Το πλακομούνι ή ακριβέστερα ο πλακομουνισμός είναι η επαναστατική θεωρία και πρακτική που διατύπωσαν οι αδελφοί Αλεξάντερ και Βλαντιμίρ Πλακομούνιν.

Οι πλακομουνιστές διαφοροποιούνται από τους λενινιστές, τροτσκιστές και σταλινικούς. Κύρια εστία των διαφωνιών τους είναι η αντίληψή τους για την πλακομουνιστική φύση της Σοβιετικής Ένωσης μετά τον θάνατο των Λένιν κα Στάλιν.

Στο πλακομουνιστικό κίνημα σήμερα προβάλλεται, από ορισμένα τμήματά του, η αναγκαιότητα της πλακομουνιστικής επαναθεμελίωσης, η οποία προκύπτει κυρίως από τον τραγικό εκφυλισμό -από πολύ νωρίς- των καθεστώτων του λεγόμενου «υπαρκτού» σοσιαλισμού και την μετατροπή τους σε ταξικά / εκμεταλλευτικά καθεστώτα, στο όνομα του πλακομουνισμού, αλλά και από τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον καπιταλισμό.

Ο Τσίπρας; Κομούνι. Η Παπαρήγα; Κομούνι. Και οι δυο τους; Πλακομούνι.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
allivegp

Αναμένονται ρεβιοζιονιστικές του λήμματος δράσεις από το πολιτ-μπιρό του σάη.

#2
Vrastaman

Εννοείς, πολιτ μπυρό. Ξέρω γω, δεν θα' πρεπε να είναι πλακομμούνι, ή ακόμα χειρότερα, πλακουμμούνι; Ας λάβουν θέση οι γνωστές πατερνάλες του σάη.

#3
iron

χμμ, εγώ σηκώνω μεν τα χέρια ψηλά, απλώς έτσι για να βγάλω τ' άχτι μου ξεπάστρεψα μερικά μπολντ. Α, και έχω μια τουλάστιχον ένσταση: αγοράκι με κοριτσάκι δεν κάνουν πλακομούνι, κάπου δεν κολλάει το παράδειγμα.

τέλος, η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: ο ορθογράφος του μοτσίλα, το όνομα Παπαρήγα (όπως και πολλά ασυνήθιστα κύρια ονόματα / επώνυμα) δεν το «βλέπει» και το σημειώνει κόκκινο. Ε, όταν λοιπόν πατάς δεξί κλικ πάνω στο «Παπαρήγα» για να δεις τι βγάζει, έχει μία μόνο λέξη, κι αυτή με κεφαλαίο: Απαρηγόρητη. Τυχαίο;

#4
Vrastaman

#5
PUNKELISD

Γιατί δε συγχωνεύονται με αυτό το πλακομούνι;

#6
Vrastaman

Το πολίτ μπυρό προτείνει την εξής μοντουλοκατυνιά:« Το πλακομούνι ή ακριβέστερα ο πλακομουνισμός είναι η επαναστατική θεωρία και πρακτική που διατύπωσαν οι αδελφές Σάσα και Βλαντιμούνα Πλακομούνιν».

#7
iron

πανκελή, δίκιο, αλλά κάτσε να δούμε αν θα ζήσει...

#8
Vrastaman

Μη ξεχνάμε και το παλκομούνι (Mario, scrive puttana).

#9
Vrastaman

Περισσό-τερα εδώ.

#10
iron

χανκ, η λεζάντα λες να μας βάλει σε μπελάδες;

#11
dipyadip

ρε μαγκες, καλο το μπιριμπιρι, αλλα βαλτε και κανα βαθμο της προκοπης

#12
Vrastaman

Μη mass-ass.

#13
Galadriel

Φίλο εγώ σου βαλα μια και το ζήτησες δηλαδή δε χαλάω χατήρ αλλά δε σώζεται με τίποτα.

#14
vikar

Τί λέει τελικά το Τμήμα Διαγραφών; Επιτρέπονται στο σάιτ λογοπαίγνια ή όχι;

#15
salina

Αν και δεν ανήκω στην Διαγραφική Επιτροπή, να πω ότι αφού υπάρχει κατηγορία Λογοπαίγνια θα πρέπει να ζήσει. Θα συμφωνήσω όμως με τον βράστα ότι πρέπει να αλλάξει λίγο, προσωπική φαβορίτα το πλακομουνισμός

#16
iron

ναι ρε, εντάξει, τις πέρασε τις εξετάσεις, πάω να πατήσω το κομβίον.