Αλλιώς ο Ελληνάρας, δηλαδή ο Νεοέλληνας που επιδεικνύει συμπεριφορές τριτοκοσμικού πρωτογονισμού, ενώ ταυτόχρονα περηφανεύεται για την ένδοξη καταγωγή του και εγκαλεί τους ξένους που δεν του αναγνωρίζουν περισσότερα προνόμια, απλά και μόνο γιατί υπάρχει. Περισσότερη συμπτωματολογία στο παράδειγμα 1 και το λίνκι του.

  1. Το προφίλ του αληθινού γκρίκουλα:

- Έχει μαγκιά, τσαμπουκά, γαμ...και δέρνει, κατεβάζει χριστοπαναγίες, χαστουκίζει γκόμενες, οργανώνει κερκίδες, ρίχνει ντούρασελ ζεϊμπεκιές και ψάχνει απελπισμένα έναν τρόπο να γίνει πλούσιος χωρίς να χρειαστεί να δουλέψει.

- Η φιλοσοφική κριτική σκέψη κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα τον ώθησαν να εκλέξει στη βουλή έναν άνθρωπο που πιστεύει πως οι Έλληνες είναι εξωγήινοι, ο Οδυσσέας ανακάλυψε την Αμερική, οι Μάγιας είναι απόγονοι των Ελλήνων και πως η Χώρα των Φαιάκων βρισκόταν στην Αλαμπάμα.

- Περηφανεύεται πως ζει στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να την ασχημύνει.

- Εξοργίζεται με τα ρουσφέτια, τα βύσματα και τις παράνομες προσλήψεις, ειδικά όταν δεν συμβαίνουν σε αυτόν και στο οικογενειακό του περιβάλλον.

- Όντας κληρονόμος του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, θεωρεί πως η ανθρωπότητα του οφείλει σε προσωπικό επίπεδο την ύπαρξή της.

- Αν δεν ξέρεις κάτι, ρώτα τον! Γνωρίζει από αστροφυσική, νανοτεχνολογία, γενετική μηχανική, θεωρίες συνωμοσίας και προπάντων από ελληνική ιστορία.

- Κατηγορεί διαρκώς την κυβέρνηση για αδιαφορία και την επόμενη στιγμή δωροδοκεί την πολεοδομία, χτίζει αυθαίρετα, κλέβει την εφορία, μολύνει το περιβάλλον, δε σέβεται τις ουρές, περνάει με κόκκινο και γράφει τους πάντες στα παπάρια του.

- Ανεμίζει σημαίες σε ομιλίες πολιτικών και, όταν αποκαλυφθούν σκάνδαλα με μίζες εκατομμυρίων ευρώ που τους εμπλέκουν, απαιτεί την απομάκρυνση των μεταναστών από τη χώρα.

- Αναπαράγει το μύθο πως η ελληνική γλώσσα περιλαμβάνει 6 εκατομμύρια λέξεις, ανεξάρτητα αν μετά βίας γνωρίζει τις 100.

  1. μην υποτιμας το λαδιαρη γκρικουλα και τη φωτισμενη ηγεσια του. (Εδώ).

  2. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΓΚΡΙΚΟΥΛΑΣ ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ... (Εδώ).

(από Khan, 31/05/13)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified