Μια λέξη που όλοι έχουμε πει για ένα υπουργείο που είναι μπάχαλο, που κωλυσιεργεί, που βγάζει παράλογες διατάξεις, χρωστάει λεφτά, τρώει λεφτά και άλλα πολλά.

  1. Τι πρέπει δηλαδή να κάνω; Να έρθω να κάνω απεργία πείνας έξω από το κωλοϋπουργείο σας;

  2. Για να φτιαχτεί το πάρκο ήθελε το ένα χιλιοστό από αυτά που τρώνε ο κάθε Δήμος και το κάθε κωλοϋπουργείο.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
salina

Χμμμ! υπάρχει κανένα υπουργείο που να μην:«είναι μπάχαλο, που να μην κωλυσιεργεί, που να μην βγάζει παράλογες διατάξεις, που να μην χρωστάει λεφτά, που να μην τρώει λεφτά κ.α.

#2
iron

να σλανγκαρχιδίσω τώρα: κάθε λέξη στην οποία βάζει κανείς μπροστά κωλο-, πουτσο-, πουστο- και λοιπά γαμοσλανγκοτέτοια δεν έχει νόημα να καταχωρίζεται ως αυτόνομο λήμμα, κατανοητό, ελπίζω, νο;;;

#3
σφυρίζων

Δε είμαι τόσο σίγουρος για αυτό ρε συ. Συμφωνώ εάν πρόκειται για μη εμπνευσμένες λεξιπλασίες τ. «πουστοτράπεζα», «κωλοεφορία». Αλλά σίγουρα υπάρχουν έξυπνα γαμοσλανγκοπαράγωγα εκεί έξω που περιμένουν το λεξιπλάστη τους.

#4
iron

νταξ, ας αφήσουμε απ' έξω λοιπόν τα κωλο και πουστο, και, με κίνδυνο της ζωής μου, ας θίξω ένα θέμα που ελπίζω να θίγεται και που αφορά τα υπόλοιπα «φλύαρα» λήμματα:

για να είμεθα ειλικρινείς έχουμε ψιλοχοντρογεμίσει με λήμματα που δεν λέει και τπτ να είναι αυτόνομα και που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ενταγμένα σε λήμματα-ομπρέλες, κι από κει και πέρα (άμα δηλαδή θέλουμε να το παίξουμε λεξικό κανονικό) να καταχωρίζονται μεν αυτόνομα, αλλά με τον εξής τρόπο (όπως στα λεξικά):

λήμμα:«Χ»
ορισμός: «βλ. (λινκ στο σχετικό λήμμα ομπρέλα)»
παράδειγμα: «βλ. (λινκ στο σχετικό λήμμα ομπρέλα)»

τι γνώμη άραγε έχουσι και οι υποδέλοιποι του σαητός; χανκ, ας πούμε, που βάζεις πολλά τέτοιου τύπου και εν μέρει καταλαβαίνω το γιατί;

(παρακαλείσθε όλοι όπως μην αρχίσετε πάλι τας επιθέσεις και ντέφια, υπόσχεση; δεν θέτω θέμα αξίας ή γούστου των λημμάτων, θέτω θέμα πρακτικό, λεξικογραφικό, νοικοκυρίστικο τεσπα, πώς να το πω αλλιώς)

#5
iron

αλλά πραγματικά θα ήθελα μια ωραία συζήτα, κοινοβιακή, όπως θα άρεσε και στον χαλικού, με δισεκατομμύρια αντικρουόμενες απόψεις αλλά τελικά γόνιμη. μπορούμε, νομίζω. και δεν επείγει να λυθεί το θέμα σε 2 μέρες μέσα, εννοείται.

#6
Khan

Συμφωνώ, λ.χ. τα αθλητικά που έβαλα προσφάτως.

#7
Khan

Και επίσης αυτό μπορεί να ισχύσει για λήμματα που σχετίζονται με πολιτική, ιδίως αν πρόκειται για πολιτική επικαιρότητα.

#8
Khan

Τα αθλητικά θα μπορούσαν να καταχωρισθούν ανά ομάδα, επίσης τα εθνοφαυλιστικά που είναι πάρα πολλά μπορούν να μπουν μαζί, τ. ελλαδιστάν, μανελλάδα κτλ.

Άλλα πολιτικά δεν έχω ιδέα ακόμα.

#9
Khan

Επίσης, αν προχωρήσει η ιδέα, ένα λήμμα-ομπρέλα θα μπορούσε να είναι το «λεξιλόγιο της κρίσης», όπου θα μπαίνουν εκφράσεις σχετικές με την οικονομική κρίση, που δεν ξέρουμε πόσο θα επιβιώσουν, λ.χ. το «μνημονιακή υποχρέωση» στο Δ.Π., τα δονητής, ΔΝΤ, Καγιενοχώρια και τα παρόμοια.

#10
iron

kokobloko sto plhktrologio, sorry, tha epanelthw avrio to keratomou

thn idea afth thn eixa kai gw khan

ta leme otan

sixtir!

#11
σφυρίζων

(ανάβω σανταλόξυλο και γρατζουνώ το My Sweet Lord στο κιθαρόνι για κοινοβιακή αμπιάνς)

Όταν ήμην μονδουλύκος ομπρελοποίησα ουκ ολίγα λήμματα (π.χ. τοπικούς ιδιωματισμοί). Το μόνο πρακτικό δίλημμα είναι εάν η ομπρελοποίηση πρέπει να αφορά ομοειδή λήμματα ενός σλάνγκου, ή να επιτρέπεται οι ομαδοποίηση λημμάτων περισσοτέρων σλάνγκων. Κτγμ, το πρώτο.

#12
iron

νταξ, το πληκτρολόγιο έγιανε μεν, εγώ δεν προκάμνω όμως.

προς το παρόν, δυο αράδες: έχω σκεφτεί γω και πολλά από τα παραπάνω, όμως ξέχασα πάλι ότι οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες λόγω μη ντικ (πχ δεν μπορούμε να προσθέσουμε κατηγορίες σ' αυτές που έχουμε).

μπορούν όμως να ομπρελλοποιηθούν γλύμματα, και επειδή είμαι κοριτσάκι και σεις αγοράκια και επειδή τα αγοράκια πρέπει λέει να κάνουν το χατήρι στα κοριτσάκια, κι επειδή το κοριτσάκι βαριέται να κάνει πράξη τα όσα προτείνει, όοοοοοοοταν κι ααααααν καταλήξουμε με το καλό σε κάποια απόφαση, σα να βλέπω να σας αναθέτω αποστολή για τα δικά σας...

φεύγω τώρα μη φάω ξύλο!