O Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μπαούλο απ' τα ξίδια ρίχνει μπατσάκια σε αρχηγούς κρατών. (Λεζάντα στο youtube, βλ. βίντεο)

Χαρακτηρισμός για άτομο που μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών έχει περιέλθει σε κατάσταση μέθης.

O Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μπαούλο απ' τα ξίδια

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Και κλώσσα.

Ο Καπετανάκης δίνει δύο παράλληλες περιγραφές: α) Η εκ συστήματος αθροίζουσα γύρω της πολλούς θαυμαστάς, β) Η επιδεικτικώς ακκιζομένη.

Καθαρευουσιάνικες περιγραφές μεν, λίαν περιεκτικές δε.

Ο ατυχής άρρεν φορέας του κλωσσομαγνήτη καταλήγει πάντοτε να ατενίζει ενεός τα ομόφυλά του πλήθη να συρρέουν αδιαλείπτως. Αρκεί να γίνει για κάποιες ώρες συνοδοιπόρος της κλώσσας σε πλατείες, σούπερ μάρκετ, ρουχάδικα, καφετέριες, κλαμπ. Αρκεί να δει μια ημερήσια λίστα κλήσεων στο κινητό της, για να καταλάβει.

Η κλώσσα ηγείται πάντα ενός αντρικού χαρεμιού στο οποίο καλλιεργεί έντεχνα προσδοκίες μελλοντικών ερωτικών περιπτύξεων. Η κλώσσα εκπέμπει διαρκώς σήματα διαθεσιμότητας προς τα πεινασμένα αρσενικά. Ενίοτε ενδίδει, αφήνοντας ωστόσο να διαφαίνεται ότι διαρκώς πολιορκείται από στίφη επίδοξων μνηστήρων.

...Όποτε πήγα σπίτι της, το βρήκα γεμάτο σερνικούς· είναι μια κλώσσα!...

(από Ricky, 01/08/14)(από Ricky, 01/08/14)(από Ricky, 01/08/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο οίκος ανοχής και ενοχής, το πορνείο, το μπουρδέλο. Εκεί που βρίσκουν εφαρμογή οι παροιμιώδεις φράσεις:«το γοργόν και χάριν έχει», «ψεκάστε-σκουπίστε- τελειώσατε», «το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι» κλπ.

Το λοιπόν, ταχυγαμείο όπως και ταχυφαγείο. Καθένας γεμίζει τα κενά του με ό,τι του είναι ευχερές.

Α-Και από σεχ πως τα πας;
Β-Αυτοεξυπηρετούμαι. Εσύ;
Α-Στο ταχυγαμείο της γειτονιάς.

(από Ricky, 24/07/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Αιτιολογεί την αδυναμία εκτέλεσης κάποιας απαιτητικής σωματικής κίνησης είτε λόγω δύσχρηστης περιβολής, είτε λόγω ακατάλληλου σωματότυπου.

Η φράση δύναται να ειπωθεί με αυτοσαρκαστική διάθεση από τον φέροντα την δύσχρηστη αμφίεση ή τον ακατάλληλο σωματότυπο, αλλά και με αμιγώς σαρκαστική διάθεση από κάποιον τρίτο.

Το νόημα μπορεί να επεκταθεί περιλαμβάνοντας οιοδήποτε ποιοτικό χαρακτηριστικό εμποδίζει την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου.
Γενικά, πρόκειται για υπαινιγμό της άσκοπης επιβάρυνσης μιας κατάστασης με άχρηστα ή δύσχρηστα, υλικά ή άυλα αντικείμενα. Μια μπιχλιμπιδοκατάσταση δίχως νόημα δηλαδής.

η σύζυγος - Πιάνεις αγάπη μου το βαζάκι με τη βαζελίνη, που ‘ναι στο πάνω-πάνω ράφι της βιβλιοθήκης;

ο σύζυγος – (τεντωμένος και ανήμπορος κάτω από το ράφι) Γαμώτη...δεν βοηθάει και το καλσόν...

(από Ricky, 16/06/14)(από Ricky, 16/06/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Όταν ο ομιλητής παραληρεί, τότε χάνονται οι νοηματικές συνδέσεις των εκφερόμενων προτάσεών του. Οι ακροατές του γίνονται μάρτυρες ενός ορυμαγδού ονομάτων, λέξεων, φράσεων, μορφασμών και χειρονομιών που χάσκουν μεταξύ τους ασύνδετα.
Όταν η κατάσταση μονιμοποιείται, τότε η μηχανή «χάνει λάδια» ή «έχει βαρέσει μπιέλα» ή «έχει κάψει φλάντζα».

Ο όρος «βαράει κενές» απαντάται στην μηχανολογική αργκό δηλώνοντας την δυσλειτουργική αποσύνδεση των εξαρτημάτων μιας μηχανής, πχ. εάν δεν λειτουργήσει σωστά ο ηλεκτρομαγνητικός μηχανισμός εμπλοκής του γραναζιού της μίζας με το γρανάζι του βολάν, τότε η μίζα γυρίζει στον αέρα («βαράει κενές»), ξύνοντας το γρανάζι του βολάν, κάνοντας έναν χαρακτηριστικό απαίσιο ήχο, σαν να γυρνάς το κλειδί όταν δουλεύει ο κινητήρας.

Α- Συμφωνώ με τις απόψεις του Νίκου Κωνσταντινίδη όπως αυτές εκφράζονται στο βιβλίο του «Αντισταθείτε! Σιωνισμός-Μασονισμός-Σατανισμός Χτυπούν την Ελλάδα».
Β-Πας καλά ρε; Δεν βλέπεις ότι το άτομο βαράει κενές;

(από Ricky, 31/05/14)(από Ricky, 31/05/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified