Όταν ο ομιλητής παραληρεί, τότε χάνονται οι νοηματικές συνδέσεις των εκφερόμενων προτάσεών του. Οι ακροατές του γίνονται μάρτυρες ενός ορυμαγδού ονομάτων, λέξεων, φράσεων, μορφασμών και χειρονομιών που χάσκουν μεταξύ τους ασύνδετα.
Όταν η κατάσταση μονιμοποιείται, τότε η μηχανή «χάνει λάδια» ή «έχει βαρέσει μπιέλα» ή «έχει κάψει φλάντζα».
Ο όρος «βαράει κενές» απαντάται στην μηχανολογική αργκό δηλώνοντας την δυσλειτουργική αποσύνδεση των εξαρτημάτων μιας μηχανής, πχ. εάν δεν λειτουργήσει σωστά ο ηλεκτρομαγνητικός μηχανισμός εμπλοκής του γραναζιού της μίζας με το γρανάζι του βολάν, τότε η μίζα γυρίζει στον αέρα («βαράει κενές»), ξύνοντας το γρανάζι του βολάν, κάνοντας έναν χαρακτηριστικό απαίσιο ήχο, σαν να γυρνάς το κλειδί όταν δουλεύει ο κινητήρας.
Α- Συμφωνώ με τις απόψεις του Νίκου Κωνσταντινίδη όπως αυτές εκφράζονται στο βιβλίο του «Αντισταθείτε! Σιωνισμός-Μασονισμός-Σατανισμός Χτυπούν την Ελλάδα».
Β-Πας καλά ρε; Δεν βλέπεις ότι το άτομο βαράει κενές;
1 comment
xalikoutis
Ωραίο λήμμα και καταπληκτικό το μήδι με Κων/δη, είναι ίσως η καλύτερη και πληρέστερη περιγραφή των κοινωνικών κατηγοριών και τάξεων που συγκροτούν τον ελληνικό εθνικό κορμό. Άλλη μια περίπτωση ταξινομίας τύπου «Ζώα του Αυτοκράτορα», Μισέλ Φουκώ, πρόλογος Οι Λέξεις και τα Πράγματα.