Η φράση αυτή χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να δηλώσουμε μία απρόοπτη κατάσταση που μας αναιρεί όλα όσα μέχρι πρότινος σχεδιάζαμε. Ιδιαίτερη εφαρμογή βρίσκει στην πόκα όταν ανοίγει φύλλο στο «νεκροταφείο» ή στον «πούστη», το οποίο αλλάζει τα δεδομένα του τραπεζιού.

(Η φράση πρωτοαναφέρθηκε από τον Παράσχο σε πρόσφατο τραπέζι - Δεκ 08)

Έχεις 2 άσσους και 2 ρηγάδες ενώ παίζετε νεκροταφείο. Έχει ανοίξει ήδη ένας που δεν καίγεται και πας για φουλ χάουζ. Κι ενώ δεν έχεις κάψει τίποτα, ανοίγει το τελευταίο φύλλο από αυτά που καίγονται και είναι άσσους...

- Μάγκες... ανάστροφο εμπόδιο...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
jesus

ο παράσχος είναι κάποιος που θα έπρεπε να ξέρω;

#2
Επισκέπτης

Πραγματικα απαραιτητο και χρησιμο στη καθομιλουμενη,το αναστροφο εμποδιο δηλωνει και δηλωνετε στη ποκα,οπου εγενιθει.αλλα μασ παραπεμπει και στις δυσκολιες της ζωης..Οι οποιες οταν ειναι αναστροφες μασ εμποδιζουν περισσοτερο

#3
CheV21

Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έκανα χωρίς αυτή την έκφραση. Μου έλυσε τη γλώσσα. Ευτυχώς που ήμουν σε αυτό το τραπέζι και έκλασα στα γέλια... άλλο να το διαβάζεις και άλλο να το ακούς απο παρασχέικα χείλη... Ωραίος Foug!!

#4
GATZMAN

Αρχικά τον Αχιλλέα Παρασχο σκέφτηκα, αλλά αυτός είναι υπόγειος.

#5
acg

Προσωπικα δεν πιστευω οτι την ειπε ο Παρασχος πρωτη φορα την εκφραση. Ειμαι σιγουρος οτι την ειχε πει σ' ενα καρρε στη Δραμα ο Λαμπης ο Χατζημπουζουκοβλασάρογλου το '79 ή το '80.

#6
poniroskylo

To '81. Επί ΠΑΣΟΚ ήταν.

#7
Hank

Μπομπόλια παντογνώστης ο Ιησούς. Κανονικά θα έπρεπε να ξέρεις και τις τρίχες της κεφαλής του.

#8
Ο ΑΛΛΟΣ

;;; Τιδέν κ' εγροίξα.