Μια από τις πολλές εκφράσεις που λέγεται κατά την διέλευση μιας επικίνδυνα όμορφης γκόμενας, ή για να την αξιολογήσει / χαρακτηρίσει συνολικά ως τέτοια.

Η έκφραση μπορεί να συσχετισθεί με την συνώνυμη εργαλείο. Για να παραφράσουμε ατάκα του Ζακ του Λακάν για τον φαλλό, ο άντρας έχει το εργαλείο, ενώ η γυναίκα είναι το εργαλείο. Κατά παρόμοιο τρόπο, ο άντρας έχει το όπλο, δηλαδή το εν στύσει πέος (πρβλ. οπλίζω= τελώ εν στύσει, και όπλο πρωκτικής καταστροφής), ενώ η γυναίκα είναι το όπλο. Αν, δηλαδή, ο στόχος είναι η άπιαστη εκπλήρωση της επιθυμίας (γκαύλας), τότε η ούμπερ-σέξι πανέμορφη γκόμενα είναι το πολύτιμο εργαλείο-όπλο για την επίτευξή του.

Καίτοι (Γαρμπή) συνώνυμα τα εργαλείο και όπλο έχουν διαφορετικές αποχρώσεις. Το εργαλείο, όταν δηλώνει την ευειδή γκόμενα, έχει μια υφή βάναυσης χρηστικότητας. Η ομορφιά γίνεται ένα tool για την χρηστική ικανοποίηση του άντρα. Αντιθέτως, η έκφραση όπλο παραπέμπει περισσότερο στο αριστοκρατικό ιδεώδες ενός ευγενούς πολεμιστή που αποδύεται σε έναν αγνό αγώνα (τ. Holy Graal κιέτσ'), όπου πολύτιμο αναδεικνύεται το ιδιαίτερο προσωπικό του όπλο (λ.χ. το Excalibur). Είναι σημαντικό εν προκειμένω ότι ο κυρίως στόχος δεν είναι η κατάκτηση της ίδιας της γκόμενας, αλλά το ακράγγιγμα μιας μέγιστης αποφατικής γκαύλας, για την ουτοπική επίτευξη της οποίας η συγκεκριμένη γκόμενα δεν είναι παρά ένα όπλο- φίλος του ιππότη. Συγκρίνοντας όπλο και εργαλείο , θα μπορούσαμε να πούμε ακόμη ότι η έκφραση όπλο ανήκει συχνά (όχι αποκλειστικά) σε ένα δεξιό ντίσκουρς φίλιο προς την οπλοκατοχή κιετς, ενώ για τον γερμανό μεταφραστή να πούμε ότι η έκφραση εργαλείο για την όμορφη γκόμενα είναι πολύ πιο συχνή από ό,τι το πιο σπάνιο όπλο.

Σχετικό συνώνυμο του όπλο είναι το τουφέκι, ενώ επίσης συναφές είναι το έγκλημα.

Πάσα: John Black.

  1. - Γιατρέ μου, πιάσε ένα όπλο που μπαίνει στα αριστερά σου.
    - Κακούργημα!

  2. (Περνάει το Λίλιαν μπροστά από δύο φίλους, οι οποίοι αφού έχει διέλθει αναφωνούν ταυτοχρόνως:)
    - Όπλο!

  3. - Νταξ το Μαράκι είναι απλώς μια αξιοπρεπής γαμησάμπλ γκόμενα, δεν είναι και κανένα όπλο, όπως η Τασούλα.

(από Khan, 15/07/12)(από Khan, 04/02/13)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
j.b.

!

#2
GATZMAN

!

#3
titsunited

πιστολέρο