Τρέντι φραπεδοκαταστασιακή περιοχή της Ξάνθης. Πήρε το όνομά της αρχές ενενήνταζ όταν ντόπιος εργολάβος έχτισε μια σειρά από φοιτητικά στούντιο (βλ. γκαρσονιέρες 3 τετραγωνικά χωρίς παράθυρα και όχι τέτοια που δεν είχαν εφευρεθεί ακόμη) σε στυλ μεταμοντέρνο νησιωτικό ακριβώς απέναντι από το Πολυτεχνείο (ή ΠΡΟΚΑΤ [,τα] στη ντόπια διάλεκτο). Η Παραλία βρίσκεται στο φυσικό τέλος του *Νυφοπάζαρου*** και αποτελεί βασική τουριστοπαγίδα κατά την περίοδο του Καρναβαλιού.

*Ο γράφων πρόλαβε τη λέξη εν τω γεννάσθαι και την είδε να παγιώνεται ολοκληρωτικά μέσα στην επόμενη δεκαετία. Αρχικά νόμιζε ότι την ανακάλυψε αυτός μέχρι που έμαθε τι θα πει «συλλογικό ασυνείδητο».
**Νυφοπάζαρο Ξάνθης: Η περιοχή από *Το Ρολόι**** μέχρι *τα ΠΡΟΚΑΤ*.
*** Το Ρολόι: Το απόλυτο randevouz point της Ξάνθης. Ό,τι η *Καμάρα* για τα καρντάσια.

- Δεκαπέντε χρόνια κι ακόμα χρωστάω Μπετά ΙΙ ρε πούστη μου!
- Καλά να πάθεις! Αν είχες γραφτεί στη ΔΑΠ θα έπαιρνες πτυχίο από την Παραλία!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
patsis

Είστε πάντως πολλοί αυτοί που έχετε κάνει φοιτητές στην Ξάνθη και είστε από τότε ερωτευμένοι με την πόλη. Κάτι μου λέει ότι σε λίγο θα σχολιάσει και ένας γνωστός μου...

#2
patsis

Τελικά ο γνωστός μου το διάβασε, γούσταρε, άρχισε να μου λέει διάφορες ιστορίες από Ξάνθη και έγραψε κατά τα λοιπά τον σχολιασμό πλήρως στ' αρχίδια του. Τον ευχαριστούμε.

#3
protnet

Δεν πειράζει! Αρκεί που σπούδασε εκεί που σπουδάζουν οι καλοί αθρώποι