Αυτός που μεταφέρει πληροφορίες πρωτογενώς χωρίς εγκεφαλική επεξεργασία. Από το αυτί του ξεκινάει ένα νοητό μπουρί της σόμπας, του οποίου το άλλο άκρο βρίσκεται στο στόμα του: κάθε πληροφορία που εισέρχεται κουτρουβαλάει σύντομα προς τα κάτω και ξεχύνεται σαν εμετός έξω χωρίς σκέψη ή κακή πρόθεση.

Δεν πρόκειται για κουτσομπόλη, απλά ο αθρώπας δεν είναι σε θέση να κρατήσει τίποτα για πάρτη του ως καλός αγωγός πληροφοριών.

Μεταφέρει εξίσου άνετα, φυσιολογικά και ακομπλεξάριστα δικά του προσωπικά δεδομένα - τόσο προσωπικά που συχνά αφήνει τους ακροατές μαλάκες. Περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όλα όσα δεν αφορούν κανέναν, τα σχολιάζει πρώτος, γελάει με αυτά και φεύγει, χάνοντας συνήθως το υπέροχο θέαμα των πεσμένων σαγονιών των συνομιλητών τους που αναρωτιούνται από πού τους ήρθε.

Προφ από τα τρύπα και στόμα. Έχει τρύπα ολονών το στόμα; Σοβαρά; :P

-Μαλάκα αυτός ο φίλος σου ο Βαγγέλης δεν υπάρχει, τι είναι αυτά που λέει αριστερά και δεξιά...!
-αχαχαχα τι σας είπε πάλι το ζώον, για τις αιμορροΐδες του;
-Τι, το λέει παντού;! Ρε καθόταν και έλεγε με κάθε φυσικότητα ότι έκανε επέμβαση και του κόψανε λέει τον κώλο, αυτολεξεί δε σου λέω μαλακίες, έδειχνε και με το χέρι, πούστη τον κάνανε λέει! Και να πεις ότι έχουμε και θάρρος...
-Ναι μωρέ τον ξέρω, τρυπιόστομος εντελώς, καλό παιδί, αφού γελάει όταν τα λέει. Τη μαυρίλα στο μάτι την είδες; Του λέω τις προάλλες για πλάκα «τι έγινε ρε Βάγγο σε δέρνει η γυναίκα σου;» και κάθισε και μου περιέγραφε με λεπτομέρειες πώς όντως η γυναίκα του του είχε πετάξει ένα τσόκαρο στα μούτρα αχαχαχαχ σταρχίδια του εντελώς!
-Ρε, αμαρτία, τον κοροϊδεύουμε τον άνθρωπο... ααααααχαχαχ το μαλάκα αχαχαχ

-Για τη Σούλα του 2ου άκουσες τίποτα;
-Τι να ακούσω, για λέγε...
-Ξέρω 'γω, τι να σου πω καημένη είσαι και τρυπιόστομη φοβάμαι θα με εκθέσεις...
-Α ρε Βιολέτα με προσβάλλεις, μου εμπιστεύτηκες τίποτα και το είπα; -Εμ... όχι. Να το ρισκάρω; Φίλα σταυρό.
-Ε α γαμήσου.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified