Γ.Ε.Π. = Γραφείο Έρευνας και Πληροφορικής.

Πρόκειται για το γραφείο της Ταξιαρχίας ή Μεραρχίας που είναι υπεύθυνο για την μηχανογράφηση των μονάδων και που λειτουργεί και ως service Η/Υ. Όποιος υπολογιστής πάθει κάτι, απαγορεύεται να πάει έξω σε service. Πηγαίνει στο ΓΕΠ που τον φτιάχνουν τεχνικοί του Στρατού. Το αντίστοιχο σώμα Ε.Π. (Έρευνας και Πληροφορικής) στελεχώνεται από φαντάρους συνήθως καταρτισμένους στους υπολογιστές και από αξιωματικούς οι οποίοι έδωσαν εξετάσεις και πήραν σχετικό χαρτί γνώσεων υπολογιστών ώστε να πάρουν μετάταξη στο σώμα Ε.Π.

Σλανγκικά παράγωγα:

Γ.Ε.Π. = Γραφείο Έρευνας και Πληροφορικής ή Γραφείο Εξάσκησης Πλαιυστάσιον. Γήπεδο εξάσκησης Pro (Evolution Soccer).

Σώμα Ε.Π. = Σώμα Έρευνας και Πληροφορικής ή Σώμα Ειδικών Περιπτώσεων, ή Σώμα Εξαιρετικών Προσώπων ή Σώμα Εξεχόντων Πολύπριζων (σύγκρινε Σώμα Δ.Β = Σώμα Δυνατών Βυσμάτων)

Σ.Α.Ε.Π = Σχολή Αξιωματικών Έρευνας και Πληροφορικής ή Σειρούλα Άραξε, Έχει Πλαιυστάσιον ή Σειρούλα Άραξε Είμαστε Πολύπριζα.

  1. - Ρε σειρά, πάλι κόλλησε ο υπολογιστής.
    - Πάρε τηλέφωνο στο ΓΕΠ να φέρουν τεχνικό.

  2. - Γιατί πάλι στο γραφείο αυτός κι εγώ σκοπιά;
    - Γιατί είναι στρατιώτης Ε.Π. (Εξέχον Πολύπριζο).

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
earendil_ath

Όποιος δεν του δούλευε το word, φώναζε ΓΕΠ! και εγώ έπρεπε να πάω να του δείξω

#2
spapakons

Μια φορά με φώναξε πρωί-πρωί μια αρχιλοχίας γραμματέας γιατί δεν δούλευε ο Η/Υ. Γαμώ το κέρατό μου, ούτε καφέ δεν είχα προλάβει να πιω. Και βέβαια ήταν το κλασσικό, ξέχασε δισκέττα στο drive (και ως γνωστόν ο Η/Υ δεν έβρισκε λειτουργικό και κόλλαγε).