Το χαϊβάνι, ο «ό,τι να 'ναις».

Πού είσαι ρε σουρουκλεμέ;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Επισκέπτης

einai tapeinotikh i ermeinia sas gia tous suruklemedes ana tin ifilio, kai gia emena ton tapeino, pou kapeilevomai to prosonimio, gia anadeiksi mataion filodoksion...

#3
patsis

Πρώτον, ασχέτως της ετυμολογίας που λείπει, ο ορισμός είναι (μετά βίας μεν αλλά) επαρκής. Η βαθμολογία του (πριν την δική μου συμβολή) ήταν 9%.

Δεύτερον, είναι ήδη λεξικογραφημένη (βλ. εδώ).

Τρίτον, ηχηρό παράδειγμα των (αναμενόμενων αν όχι θεμιτών) αποτελεσμάτων της δημοκρατίας στο σάιτ: Το λήμμα, πριν την βαθμολόγησή του από εμένα, είχε 20%. Το ίδιο λήμμα σε άλλον ορισμό έχει 92%!

Τέταρτον, άλλο ο σεβασμός μας και άλλο η καταγραφή. Είναι μια γενικότερη κουβέντα που έχει ξαναγίνει, εκτός και πριν από αυτό το σάιτ.

Μια παράκληση: Ας ξεχωρίζουμε την βαθμολόγηση του λήμματος από αυτήν του ορισμού. Αυτά από εμένα, όβερ.

#4
aias.ath

Ὁ ὁρισμὸς αὐτὸς εἶναι ἐσφαλμένος. Ὀρθὸς εἶναι ὁ ὁρισμὸς 1. Πρβλ καὶ Τριαντάφυλλο (ἀσχέτως ποὺ δὲν τὸν χωνεύω, ἀλλὰ ἂς μὴ μποῦμε σὲ ad homminem καταστάσεις) καθὼς καὶ ἐμπεριστατωμένο σχόλιο Χότζα καὶ πάσης Ἑλλάδος στὸ νταούφαρης.

#5
patsis

Εγώ πάντως το έχω ακούσει με την παραπάνω ή και με την παραπάνω σημασία (στο περίπου βέβαια, γιατί, κατά την γνώμη μου ο ορισμός είναι μάλλον προβληματικός): ο ασόβαρος, αυτός τον οποίο δεν του αξίζει να τον λαμβάνουμε υπ' όψιν στα σοβαρά. Στην κεντρική Μακεδονία αυτά, αλλού δεν ξέρω.