(συμπληρωματικός ορισμός του ήδη υπάρχοντος)

Συνήθως απαντάται ως έκφραση: «τρώω (την) πετριά», «έχω (μια) πετριά».

Συνώνυμα: - μεγάλη έκπληξη από μια βλακεία (παρ. 1)
- έφαγα φρίκη (παρ. 2)
- φλασιά (παρ. 3)
- «με πήραν τα σκάγια / τα φλόκια» (παρ. 4)
- βίδα, μούρλα (παρ. 5)

Το άχρηστο σχόλιο της ημέρας*: προσώπικλυ, η έκφραση «τρώω την πετριά» μου θυμίζει εκείνο το επεισόδιο στον Αστερίξ, όταν ο Οβελίξ είχα πάθει αμνησία επειδή είχε πέσει ένα μενίρ πάνω στο κεφάλι του.

  1. Δε χρειάζεται νομίζω να εξηγήσω από πού την έφαγα την πετριά με τα σχόλια. όμως τώρα τελευταία έχω φάει και άλλες (μερικές ήταν και από μάρμαρο... )

  2. Μπορεί να «φταίει» και η τελευταία πετριά που έφαγα. Η σκαλιά, η μαρμαριά... τέλος πάντων το καινούριο μου συναπάντημα με το θάνατο. Που μου έδωσε να καταλάβω ότι σήμερα ζω και αύριο μπορεί να καμαρώνω τα ραδίκια ανάποδα.

  3. Εφαγα μια πετριά ........ και σκέφτηκα .........
    Γιατί να μην κάνουμε μια ωραία εκδρομούλα στην Πελοπόνησσο ;;;

  4. Για να ξεχάσω, να μη νοιώθω τυψεις που κάποιον ενόχλησε ένα ουστ που είπα στην κυρα της Σορβόννης! Και το κακό είναι που σιγά μη προσβαλόταν εκείνη αν το ακουγε! Πήγε κι έπεσε σε σένα και ώς παράπλευρη απώλεια εφαγες την πετριά!

(από το νέτι)

  1. Την έχει την πετριά του το άτομο, δεν το συζητώ!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Doctor

  • Σχόλιο - απορία για το «άχρηστο σχόλιο της ημέρας»: Το μόνο επεισόδιο του Αστερίξ σχετικό με αμνησία που έχω διαβάσει είναι «ο αγώνας των αρχηγών» όπου τις μενιριές τις τρώνε οι δρυΐδες (ο Πανοραμίξ στην αρχή και ένας άλλος κάπου στη μέση του επεισοδίου).

Σε αυτό αναφέρεσε ή έχω χάσει κάποιο επεισόδιο (υποτίθεται ότι τα έχω διαβάσει όλα - όσα έχει εκδόσει η Μαμούθ).

#2
iron

χμ.. τώρα που το λες... μάλλον αυτό το είχε πάθει ο δρυίδης τους... ναι, αυτό, λοι δρυίδες τσακώνονταν και ο γνωστός μας δρυίδης έφαγε τη μενιριά και οι γαλάτες έμειναν χωρίς το μαγικό ζουμί και ο κίνδυνος με τους ρωμαίους πλησίαζε και ήταν σε απόγνωση. Και τότε ο Δρυίδης έφαψε τη δεύτερη μενιριά και στο τσακ έγινε καλά και σωθήκασι.

τι να πω, έχουν περάσει και κάτι δεκαετίες από τότε που τα διάβαζα.