Πουτσοπόλιταν τεύχος 69: Είναι στιγμές που έχουμε έρθει σε αμηχανία, γιατί οι συνηθισμένες λέξεις δεν αρκούν για να αποδώσουν το ύφος της σκέψης που προηγείται του λόγου. Κυρίες μου, ναι, εσείς εκεί, πείτε, γιατί αποκλείεται να μην σας έχει τύχει: Πώς αποκαλείται το μόριο του συντρόφου σας, όταν απευθύνεστε σε αυτόν; Να λοιπόν μια κατάσταση - χαρακτηριστικό παράδειγμα της προαναφερθείσας φάσης.

Θες να πεις πχ, «μωρό μου σε είδα στον ύπνο μου απόψε μμμ με είχες τρελάνει, ένιωθα το * σου μέσα μου και τέλειωνα μέσα σε πυροτεχνήματα» (Παράδειγμα - μια φράση βγαλμένη από τη ζωή αχαχά - αυτή ή κάποια αντίστοιχη που περιλαμβάνει τον περίφημο *). Σο, τι βάζουμε κορίτσια στο *;

  • Το πουλί σου / το τσουτσούνι σου; Παραπέμπει σε νηπιαγωγείο, νο νο νο του πέφτει.
  • Το πέος σου; Ξενέρωτο, παπουδίστικο και κλινικό.
  • Το μπούτσο σου / το καυλί σου / τη μαλαπέρδα σου / το παλαμάρι σου / το στυλιάρι σου / την ψωλή σου / το ματσούκι σου κλπ; Προστύχως πεζοδρομιακά, μπανάλ και εύκολα.
  • Τον ήρωα / πρόεδρο / Μεγαλέξανδρο / Τζέκινγκζ Χαν / Κολόμβο / κλπ εξερευνητές, κατακτητές και κονκισταδόρες; Παίζει να θεωρήσει ότι τον δουλεύεις νο νο νο του πέφτει.

    Πού είναι αυτή η ουδέτερη λέξη που ταιριάζει στην απελευθερωμένη αλλά καθωσπρέπει κοπέλα του σήμερα; Ε; Αυτό λοιπόν το κενό του λόγου έρχεται να καλύψει ο...

Θανάσης: ένα όνομα με το οποίο κάλλιστα μπορεί η καθεμία να αποκαλέσει το μόριο του συντρόφου της χωρίς να κακοχαρακτηρίζει τον ένα από τους δύο (τ. «είμαι τσούλα» «είσαι μικροτσούτσουνος / γελοίος»). Επικρατεί άλλων συνηθισμένων ονομάτων Κώστας, Νίκος, Γιώργος, Γιάννης κ.λπ., δεδομένου ότι είναι ψιλοάσχετο και φέρει στο νου το Βέγγο («ποιος Θανάσης» κιέτσ'), συνεπώς προσδίδει και μια ευθυμία στο λόγο. Άλλωστε είναι ένα όνομα με διάσημη ό,τι να 'ναι υπόσταση: ατάκα των Απαράδεκτων - μήδι 1 «θες όνομα, θες όνομα ε, θες ένα όνομα; Ε, Θανάσης», στάνταρ λεζάντα του Ελληνικού Cosmo σε αναφορές στον άγνωστο γκόμενο - μήδι 2.

Αντίστοιχης αξίας αλλά στο πιο μεγαλειώδες το Λεωνίδας (παραπέμπει σε πτώση μετά από ηρωική μάχη, όμως δεν ήταν νικητής το παλικάρι σο το αφήνω στην κρίση σας).

Τέλος: προσοχή κυρίες, αν είχατε Θανάση για πρώην και ο νυν το ξέρει, επιλέξτε άλλο, Βαγγέλης ξερωγώ. Κι αν κύριε τέλος πάντων δε σας αρέσει κοιτάχτε να του βγάλετε ένα άλλο και να της το πείτε για καλύτερη επικοινωνία. Αατα.

Τηλέφωνο στο γραφείο για καλημέρες:
-Μωρό μου σε είδα στον ύπνο μου απόψε... (ονειρώδες νάζι)
-Μπα; Καλό; (αυτάρεσκο χαμόγελο) -Μμμ! Με είχες τρελάνει...
-Άντε πες να γουστάρουμε ντε!
-Αγάπη μου, ήμασταν εκεί, στο κρεβάτι μου, ένιωθα το Θανάση σου μέσα μου, σε κοιτούσα στα μάτια και τέλειωνα μέσα σε πυροτεχνήματα.
-...
-Είσαι εκεί;
-(βραχνά) Πω ρε μωρό, πρωί πρωί, πώς θα πιάσω τώρα το excel που μου 'γινε τούμπανο ο Θανάσης και δε φτάνω το πληκτρολόγιο... -Άντε, κάνε δουλίτσα, τα λέμε το βράδυ, ε;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
allivegp

Και μη ξεχνάμε ότι δικαίωμα στο σεχ έχει ο καθένας, είτε είναι Ωνάσης, είτε είναι Θανάσης.

#2
GATZMAN

Στις 18/1, στη γιορτή του, σωστός γεναριάτικος γάτος ο Αθανάσιος

#3
Khan

Άμα έχεις τον Θανάση, τι τον θέλεις τον Ωνάση;

#4
Khan

Τρίβιουμ: Ο Θανάσης ήταν εραστής του Λίλιαν στην ραψωδία Γάμα Άλφα της Λιλιάδος, εδώ.

#5
GATZMAN

Ετς, στο φορμά: Άμα έχεις παλαμάρι, τι τη θέλεις τη φεράρι;

#6
Vrastaman

Επίσης παίζει το Ελένη :-)

#7
GATZMAN

@khan: Κοίτα να δεις πως δένει το πάζλ! Απαιχτος!
@Vrasta&khan: Ωρα να μπει και η ωραία Ελένη στις Λιλιάδες όπου μαζί με τον ωραίο Παπάρη, το γιο του Τρίαμου έγραψαν χυστορία (δούρειος πίππος, κλπ, κλπ)

#8
Vrastaman

Μην ξεχνάμε και τον μπαμπά του Παπάρη, τον βασιλιά Πρίαπο.

#9
GATZMAN

!
Και καταλήγουμε στον πριαπισμό... χεχεχε

Το παιχνίδι Θανάσης (χαρτοπαίγνιο), θα μπορούσε να μεταφερθεί και σε καταστάσεις γέφυρας του ποταμού Γαμάει, όπου ο καπετάν Θανάσης, ως μπαλαντέρ θα έχει αυξημένα δικαιώματα πρόσβασης στο σχηματισμό τριπλών, τετραπλών, κλπ. Κι όποιο κρεββάτι κερδίζει πρώτο παίρνει πατρίδα. Το άλλο ... μουνί καπέλο.

#10
Galadriel

Μαζεύτε τον! :P

#11
GATZMAN

Χμμ... Σα να ξεχάσαμε τον Θανασάκη τον υδραυλικό που 'ναι μανούλα στα υδραυλικά... χεχεχ

#12
knasos

Άλλο ένα επιχείρημα εκτός από το ότι κθανάσης δεν ακούγεται ωραία.

#13
jesus

δε θυμάμαι τα υπόλοιπα ψευδώνυμα από τον τύπο απ' το ρετιρέ ρε πστ, κ θα σ' έκαιγα...

#14
poniroskylo

Πάααρα πολύ ωραίο!

Δυο παρατηρήσεις, αν μου επιτρέπεται.

  1. Τω όντι, το όνομα Θανάσης παίζει πασπαρτού, π.χ.:
    - Άσε, μπλέξαμε... η μάνα μου Ευτέρπη, η πεθερά μου Ευπραξία, θα το κάψουμε το παιδί όποιο και να βγάλουμε... εγώ λέω Θάλεια, η γυναίκα κάπως της κόλλησε το Θέλμα, δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη και μεταξύ μας... εσύ, τι λες;
    - Εγώ μια φορά λέω Θανάση.

  2. Προς τις κυρίες που προβληματίζονται πώς να τον αποκαλέσουν, μια ιδέα είναι να ρωτήσετε τον κάτοχο πώς τον λέει ο ίδιος. Πολλοί άνδρες βαφτίζουν το πουλί τους, συνήθως στις αρχές της εφηβείας, και το όνομα μένει. Μεταξύ των γνωστών μου ξέρω Λεωνίδα, Μπερνάρντο, Συλβέστρο, Φραγκλίνο και Ιωνάθαν.

#15
Galadriel

Ε, μα δε σου 'πα Λεωνίδας... (θεγκζ πονηρό μου όντως απρόβλεπτα τα γούστα σου :-*)

#16
Khan

Πρέπει να αναφέρουμε και την ωλ τάιμ κλάσικ έκφραση:

- Αχ, τσούζει, τσούζει Θανάση, αλλά μ' αρέσει...

Την έβαλα μήδι από Χάρρυ Κλυνν.