Λογισμικό ή σιδερικό (π.χ. κινητά, δωδ πλέηερζ, παιχνιδομηχανές, το σύνολο των προϊόντων της Apple, κλπ) που έχουν ξεκλειδωθεί από συμπαθή χακερόνια για το δημόσιο καλό, να' ναι καλά.

Αγγλιστί: hacked, jailbroken.

- Με αυτό το εργαλείο οι χρήστες δεν πρέπει να ανησυχούνε αφού το jailbreak είναι untethered που σημαίνει πως και μετά από επανεκκίνηση του τηλεφώνου το κινητό θα παραμένει «σπασμένο».
(εδώ)

- Ἡ μετατροπὴ ἀπό βιντεοκασέτες VHS σε DVD, εἶναι μιὰ δουλειὰ ποὺ γιὰ να τὴν κάνῃ κάποιος μόνος του, χρειἀζεται ἀκριβὸ ἐξοπλισμὸ. Εἴτε δηλαδή, μὲ ἀγορἀ κάρτας Video καὶ εἰδικό πρόγραμμα στὸν ὑπολογιστή λ.χ. τὸ Adobe Premiere (ἐντάξει αὐτὸ τὸ βρίσκεις καὶ σπασμένο, ἡ κάρτα ὄμως κοστίζει - χώρια ποὺ εἶναι χρονοβόρα καὶ ἐξειδικευμένη ἐργασία), εἴτε μὲ ἀγορὰ (πάλι) DVD Recorder καὶ ἐγγραφή ἀπό τὸ VideoPlayer, λύση ἐπίσης ἀκριβή.
(εκεί)

- 1.5 εκ. δολάρια για σπασμένο παιχνίδι θα πληρώσει ως αποζημίωση στη Nintendo ο νεαρός James Burt ο οποίος κατηγορείται για πειρατεία. Ο 24χρονος Αυστραλός είδε στο ράφι ενός καταστήματος το Super Mario Bros και το αγόρασε, από λάθος υπαλλήλου, 6 μέρες πριν κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά. Ο νεαρός «έσπασε» το παιχνίδι και το ανέβασε στο διαδίκτυο. Η Nintendo «αγριέψε» και χρησιμοποιήσε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να εντοπίσει τους ενόχους και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη. (παραπέρα)

- Λοιπόν τα DVD player που έχω «σπασμένα» και μη:
* Philips 963SA - σπασμένο (δεν θυμάμαι αν το έκανα με remote ή Firmware upgrade)
* Sony HX1000 DVDR - σπασμένο με Palm και μπόλικη τύχη (έκανα κάτι ματσακονιές από hacks παραπλήσιων Sony, με αλλαγές δεκαεξαδικού και δούλεψε)!
* Pioneer 525 - σπασμένο από εταιρέια ηλεκτρονικών.
* Philips PET700 (Portable DVD) - σπασμένο με κωδικό.
αυτσ :lol: (παραδίπλα)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
poniroskylo

Στος, έλειπε.

#2
patsis

Όχι ρε σεις, κάτι υπήρχε, βλ. σπασμένος, σπάω πρόγραμμα.

#3
Vrastaman

Όντως, ψιλοχοντροϋπήρχε!

#4
iron

αχ βράστα, αν είναι μεταδοτικό και έχεις αρχίσει να παθαίνεις ό,τι παθαίνω, να σου πω από τώρα τι σε περιμένει να έχεις το νου σου, γιατί έχει κι άλλο το μενού...

#5
Vrastaman

Κακά μαντάτα της ψωλής ... :Ρ