Σλανγκική διατύπωση που δηλώνει τον αναρχικό μηδενιστή. Συνήθως χρησιμοποιείται από άλλους πολιτικούς χώρους (μαζί με τους όρους μπάχαλοι, φρικιά), αλλά και από αναρχικούς άλλων αποχρώσεων. Αλλιώς λέγονται και νετσαγιεφικοί, από τον Ρώσο αρχιμηδένι Νετσάγιεφ.

  1. Όλα πήγαιναν καλά στην πορεία μέχρι που σκάσανε κάτι μηδένια και κάψανε ένα περίπτερο
  2. Μηδένια επιτέθηκαν σε συντρόφους στην Πάτρα (από εδώ)
  3. - Πρόσεξε σήμερα μπορεί να έρθουν καβλωμένα μηδένια..
    - Μα εγώ τα αγαπάω τα μηδένια... τα γλυκούλια με τις μολότοφ τους και τις φωτιές τους...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Μειωτικός χαρακτηρισμός για τους αυτοαποκαλούμενους μηδενιστές/νιχιλιστές/χαοτικούς.

Συρφετός από συνήθως κάτω των 25 ετών καμένους γόνους καλών οικογενειών (κάπου-κάπου και γόνους μικροαστών) που βαρέθηκαν την απομόνωση των κηπουπόλεων των κυριλέ προαστίων και σιχάθηκαν τα ιδιωτικά σχολεία. Βίγκαν που σπάνε χασάπικα γιατί πουλάνε κρέας, που απελευθερώνουν κουνέλια, κότες και μινκ αλλά και άλλα αδηφάγα μη εγκλιματισμένα στο τόπο απελευθέρωσής τους ζωάκια, με κίνδυνο τη διαταραχή της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής και πιθανή εξόντωση των γηγενών ειδών. Επίσης απελευθερώνουν παπαγάλους από τα κλουβιά τους και κάνουν αναλήψεις ευθύνης για μεταμεσονύχτιους εμπρησμούς ΑΤΜ και οχημάτων. Είναι ενάντια μόνο στη βιομηχανία κρέατος και γούνας. Πολλοί από αυτούς έχουν γατιά και σκυλιά που προσπαθούν να τα κάνουν φυτοφάγα, άλλοι τα ταΐζουν με κανονικές τροφές για κατοικίδια άρα αναγκαστικά στηρίζουν τη βιομηχανία κρέατος. Συγκρούονται συνήθως άνευ αφορμής με τους υπανθρώπους των ΜΑΤ και πάντοτε βρίζουν τους κοινωνικούς αναρχικούς γιατί τους θεωρούν ξεφτίλες, ρεφορμιστές, μάτσο και... σπισιστές. Θεωρούν τους ομοϊδεάτες τους πολιτικούς κρατούμενους ως ιερές αγελάδες. Αυτοχαρακτηρίζονται καταχρηστικά και ως «Νέα Αναρχία» και μέχρι τις 31/12/15 περίμεναν το μαύρο Δεκέμβρη... Αυτά!

Τώρα τους τσάντισα πάρα πολύ και αν κάποιος απ τους mod είναι του μηδενιστικού χώρου ίσως διατρέχω κίνδυνο, αλλά είπα να το ρισκάρω!

- Εσύ ρε μηδένι γέμισες με χαόσημα και «σκατά στο κράτος» όλη τη γειτονιά;
-Τι «μηδένι» ρε αναρχοκάγκουρα; Όλο το καλοκαίρι την έβγαλα διαβάζοντας Μπακούνιν και Κροπότκιν. Ξεκόλλα.

Συνώνυμα: νιχίλι, μαύρος, μαυρίλας.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified