Η χαρακτηριστική, σήμα κατατεθέν, κίνηση του Γκόκου (ή στην ελληνική τηλεόραση Σονγκόκου ή Σογκόκου), του ήρωα της θρυλικής σειράς Ντράγκονμπολ. Ήτανε συστατικό στοιχείο του παιδικού-εφηβικού παροξυσμού που μας έπιανε και μας έκανε να περιμένουμε να έρθει το σαββατοκύριακο για να δούμε πού κατέληξε το κύμα που εξαπέλυσε στο προηγούμενο επεισόδιο ο ήρωάς μας.

Η σειρά αυτή, μεγάλωσε γενιές και γενιές (δυστυχώς σήμερα τα παιδιά βλέπουν κάτι αηδίες).

Η κίνηση αυτή, που την έμαθε στον μικρούλη Γκόκου ο πρώτος του δάσκαλος Μαστερ Ρόσι, ακολούθησε το μαχητή καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του και εξολόθρευσε με αυτήν δεκάδες κακούς που ήθελαν να καταστρέψουν το σύμπαν.

Είναι ένα κύμα ενέργειας, άσπρου-μπλε χρώματος, που εκτοξεύεται από τον μαχητή μέσα από τις παλάμες και των δύο χεριών, τα οποία διαγράφουν μία κίνηση από πίσω προς τα μπρος. Συνοδεύεται από μία στριγκλιά του τύπου «Καααααμέ, Χαααααααμέ, Κύμαααααα!».

Χρησιμοποιήθηκε και από άλλους θρυλικούς μαχητές όπως ο Κρίλιν, ο Σελ, και ο Γκόχαν.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
alepou

Ρε καλόπαιδα της διαχειριστικής, το λινκ που έβαλα δεν πιάνει για κάποιο λόγο.

Ήθελα να βάλω αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=vz90LEe8ENQ

#2
vikar

Όκ κέικ.

#3
knasos

Είσαι κάποιου είδους θεότητα. Ρεσπέκτ.

#4
jesus

θξ.

#5
knasos

Βέβαια τώρα που το ξαναδιαβάζω δεν βρίσκω κάποιο λόγο να υπάρχει εδώ πέρα αλλά και πάλι είναι άριστο τριπ ντάουν δε μέμορυ λέιν.

#6
alepou

Φυσικά και έχει νόημα να είναι εδώ γιατί έχει φύγει από τη σφαίρα ενός παιδικού και έχει πάει στη σφαίρα της έκφρασης. Εδώ εμπνέει και καλλιτέχνες

#7
knasos

Θα μπορούσες να μας πεις με πιο νόημα χρησιμοποιείται σήμερα εκτός από τα ενδοπαρεΐστικα αστεία;

#8
alepou

Γιατί αυτό δεν είναι αρκετό για να ανέβει στο slang; Και δεν είναι υποτιμητικό, αυτό ακριβώς είναι το slang, η γλώσσα που χρησιμοποιούμε στην παρέα όλοι αλλά δεν υπάρχει επίσημα.

#9
knasos

Μη με παρεξηγείς, το λήμμα είναι απίστευτο και το πρώτο μου σχόλιο το εννοώ απλά θα ήταν καλό να υπήρχε μια κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται με το λήμμα του τύπου:

όταν λέμε κάμε-χάμε κύμα εννοούμε την περίπτωση εκείνη που έχεις να εκσπερματώσεις καιρό και όταν τελικά γίνεται πετιέται κύμα παρόμοιου χρώματος, έντασης, δύναμης και υφής (;) με το αντίστοιχο στο γνωστό άνιμε κτλ κτλ

#10
alepou

Μ' αυτή την έννοια έχεις δίκιο

#11
vaggelakis

o stisxos einai «ki oti tragoudaw moiazei pio poly me poihma»
to xeis valei lathos.