Τα καντήλια (αυτά που κατεβάζεις όχι αυτά που ανάβεις) σε πιο όβερντράϊβ λόγω του γαμοσλανγκοτέτοιου -ίκι.

Πάσα: Αλλιβέ.

- 2 ωρεσ μετα την γεννα με αφορητουσ πονουσ εγω (ειπαμε οι πονοι των τομων αλλα και τα κ@λοχαπια που μου εβαλαν για να κανω πονουσ....)και ερχεται και μου λεει το κορυφαιο << ο αντρασ γενναει και η γυναικα τυκτει>>!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ουτε ξερω τι καντηλικια του ερριξα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
εδώ

Οκτώ καντηλίκια (από Vrastaman, 29/12/11)Και σ\' άλλο ρυθμό, πολύ ρυθμικό, αυτό για τους έλληνες μην τ ακούτε... (από gaidouragathos, 30/12/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
allivegp

Πολύ ωραίο τραγουδάκι στη Ladino, τη γλώσσα των Ισπανοεβραίων Σεφαρδιτών που εξεδιώχθησαν το 1492 από τον Φερδινάνδο και την Ισαβέλλα για να βρουν καταφύγιο στην οθωμανική Θεσσαλονίκη. Ο θρύλος θέλει πολλούς Σεφαρδίτες να προτίμησαν τον θάνατο δια πνιγμού στη θάλασσα από το να μετατραπούν βίαια σε χριστιανούς ενώ τα καράβια με το οποίο διέφυγαν πολλοί εξ αυτών συναντήθηκαν στο λιμάνι της Βαρκελώνης με τη νηοπομπή του Χριστόφορου Κολόμβου που απέπλεε για το ταξίδι της ανακάλυψης της Νέας Ηπείρου.

#2
Vrastaman

...από το Χριστουγεννιάτικο άλμπουν των Pink Martini, από τα λίγα που ακούω χωρίς να κατεβάζς οκτώ καντηλίκια.

#3
allivegp

To τραγουδάκι φυσικά αναφέρεται στο Hannukah και όχι στα Χριστούγεννα.

#4
Vrastaman

Σαφώς, αλλά το άλμπουν είναι Χριστουγεννιάτικο με την ευρύτερη έννοια!

#5
gaidouragathos

Βάλε καλέ κ καμιά λεπτομέρεια...Χανούκα, γιορτή που αρχίζει αρχές δεκεμβρίου, για οχτώ μέρες ανάβουν τα κεριά, ανάμνηση θαύματος,εδώ, για μένα...ωραίο τάνγκο...

#6
allivegp

Σωστός, γαϊδουράγκαθε. Στις εβραϊκές πηγές και στην εβραϊκή συνείδηση αναφέρεται ότι ο Ναός τους βεβηλώθηκε από τους Έλληνες. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι οι Μακεδόνες Σελευκίδες ήταν για τους Εβραίους τίποτε άλλο από Έλληνες, όσο και αν σκούζει περί του αντιθέτου ο γυφτοσκοπιανός Γκρούεφσκι.

#7
Vrastaman

Τα Οκτώ Καντηλίκια συνετέθησαν από την Βοσνιοαμερικανοεβραία Flory Yagoda το 1983.

#8
allivegp

Ε, μπα, ένα κατάφωρο rip off ενός απλού tango beat με παιδαριώδεις στίχους («ένα κεράκι, δύο κεράκια ...κλπ, οκτώ κεριά για μένα» ) είναι. Γι΄αυτό είναι άλλωστε και τόσο catchy.