Σαχλή εκφρασούλα των ογδόνταζ νομίζω, πάντοτε παρενθετική και εκφερόμενη «με νόημα», που αρκετά καλά βαστεί ακόμα.

Τη λέμε όταν υπονοείται κάποιο πρόσωπο στο κουτσομπολιό μας, αλλά δεν το λέμε ευθέως, μη βρούμε και τον μπελά μας δηλαδή... Κλασική υπεκφυγή-ελληνικούρα νομίζω, που έχει τις ρίζες της στην εμμονή του έθνους για τα ονόματα, τα τζάκια, την οικογένεια κλπ (και στο σχετικό θάψιμο).

Περίπου αντίστοιχα είναι τα «Τό 'πα; Δεν τό 'πα!» (ή «είπα κάτι; δεν είπα!») ή το κλασικό μπιπ στην τηλεόραση.

  1. Ευτυχως που μεσα απο δηλωσεις του, σε εγκυρο-παντα-καναλι, προειδοποίησε, ο Φρανσουά, τον ελληνικό λαό, που μεταξυ μας, δεν πιανεται ευκολα...κοροϊδο και ξερει παντα το συμφερον του, οτι κάποιοι αλλοι ηγετες (ονοματα δε λεμε, οικογενειες δε θιγουμε!) Ευρωπαϊκών χωρών, μας την «έχουν στημένη»!

  2. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ εκείνοι που ούτε σε... ΙΕΚ Σερρών, όχι Αθήνας, δεν μπορούν να διδάξουν - ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε...

  3. Το φαινόμενο των πολιτευόμενων, ακόμη-ακόμη των πολιτευάμενων, δημοσιογράφων είναι θετικό. Πάντως πολύ θετικότερο από των πολιτευόμενων καθηγητών Πανεπιστημίου (ιδίως… συνταγματολόγων: ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε). Πάντως πολύ θετικότερο από των πολιτευόμενων δικηγόρων. Πάντως πολύ-πολύ θετικότερο από των πολιτευόμενων «γόνων πολιτικών οικογενειών» - είτε πρόκειται για καλόπιστα προσπαθούντες, είτε για εντελώς ζντουπ.

  4. το σενάριο «παρέα-αγαπημένη-ψάχνει» λειτούργησε άψογα ως συνταγή επιτυχίας ανά τα έτη και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο ακόμα και έλληνες σεναριογράφοι –ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε.

  5. Χτες είδα μια ενδιαφέρουσα διαφήμιση στην τηλεόραση (ναι! υπάρχουν και τέτοιες!). Ήταν βέβαια πολύ ωραία, δεν ήταν όμως καθόλου κατατοπιστική... Αποφάσισα λοιπόν να καλέσω στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε...) για περισσότερες πληροφορίες.

  6. Οι ταινίες με λυκανθρώπους έχουν για τα καλά επανέλθει στη μόδα μιας και μία πασίγνωστη σειρά ταινιών (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε) έχει κατορθώσει να τις κάνει προσιτές ξανά στα νεανικά κοινά όπου και αποκλειστικά απευθύνεται.

όλα από το δίχτυ

βλ. και δε θα θίξουμε, απλά θα βήξουμε

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
salina

στηηηηηή! και ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε πρέπει όμως να είναι παλιότερη η έκφραση, ίσως εξίνταζ αν όχι παλιότερη. Πρέπει να την έχω ακούσει σε παλιά ελληνική ταινία, ίσως από Φωτόπουλο ή Ρίζο ή άλλο βαρύμαγκα

#2
iron

α, ενδιαφέρον... αν βρεις κανα λινκ ρίχτο!

#3
salina

Ζόρικο (δεν θυμάμαι τίτλο ή σκηνικό) αλλά το ψάχνω... Αν θυμηθεί κάτι κανένας άλλος ας βοηθήσει.

#4
perketis

χαχαχα, πολύ καλό!
Η χοντρή που μένει από πάνω, που έχει το σκυλάκι που γαβγίζει μες στο μεσημέρι, κατά τα άλλα ονόματα δε λέμε!

#5
GATZMAN

Ουρααα!
Σχετικό κι αυτό

#6
Jonas

Πολύ καλό - πάρε κι από μένα ένα 5χ5 (ρε γαμώτο έχω λείψει τόσο, που ξέχασα για μια στιγμή πως βαθμολογούνε)

#7
iron

θξ παίδες!

#8
GATZMAN

Που ΄σαι ρε Ιωνά; Oλα καλά;

#9
Jonas

Όλα ΟΚ Gatz! :)

#10
vikar

Μπαμπαδίστικη ατάκα που εκλείπει, απ' τις αγαπημένες μου. Η σαλίνα έχει δίκιο, κι' εγώ νομίζω την έχω ακούσει σε ελληνική ταινία οπως τη δίνει, αλλα ποιά γιά;...