Μειωτικός χαρακτηρισμός για τους αυτοαποκαλούμενους μηδενιστές/νιχιλιστές/χαοτικούς.

Συρφετός από συνήθως κάτω των 25 ετών καμένους γόνους καλών οικογενειών (κάπου-κάπου και γόνους μικροαστών) που βαρέθηκαν την απομόνωση των κηπουπόλεων των κυριλέ προαστίων και σιχάθηκαν τα ιδιωτικά σχολεία. Βίγκαν που σπάνε χασάπικα γιατί πουλάνε κρέας, που απελευθερώνουν κουνέλια, κότες και μινκ αλλά και άλλα αδηφάγα μη εγκλιματισμένα στο τόπο απελευθέρωσής τους ζωάκια, με κίνδυνο τη διαταραχή της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής και πιθανή εξόντωση των γηγενών ειδών. Επίσης απελευθερώνουν παπαγάλους από τα κλουβιά τους και κάνουν αναλήψεις ευθύνης για μεταμεσονύχτιους εμπρησμούς ΑΤΜ και οχημάτων. Είναι ενάντια μόνο στη βιομηχανία κρέατος και γούνας. Πολλοί από αυτούς έχουν γατιά και σκυλιά που προσπαθούν να τα κάνουν φυτοφάγα, άλλοι τα ταΐζουν με κανονικές τροφές για κατοικίδια άρα αναγκαστικά στηρίζουν τη βιομηχανία κρέατος. Συγκρούονται συνήθως άνευ αφορμής με τους υπανθρώπους των ΜΑΤ και πάντοτε βρίζουν τους κοινωνικούς αναρχικούς γιατί τους θεωρούν ξεφτίλες, ρεφορμιστές, μάτσο και... σπισιστές. Θεωρούν τους ομοϊδεάτες τους πολιτικούς κρατούμενους ως ιερές αγελάδες. Αυτοχαρακτηρίζονται καταχρηστικά και ως «Νέα Αναρχία» και μέχρι τις 31/12/15 περίμεναν το μαύρο Δεκέμβρη... Αυτά!

Τώρα τους τσάντισα πάρα πολύ και αν κάποιος απ τους mod είναι του μηδενιστικού χώρου ίσως διατρέχω κίνδυνο, αλλά είπα να το ρισκάρω!

- Εσύ ρε μηδένι γέμισες με χαόσημα και «σκατά στο κράτος» όλη τη γειτονιά;
-Τι «μηδένι» ρε αναρχοκάγκουρα; Όλο το καλοκαίρι την έβγαλα διαβάζοντας Μπακούνιν και Κροπότκιν. Ξεκόλλα.

Συνώνυμα: νιχίλι, μαύρος, μαυρίλας.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Khan

Ρισπέκτ!

#2
Khan

Δεν θα περά- δεν θα περάσει ο σπησισμός!

#3
Bender_

Παρατηρώ ότι έχουν μία συμπάθεια στα λατινικά, στα dark themes, στους άγριους μαύρους λύκους και τις ψηφιακά επεξεργασμένες φλόγες, και γενικά σε ότι βγάζει τσαντίλα, ατομικισμό και ψεύτο-αγριάδα.

#4
vikar

Γειά σου φέντερ μπέντερ, πολιτικοποιημένε, και καλωσήρθες κι απο μένα.

Δέ μου λές, εκεί που λές οτι «τα μηδένια θεωρούν τους κοινωνικούς αναρχικούς μάτσο», τί εννοείς; τί «μάτσο»;

#5
jesus

φαλλοκράτες;

#6
ΣτοΔγιαλοΧτηνος

FALοκράτες :-Ρ

#7
vikar

Κάτσε, άλλο οι κοινωνικοί αναρχικοί ενγένει, κι άλλο οι ένοπλοι τέτοιοι... Να μας πεί ο Μπέντερ πώς τους λέν κι αυτούς δρομίσια.

#8
ΣτοΔγιαλοΧτηνος

Ναι βρε, πλάκα έκανα, κοτζάμ γλώσσα έβγαλα.

#9
vikar

(έπρεπε να βάλω κι εγώ γλωσσίτσα, αλλ' ας όψεται ο χαλικούτις που όποτε βάζω γλωσσίτσες με παίρνει απ' τα μούτρα)

#10
soulto

Πολύ ωραίο λήμμα, εύγε και +5!
Ομολογώ οτι την βίγκαν και την αντισπισισμική πλευρά δεν την ήξερα, οπότε:
♫ Ως πότε παπαγάλοι θα ζείτε στα κλουβιά -βάλτε φωνή μεγάλη να βρείτε λευτεριά ΛΕΥΤΕΡΙΑ ♫

Σλανγκικώς το μηδένι σχετίζεται με το εθνίκι (και θολοεθνίκι), μαχίμι, καταδρόμι, χουλιγκάνι, σκίνι, μουσλίμι κ.ά. και ήδη σχολιάστηκε από τον Κχαν ο τρόπος να παράγεται σλανγκ με μετατροπή λέξεων σε ουδέτερα με κατάληξη γιώτα και τονισμό στην παραλήγουσα.
Επιπλέον βλέπω να υπάρχει μεταγενέστερη -νομίζω- τάση εξέλιξης του κάπως μαγκίτικου -άς, στο κάπως πιο τρέντι , π.χ.
(μποντι)μπιλντεράς -> μπιλντέρι
λουμπενάς -> λουμπένι
χιπστεράς -> χιπστέρι
σταλίνας -> σταλίνι (αν θυμάμαι καλά, δεν ακουγόταν πριν το '90).
τρότσκα(ς) -> τρότσκι (το ίδιο νομίζω, μετά το '90)
*****μηδενάς -> μηδένι (στο σλανγκρ υπάρχει και το βίγκαν φρι μηδένι).


Ο *****μηδενάς δεν έχει καταγραφεί στο σάη, παίζει όμως:

Όταν οι κοπροι κάνανε συμμαχία με το βαζελο και το σπαθα για να μας στερήσουν το πιο παλικαρίσιο πρωτάθλημα όλων των εποχών, ήταν καλά παλιολινατσες, πεταμενοι, κομπλεξικοί, μηδεναδες τιποτενιοι, πουθεναδες? (paokmania)

#11
Khan

Ενδιαφέρον γλωσσικό σχόλιο! Φρέσκο είναι και το τζιχαντιστής -> τζιχάντι, συνήθως στον πληθυντικό τα τζιχάντια

#12
Bender_

@vikar Ο αναρχισμός σαν ιδεολογία όπως και ΟΛΕΣ οι ιδεολογίες δεν είναι μονολιθικός. Υπάρχει ένοπλο αναρχικό κίνημα όπως υπήρχε και ένοπλη αριστερά, η 17Ν για παράδειγμα. Υπάρχουν όμως άλλοι που απορρίπτουν τον ένοπλο αγώνα στις σύγχρονες μητροπόλεις και δίνουν βάρος στην οργάνωση της εργατικής τάξης μέσω της ανάπτυξης αντι-ιεραρχικών δομών για την οργάνωση γενικής απεργίας (π.χ. συνδικάτα), παρεμβάσεων σε εργασιακούς χώρους, παρεμβάσεων σε επίπεδο γειτονιάς, δημιουργία κοινωνικών κέντρων, οργάνωση με βάση τη ταξική και όχι απαραίτητα την πολιτική ταυτότητα κ.α. Σε χώρες όπως η Ισπανία και η Σουηδία τέτοιου ελευθεριακά κινήματα (προερχόμενο από το ισπανικό libertario) επικράτησαν και έχουν πλούσια ιστορία ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια. Θα ανεβάσω λήμματα για τους βασικότερους απ'τους υπόλοιπους.

#13
vikar

Σούλτο και Χαν, σωστοί! Η συγκεκριμένη μετατροπή είναι οπωσδήποτε παλιά, τουλάχιστον σε θηλυκά, βλέπε πουτάνα -> πουτανί (που έχω ακούσει κάποιες φορές καί πουτάνι!) ή τσούλα -> τσουλί.

#14
alamo

Στο μεγάλο Λεμπόφσκι , δεν είναι που τερματίστηκε το νόημα;