Ακραία γουτσιστική προσφώνηση ή χαρακτηρισμός για το έτερον ήμισυ ή για κάποιο τρυφερό ερωτευμένο καψουράκι, ευαίσθητο και επισφαλές. Η έκφραση έχει διαδοθεί από το ομώνυμο άζμα της Άννας Βίσση αλλά έχει και ένα αγιοβαλεντίνικο ζενεσεκουά σε καψούρικα συμφραζόμενα.

Πάσα (Δ.Π.): Metrononos.

1. Ερωτευμενάκι με τραύματα ανοιχτά. Κι εκεί που μανιωδώς περιμένεις το μήνυμα του χωρισμού, έρχεται ένα μήνυμα αλλιώτικο, λες και δεν είχες στείλει τίποτα εσύ, σαν να είχαν ξεχαστεί όλα, σαν να μην ειπώθηκαν ποτέ. Χαίρεσαι. Δεν είσαι βλάκας, απλά είναι η “καψούρα” σου, το ερωτευμενάκι σου, εκείνο το παιχνιδάκι που βρήκες μια νύχτα και το έκανες δικό σου. Ξεκινάτε πάλι απ' την αρχή. Το ξέρεις ότι πάλι με τις ίδιες βάσεις θα συνεχίσετε, αλλά ορκίστηκες σ' έναν συμβιβασμό. Πονάς, αλλά δε ξέρεις που θα καταλήξει όλο αυτό. Ή θα βρεθείς εξαντλημένος ή στην αγκαλιά που πιο πολύ δεν πόθησες ποτέ σου. Εξάλλου τώρα θα πέσεις κάτω και τώρα θα βρεις τη δύναμη να ξανασηκωθείς.

2. ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑΚΙ ΜΟΥ. Σ'ΑΓΑΠΩ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΠΑΝΤΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ Σ΄ΑΓΑΠΩ Σ'ΑΓΑΠΩΩΩΩΩ!!!!!

3. ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑΚΙ. Κάθε χρόνο που έρχεται η ημέρα του Αγ.Βαλεντίνου ή «η γιορτή των ερωτευμένων»,τα ίδια. Δεν έχω παράπονο, βέβαια. Δε με πολυαπασχόλησε ποτέ,για να είμαι ειλικρινής.Αυτό που με ενοχλεί σε αυτές τις γιορτές είναι όσοι τις κοροιδεύουν αλλά κατά βάθος πολύ θα ήθελαν να τις γιορτάζουν. Οπότε,θα έλεγα «μεγάλη μπουκιά φάε...».

(από Khan, 09/03/14)

Got a better definition? Add it!

Published

#1
Nakas

Σωστή προφορά όπως στο τραγούδι: Ερωτευ-ου-μεεεε-νάααα-κι...

#2
deinosavros

Εχω την εντύπωση ότι η λέξη έχει χρησιμοποιηθεί πολύ παλιότερα (70/80ζ) σε στίχο από τον Λευτ. Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει και το μεθυσμενάκι. Θυμάται κανείς τπτ;

#3
σφυρίζων

Κι ύστερα το βραδάκι ερωτευμενάκι στα καπηλειά... μπα δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο.

#4
deinosavros

Όχι αυτό, άλλο το μεθυσμενάκι. Μου φαίνεται ότι εκείνος ο στίχος είχε μπαλκόνι μέσα. Δεν καλοθυμάμαι, είπαμε.

#5
σφυρίζων

#6
deinosavros

Το περίμενα αυτό, δεν έβαλα το λίνκι χεχε...
Πάντως ο στίχος πρέπει να είναι «ερωτευμενάκι στο κατώφλι μου αργά μεσάνυχτα Σαββάτο» και μάλλον το έλεγε η Αλεξίου.

#7
Metrononos

θενκς που αναλάβατε τον όρο Mr Khan, με αηδιάζει αυτή η λέξη, κάνατε τη βρώμικη δουλειά!

#8
Khan

Με απουστηρωμένα γάντια το καταχώρισα.