Εκ της διαφήμισης γνωστής εταιρείας κινητής. Η φράση ειπώθηκε από έμπορα βρώμικου, όταν άκουσε ότι ο πελάτης του ήταν μπακούρι. Κατά βάση, απευθύνεται σε κάποιον για να του τονώσει το ηθικό, να του ανεβάσει την ψυχολογία.

  1. - Tι βάζεις;
    - Tι βάζω; Tον πάτερα μου και την μάνα μου βάζω μεγάλε λουκανικούμπα λάχανο, καρότο, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμυδάκι! Βραστό άμα υπάρχει πρόσωπο ώμο άμα δεν υπάρχει. Σε κόβω να μην υπάρχει…
    -
    - Ομορφάααααααντρα μουυυυυ! Δεν πειράζει θα σου βάλω και σως για να γλιστρήσει, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα και για τους γκουρμέδες σως μπερνέζ!
    - Φτιάξε δυο από όλα!
    - Πωπωπώ όνειρο ζω μην με ξυπνάτε. Δεν είναι λουκάνικο, κουφέτο είναι! Θα πάρεις και για το γάμο σου!

  2. - Tι θα έχει μέσα το 2012 ρε μεγάλε;
    - Τι θα έχει; Τον πατέρα του και τη μάνα του θα έχει. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Χαράτσια, Κεφαλικούς φόρους, Τεκμήρια, Ασφάλειες, Μειώσεις μισθών, Πράσινα τέλη....αν έχεις λεφτά. Σε κόβω να μην έχεις και να κοιμάσαι στα παγκάκια! Ομορφάντραααααα μουυυυυυυυυ! Δε πειράζει....Καλή Χρονιά. Θα σου βάλω και βαζελίνη για να γλιστράει!

(από HardcoreGR, 17/01/12)(από Khan, 18/01/12)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Vrastaman

Και χωρίς κώλους.

#2
knasos

Όπως έχω πει και εδώ:

Και μια που το 'φερε η κουβέντα, σαν ερασιτέχνης κόπιράιτερ που υμπήρξα θέλω να αναφέρω πως η φράση θα σου βάλω και σως για να γλυστράει αμέσως μετά την φράση σε κόβω να μην υπάρχει δεν είναι διόλου μα καθόλου τυχαία.

#3
MXΣ

Πάλι καλά που κάποιοι έχουν βγει στην υπεράσπιση του φονταμενταλιστή λουκανικά...

#4
MXΣ

#5
Vrastaman

Οι γνώμες διίστανται για τον φονταμενταλιστή: ασυμβίβαστα ρομαντικός και πουριστός γκουρμέ αντιήρωας στα νύχια του αναπόφευκτου δαρβινικού αφανισμού, ή μαλάκας δημοσιοϋπαλληλιστής του ό,τι βλέπετε (επίσης στα νύχια του αναπόφευκτου δαρβινικού αφανισμού);

#6
MXΣ

Θυμάμαι τα τελευταία της Σοβιετίας... ούτε ό,τι βλέπετε δεν υπήρχε...

#7
HODJAS

Τυρί, ρύζι, καφέ, γάλα, come back.

Μπράβο στον μπλόγκερ για το κείμενό του. Έτσι, έστω για αντίλογο στην δημοφιλή διαφήμιση.

Οι ελληνικές διαφημίσεις συνήθως πάσχουν απο έλλειψη χιούμορ και δίνουν σχεδόν πάντα μια μαλακισμένη λαϊφστάιλ άποψη (π.χ. οι χωριάτισσες μαζεύουν ελιές και τα ρούχα τους είναι του κουτιού, η μάνα είναι μίλφ, ο μπαμπάς 25 χρονών επιτυχημένο μεγαλοστέλεχος με τάλκ στα μαλλιά, η γιαγιά είναι μοντέρνα, τα παλιά τα χρόνια όλα ήταν αγνά κλπ), προσβάλλοντας τον τηλεθεατή με κάτι αδιάκριτες προστακτικές του τύπου «πάρε», «αγόρασε», «ενημερώσου», κάνε-δείξε κλπ.

Μάλιστα, τώρα τελευταία τα σενάρια της διαφήμισης είναι παντελώς άσχετα προς το διαφημιζόμενο προϊόν (π.χ. τί δουλειά έχει ο τραμπούκος με την κινητή τηλεφωνία, ο λατσότεκνος στη σπιταρώνα που τρώει γιαούρτι, οι μπαρμπάδες με τα chatroom κλπ);

Η συγκεκριμένη διαφήμιση, είναι απεχθής, γιατί πάει ένα βήμα μακρύτερα. Ο πονηράκιας διαφημιστής πουλάει οικειότητα: α) κοπιάρει με την μεγαλύτερη δυνατή (επιλεκτική) πιστότητα την «πλακατζήδικια» πλευρά της καθημερινότητας (αποσιωπώντας τα κακώς κείμενα), β) πλασάρει έναν γνώριμο και συμπαθή «λαϊκό» τύπο παλαιάς κοπής (που χρησιμοποιεί αργκό και παίρνει αδικαιολογήτως θάρρητα και εκφέρει και γνώμη περί του αν έχει γκόμενα ο άλλος ή όχι και αποκαλεί τον πελάτη «ομορφάντρα του» λές και τον ήξερε κι απ’ τα χτές), ενώ γ) κλάνει χαιρέκακα τον διπλανό βιοπαλαιστή, που «έχει ξεμείνει» στην θλιβερή κλασικούρα, με την επιθετική ατάκα «κανείς δεν μένει στα λιγότερα».

Customer services αλα-γκρέκ και live and let die αλ-αμερικαίν, δηλαδή...

Αλλά όποιος έχει νιονιό, πρέπει ν’ αποφεύγει τα πολλά-πολλά με το οικείο (ιδίως όταν του το υποδεικνύουν άλλοι), προκειμένου να μην του ξενίζει το άγνωστο.

#8
iron

πολλή τηλεόραση βλέπετε, χμ...

#9
Vrastaman

Η πιο τρομακτική μου παιδική ανάμνηση σε σχέση με διαφημίσεις, εν πλήρει δικτατορία: το ανατριχιαστικά οργουελικό «η θεία Όλγα ξέρει»...

#10
Galadriel

Τα μισά στο συσωλήνα ιρον...

#11
cohibisti

είναι μεγάλη υπόθεση ποιον απ' τους δυο λουκανικαδες θα επιλέξει κανείς (χωρίς πλάκα) , έχει να κάνει με δυο εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες και στάσεις ζωής... κατι σαν σκυλόφιλος βέρσυς γατόφιλους... Ο μπλόγκερ Ζαχαριάδης, μια απο τις καλυτερες πενες των τελευταίων χρόνων- τα λεει απλά: η σωσ αλλοιώνει τη γεύση, αυτονόητο. άστε που παχαίνει ;)

#12
vikar

Γειά σου ρε Χότζα δικέ μου να πούμε, ανοίκειε, εξερευνητή του αγνώστου!...

#13
HardcoreGR

@Vrastaman Ξερει
@cohibisti Ναι αλλά με τα ίδια λεφτά το παίρνεις γεμάτο κι άμα θες του λες να μη σου βάλει σως.

#14
cohibisti

@hardcore σωστό ο που λες αν υποθέσουμε οτι τα έχουν στην ίδια τιμή και με την ίδια ποιότητα τα λουκανικα. το κόβω ο ομορφάντρας να τα έχει λιγάκι πιο ακριβούτσικα εξού και οι σως και οι μαγιονέζες

#15
cohibisti

αλλιώς δεν θα κανε τόση φασαρία