Τρέντι φραπεδοκαταστασιακή περιοχή της Ξάνθης. Πήρε το όνομά της αρχές ενενήνταζ όταν ντόπιος εργολάβος έχτισε μια σειρά από φοιτητικά στούντιο (βλ. γκαρσονιέρες 3 τετραγωνικά χωρίς παράθυρα και όχι τέτοια που δεν είχαν εφευρεθεί ακόμη) σε στυλ μεταμοντέρνο νησιωτικό ακριβώς απέναντι από το Πολυτεχνείο (ή ΠΡΟΚΑΤ [,τα] στη ντόπια διάλεκτο). Η Παραλία βρίσκεται στο φυσικό τέλος του *Νυφοπάζαρου*** και αποτελεί βασική τουριστοπαγίδα κατά την περίοδο του Καρναβαλιού.

*Ο γράφων πρόλαβε τη λέξη εν τω γεννάσθαι και την είδε να παγιώνεται ολοκληρωτικά μέσα στην επόμενη δεκαετία. Αρχικά νόμιζε ότι την ανακάλυψε αυτός μέχρι που έμαθε τι θα πει «συλλογικό ασυνείδητο».
**Νυφοπάζαρο Ξάνθης: Η περιοχή από *Το Ρολόι**** μέχρι *τα ΠΡΟΚΑΤ*.
*** Το Ρολόι: Το απόλυτο randevouz point της Ξάνθης. Ό,τι η *Καμάρα* για τα καρντάσια.

- Δεκαπέντε χρόνια κι ακόμα χρωστάω Μπετά ΙΙ ρε πούστη μου!
- Καλά να πάθεις! Αν είχες γραφτεί στη ΔΑΠ θα έπαιρνες πτυχίο από την Παραλία!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ως παραλία και παραλιακή ονομάζεται (συχνά) ο κεντρικός δρόμος μιας πόλης ή προαστίου που έχει όλα τα μαγαζά, τα μπαράκια, τα κλαμπάκια, γενικώς το τζέρτζελο, ακόμη κι όταν η τοιαύτη πόλη / προάστιο δεν είναι παραθαλάσσια, μα καθόλου όμως.

Στην πολιτισμική γεωγραφία υπονοείται ότι η παραλία είναι ο αέρας, το άνοιγμα, η άπλα, το σεργιάνι, η συναναστροφή με το καινούργιο, η έκπληξη μιας νέας σχέσης. Αυτά κατά κανόνα συμβαίνουν στις ένδοξες παραλιακές που διαθέτουν οι σημαντικότερες ελληνικές πόλεις, οπότε η έννοια μεταφέρεται και σ' αυτές που δεν διαθέτουν.

Πέρασα την προηγούμενη εβδομάδα με τον ξάδερφό μου που σπουδάζει στην Κομοτηνή. Μιλάμε τρελά γκομενάκια η παραλία Κομοτηνής!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Εξεπίτηδες αγγλιά.
Από λογοπαίγνιο με τα:
bitch = σκύλα = μπιτς beach = παραλία = μπιτς (ή μπητς, άντε)

Μπορείς να το πεις, πχ σε μπατσίνα ή σε τροχομπατσίνα, και άντε μετά να σου πει περί εξύβρισης αρχής και κολοκύθια τούμπανα.

Είσαι πολύ παραλία.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified