Η σχισμή που διακρίνεται από το στήθος ή τα οπίσθια μιας γυναίκας.
Τί φοράει πάλι η Ευλαμπία σήμερα ρε Λάκη! Κοίτα έναν κουμπαρά.
Η σχισμή που διακρίνεται από το στήθος ή τα οπίσθια μιας γυναίκας.
Τί φοράει πάλι η Ευλαμπία σήμερα ρε Λάκη! Κοίτα έναν κουμπαρά.
Got a better definition? Add it!
9 comments
Hank
«Θα πέσω σαν δραχμή στην σχισμή πού 'χεις στο στήθος σου», τραγουδούσε ο Φοίβος Δεληβοριάς...
Vrastaman
Φοίβος: χατσιμηχέστης που τον εξιλεώνει όμως το αριστούργημα «Υβρεοπομπη» ;-)
Hank
Ε, ναι, κάνει το παιδί φιλότιμες προσπάθειες να σλανγκίσει!
Ο ΑΛΛΟΣ
Τι είνα' αυτά που λέτε ρε! Ντάξει, μην τσακωθούμε για τραγουδιστές στην ηλικία μας, αλλά και μόνο αυτός ο στίχος με τη δραχμή είναι ερωτικότατη ποίηση, φρονώ.
patsis
Ωραίο λήμμα. Ελαφρώς άσχετο, υπάρχει και η έκφραση-γείωση σε αίολες υποθέσεις κι αν η γιαγιά μου/θεια μου είχε το μουνί στο μέτωπο θά ’ταν κουμπαράς. Στο ίδιο στυλ με την φράση κι αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θά ’τανε πατίνι.
Όσο για τον στίχο του Δεληβοριά, επειδή τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα είναι σιχαμένα πράματα, όχι (μόνο) από ιδεολογικής άποψης, η εικόνα της επαφής τους με το δέρμα μου φαίνεται ξενερωτική. Αυτά.
allivegp
Τελικά, είναι αίολες ή έωλες;
Το αίολες, δεν υπάρχει (ή μπορεί και να καθιερώθηκε από τη συχνή σύγχυση). Είναι ένα λάθος που το κάνει συχνά ο Καρατζαφύρερ, ο Βελλόπουλος κ.α. ενώ ο Λεβέ το χρησιμοποιούσε σωστά (έωλος=μπαγιάτικος).
vikar
Ο Τριαντάφυλλος ξέρει μόνο έωλος, ενώ ο Μπάμπης τα διακρίνει (έχει και σχόλιο), για το οποίο όμως έχει δεχθεί κριτική. Δείτε στο σχετικό θέμα της Λεξιλογίας.
patsis
Και κάτι μού 'λεγε ότι δεν ήταν και πολύ σωστό το «αίολες». Αλλά δεν πολυπειράζει, σαν σημασία κολλάει, ακόμα κι αν είναι από λεξιλογική παρεξήγηση.
Khan
Χρειάζεται πάντως μια ψυχ-ανάλα στην έκφραση, καθώς αποτελεί κλασσικούρα των φροϋδιστών ότι οι καθηλωμένοι στο πρωκτικό στάδιο είναι πολύ τσιγγούνηδες και αποταμιεύουν και καλούα μανιωδώς. λ.χ.