Βασική αρχή του γκομενίζειν, όταν η μεναγκό δεν αποδέχεται την πρότασή μας, το παίζει δυσκολάκι ή χάι χούι και γενικά μας τα κάνει τσουρέκια.

Η εφαρμογή της, αποτρέπει δυσάρεστες εκβάσεις τύπου καληνυχτακισμού, μουνοδουλίασης, και, από το hallmark της αποτυχίας, ήτοι την περίπτωση παρακαλετό μουνί, ξινό γαμήσι.

Πριν της ρίξουμε το άκυρο, δλδ, πληροφορούμε την αγαπητή μας ότι δεν είναι η μοναδική στο είδος της, δεν χάθηκε η Βενετιά για βελόνι, δεν θα βάλουμε τον σκύλο μας να κλαίει και θα αναζητήσουμε αλλού το γυονί μας το επιούσιο.

Σε μια χαρυκλίννεια εκδοχή, το λήμμα μας αποδίδεται ως «Καϊμαχ-τσαλάν και σ'άλλο μνι» (1:52 στο μήδι που ακολουθεί)

- Και τί κάθεσαι και πρήζεις τομπούτσο σου με τη Ρούλα; Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.
- Έχεις δίκιο ρε πστ, αρκετά μας τα ζάλισε...

Στο1:52 (από allivegp, 25/04/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
allivegp

Eπειδή όλο το άζμα του μηδιού αποτελεί περίπτωση Παπουνάνε, αναδημοσιεύονται οι στίχοι που κάποιος φιλότιμας φέλας κάθησε κι έγραψε στο συσιφώνι:

[I]Άσε χάνομαι Γκιουζέλ χαλαλούμ,
τσαχπίν καρασεβντά εχώ για σε, κερνάς το σκύλο μπουγιουρντί, νισάφ γιαβρούμ, ελα κουζου'μ τσαχπίν,

Έλα λουλούδι του μπαχτσέ για να σου κανω λακριντί, εκμέκ.

Παράτα το χαϊβάν Αμπντουλάχ ...τσαχπιν,η υπομονη μου μπαϊρντί έλα κοντά μου σεβνταλού, αμάν γιαβρούμ, ελα κουζου'μ τσαχπίν, μες στον οντά για νταχτιρντί εγώ κι εσύ τουρλού-τουρλού

Έλα λουλούδι του μπαχτσέ, για να σου κάνω λακριντί, εκμέκ ..κι αν δεν σου φτάνουνε κι αυτά, Καϊμαχ-τσαλάν και σ'άλλο μνι.[/I]

#2
Khan

Παίζει πολύ και με διάφορες παραλλαγές του πορτοκάλια.

Ορισμένοι λόγοι:

  1. Η συνηθέστερη παραλλαγή είναι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν μανταρίνια.
    Εννοούμε ότι ακόμα κι αν δεν βρούμε ακριβώς το ίδιο αλλού θα βρούμε κάτι παραπλήσιο. Λ.χ. ακόμη κι αν το μεναγκό δεν είναι της ίδιας πχοιότητας, θα είναι παραπλήσιας, λ.χ. μπορεί να μην είναι τσολιάς, αλλά θα είναι λεβεντομούνα.

  2. Απλά αντικαθιστούμε το πορτοκάλια με αυτό που θέλουμε να πούμε ότι υπάρχει κι αλλού. Λ.χ. υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν σινεκριτικές.

  3. Χάριν τιραμισουρεαλισμού.