#19
iron

ΚΑΙ ΣΥ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ, Ε; ΚΑΤΙΝΑ, Ε ΚΑΤΙΝΑ! ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΩ ΚΑΙ ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ!

ΝΑΙ, ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΕΙ, ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΚΟΥΡΤΙΝΑΚΙ ΠΟΥ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ, ΠΑΛΙΟΠΡΟΣΤΥΧΕ! ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΩ, ΟΛΑ!!!! ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΩ ΓΩ!!! ΑΜΕ! ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΕΜΑΤΟΝΕ ΣΑΚΑΤΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ! ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΩ, ΟΛΑ!!!

... Σταδιάλα για γειτονιά...

#20
Galadriel

Αγόρι μου! Έτσι σε έκανα εγώ, σοφό και μυαλωμένο να αποφεύγεις τις κακοτοπιές, άσε καλό μου καλύτερα να το κερνάς το γλειφιτζούρι παρά να το κερνιέσαι αν με πιάνεις τι εννοώ γιατί είμαστε και στο σλανγκρ.

#21
knasos

Αυτός ο θείος κάνει κατηχητικό, είναι προπονητής στην μικρή ομάδα ποδοσφαίρου και κάνει χορό στο τμήμα των αγοριών.

#22
iron

exit η γκρινιάρα γειτόνισσα στην αυλή και συναντά τη μάνα:
- Καλημέρα σας, τι μου κάνετε... Ξέρετε, τα παιδάκια σας προσέξτε, παρακαλώ. Όχι ότι με ενοχλούν, αλλά έτσι όπως είναι επικίνδυνα σήμερα τα πράγματα, ξέρετε, καλύτερα να μην τα αφήνετε μόνα τους (και της κλείνει το μάτι δείχνοντας προς το παράθυρο με το κουρτινάκι). Και συνεχίζει: - Αρκετές έγνοιες έχω με τον σακάτη, δεν αντέχω άλλα. Καταλαβαίνετε εσείς, δείχνετε γλυκός άνθρωπος. Ε και όσο νά 'ναι δεν αξίζει να πάθουν τίποτα κακό τα μικρά, ε;

#23
PUNKELISD

[παρακολουθώ τα γενόμενα στην plasma μέσω μικροκάμερας που έχω βάλει πίσω από το κουρτινάκι στο παράθυρο της κουζίνας - αναβοσβήνει χαρακτηριστικό κόκκινο φωτάκι]

#24
Galadriel

Ψστ, πάνκε, το πραγματικό πρόβλημα θα ξεκινήσει όταν διαπιστώσεις ότι σου ρχεται να τον παίξεις κιόλας βλέποντας στην κάμερα την ιρόνικ ως ζηλιάρα γειτόνισσα να μου χώνει γιατί δεν προσέχω αρκετά τον τζίζα.

#25
iron

«Και να δείτε, κυρία μου», συνέχισε η ζηλιάρα, «ότι από κει πίσω (και ξανάκλεισε το μάτι προς το κουρτινάκι) συμβαίνουν σημεία και τέρατα! Σημεία και τέρατα, σας λέω! Να, τώρα που μιλάμε είμαι σίγουρη ότι συμβαίνουν κακά πράγματα. Γι' αυτό σας λέω, τα παιδιά και τα μάτια σας! Και τα δύο δικά σας δεν είναι; Και το ξανθούλι και το μικρούλι;

#26
Galadriel

Αχ ναι, όλα τα μωρά της γειτονιάς δικά μου είναι, κι όσα δεν είναι έχω κάνει αιτήσεις για υιοθεσίες γιατί τα αγαπάω πολύ εγώ τα μωρά και τα προσέχω άμα λάχει ναούμ (αααααααααχαχαχαχ μαλάκαααα μουυυυ αααχαχαχα ποια λιλιανάδα και μαλακίες)

#27
iron

- Αχά, μουρμούρισε η Γειτόνισσα.

#28
PUNKELISD

το πραγματικό πρόβλημα θα ξεκίναγε άμα διαπίστωνα ότι μου ρχόταν να τον παίξω κιόλας, όχι βλέποντας στην κάμερα την ιρόνικ ως ζηλιάρα γειτόνισσα να σου χώνει αλλά βλέποντας τον τζίζα.

[Μετά το σάλο που ξέσπασε στη γειτονιά: Φορτηγό, παρκαρισμένο έξω από την είσοδο του σπιτιού μου, με επιγραφή στο μουσαμά «Μεταφοραί ο Μήτσος», δουλεύει στο ρελαντί - δύο αλλοδαποί φορτώνουν την τελευταία πολυθρόνα - εγώ με μια βαλίτσα ανεβαίνω στη θέση του συνοδηγού - οι πόρτες κλείνουν - το φορτηγό φεύγει]

#29
jesus

μαμά, μαμά, εγώ να πάω σπίτι να τελειώσω τα μαθήματά μου;;
[έχω κρύψει κ ένα μαξίμ στο συρτάρι του κομοδίνου, δεν πιστεύω να το βρήκε]

#30
electron

Το καλό με αυτό τον όρο είναι ότι δύναται να έχει και θετική χροιά. Δλδ. είσαι καρτούν, παιχνιδιάρης, κάνεις γκριμάτσες. Αντιθέτως η αντιπαράθεση με συγκεκριμένα καρτούν περιορίζεται στην αρνητική χροιά.

Θυμήθηκα μια κοπέλλα που την είχα βαφτίσει «Ητα-Βήτα» (υπήρξα ελεεινός, το ομολογώ), ή κάποια άλλη που την φωνάζαμε Όλίβ, λόγω της προφανούς ομοιότητας με την αιώνια αρεβωνιάρα του Ποπάϊ.

#31
Galadriel

Άσε μας μωρέ ελέκτρον είσαι εκτός θέματος αααααααχαχαχαχ (ιρον ελπίζω να μην θυμώνεις κάτω από το λήμμα σου που)

#32
iron

Η Γειτόνισσα μπερδεύτηκε με όλη τη φασαρία που έπιασε έτσι ξαφνικά, επίσης παραξενεύτηκε και, έτσι που το ξανασκέφτηκε, αποφάσισε ότι ενοχλήθηκε κιόλας, που κανείς δεν άκουγε τα λόγια της: το ξανθούλι ζητιάνευε επίμονα κάτι από τη μάνα του (μα είναι δυνατόν να της ζήταγε να πάει να μελετήσει; μπα, κάτι άλλο θα είπε ή κάτι άλλο θα εννοούσε), το κουρτινάκι, αδιάφανο και ακίνητο, δεν αποδείκνυε τις θεωρίες της, άσε που πέρασε κι ένας άσχετος από τη γειτονιά κι άρχισε να λέει τα δικά του για μια Ολίβ, τι μας νοιάζει η Ολίβ κύριε, εδώ έχουμε μεγάλα θέματα που επείγουν να ταχτοποιηθούν!

#33
iron

τζιζ, δεν δείχνεις το γάμα μήδι στη φίλη σου, λέω γω; και πες της ότι στον ελεύθερό σου χρόνο κάνεις το μοντέλο του λάνγκερφελντ!

#34
jesus

ρε συ, μου πάνε τα πουκάμισα:Ρ

#35
iron

πού να δεις και άλλες φωτό!

#36
jesus

αν έχεις κ καμιά γυμνή φωτό μου, χώσε να γουστάρω.

#37
iron

σ' έχω, σ' έχω!

#38
MXΣ

Της φάτνης δεν μετράνε...

#39
iron

η Μες δεν έχει αντιδράσει και με ανησυχεί πολύ αυτό.

#40
jesus

πολύ κουλ τύπος είμαι αραγμένος στο έτσι ρε πστ μου...

#41
iron

σου πάει όπως τα πουκάμισα.

#42
PUNKELISD

[περνάω με καπέλο, γυαλιά ηλίου, ανασηκωμένους γιακάδες και διαπιστώνω: Χμ... σ' αυτή τη γειτονιά γίνεται ουτοσηάλλος της ανωμαλίας τελικά, η ενοχλημένη γειτόνισσα ανταλλάσσει φωτογραφίες με το ξανθό αγοράκι, και μάλιστα γυμνές!]

#43
patsis

Ένα παράθυρο με σκούρο κουρτινάκι, σε μισοσπασμένο ιστό. Πίσω του, το φως μπαίνει από την πεσμένη σκεπή. Απέναντι, μια μικρή πολυκατοικία, κλειστή, με μουλιασμένους τοίχους. Στα κουδούνια της εισόδου τα νερά ξέπλυναν τα μελάνια των ονομάτων. Στο τέλος του στενού, μια αυλόπορτα με την επιγραφή «Ο Ρούντι δαγκώνει» και πιο πέρα, μέσα στην αυλή, μια ξεφουσκωμένη μπάλα κι ένα ξύλινο έλκηθρο που γράφει «Λάνγκερφελντ».

Πριν επιστρέψω στο δρόμο μου, τράβηξα δυο-τρεις φωτογραφίες. Το κόκκινο φωτάκι της κάμερας αναβόσβησε στιγμιαία.

#44
Galadriel

Βρε patsis δε ρίχνεις μια ματιά εκεί στο ρημαδιό και στις αράχνες μπας και είναι το τετράδιο της αριθμητικής; Τσάμπα έκανε προπαίδειες ο τζίζας, 4 χρόνια το ψάχνω αυτό το τετράδιο.

#45
Khan