Σλόγκαν παλιάς τηλεοπτικής διαφήμισης κι όταν λέμε παλιάς, εννοούμε τότε που υπήρχε η ΕΙΡΤ και η ΥΕΝΕΔ, άντε και λίγο μετά. Μάλλον του ΑΖΑΞ με αμμωνιαζόλ. Το κλου ήταν ότι με το πράμα αυτό η καθαριότητα γινόταν παιχνίδι, διότι απλά η χαρωπή νοικοκυρά (είπαμε είναι παλιά η διαφήμιση, δεν υπήρχε ισότητα τότε) ψέκαζε, σκούπιζε με ένα χαρτί ή ένα βετέξ και τελείωνε η δουλειά.

Σήμερα το χρησιμοποιούμε (;) για να δείξουμε ότι μία συγκεκριμένη δουλειά γίνεται πολύ γρήγορα, σχεδόν μηχανικά και σίγουρα ανώδυνα.

Επειδή όπως έχουμε πει ο Έλλην είναι βαθιά σεξουαλικός λαός, τη συγκεκριμένη έκφραση την χρησιμοποιεί και για να περιγράψει την γρήγορη και άνευ άλλων επιπτώσεων / προεκτάσεων σεξουαλική πράξη.

  1. - Μα είναι καλά ο τύπος; Παρασκευή μεσημέρι και τώρα του ήρθε να μου πει να κάνω τους πίνακες για τα στοιχεία πωλήσεων;
    - Έλα ρε e-tard. Copy paste δουλειά είναι από το spreadsheet που σου 'δωσα. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε και μετά βουρ για Χαλκιδική δικέ μου!

  2. - Τι έγινε τελικά με το γκομενάκι προχθές το βράδυ;
    - Τι να γίνει ρε γαμώ; Εγώ ήθελα ένα γρήγορο, ένα ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε κι αυτή μου ξεκίνησε κάτι ιστορίες γι' αγάπες και λουλούδια και ξενέρωσα χοντρά.
    - Άρα πήγαμε για χειράντληση σπέρματος.
    - Ααααϊγκλάν!!!

(από Khan, 22/04/14)"Περάστε, φιλήστε, τελειώσατε" του Γιάννη Δαλιανίδη (1986) (από Khan, 22/04/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Vrastaman

Τι’ είπες τώρα! Ελάχιστα χρόνια μετά, όπως θα θυμούνται και οι παλαιότεροι, βγήκε και η προχωρημένη για την εποχή διαφήμιση της Μάτζικ Λάϊφ: Αν δεν θέλετε να τον παίρνετε από πίσω, πάρτε του μια πίπα!

#2
iron

... την οποία διαφήμιση κόψανε, νομίζω ή κάνανε αγωγή στην εταιρεία, ή κάτι τέτοιο. Τόσο χιούμορ...

#3
iron

Νομίζω ότι το σλόγκαν ήταν Για να μην τον παίρνετε από πίσω, πάρτε του μια πίπα. Απολύτως ιδιοφυές, όπως και νά 'χει! Πρέπει να έπεσε πολύ γέλιο στο μοντάζ.

#4
Vrastaman

Εάν δεν με απατά η μνήμη, μου έδειχνε μια εκθαμβωτική ξανθιά με αποκαλυπτικό σορτσάκι (ίσως να πρόκειται και για εξιδανικευμένη παιδική ανάμνηση!) να κυνηγάει απηυδισμένη έναν μουσάτο καπνιστή με το φαράσι και να μαζεύει τις στάχτες του. Την στιγμή αυτή πέφτει και η κλασσική ατάκα.

#5
jesus

αντίστοιχη διαφημιστική επίθεση είχαν κάνει κ τα προφυλακτικά τρόγιαν

#6
dryhammer

Μια μικρή ενστασούλα. Την εποχή του «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» δεν υπήρχαν βετέξ και το κουζινόχαρτο πουλιόταν σε μπουτίκ. Τότε για τα τζάμια το καλύτερο (μάλλον και το μοναδικό) χαρτί ήταν η εφημερίδα, κάτι που πολλοί το υποστηρίζουν μέχρι σήμερα, αρκέι να είναι πάνω από βδομάδας για να έχει «σπάσει»(= μαλακώσει). Τα ξεσκονόπανα αποκλείονταν γιατί άφηναν χνούδι.