Να θυμηθούμε λίγο φυσική: οπισθέλκουσα, δύναμη αντιτιθέμενη στην κίνηση ενός σώματος μέσα σε ρευστό. Είναι ανεπιθύμητη στους αεροναυπηγούς και προσπαθούν να την μηδενίσουν δίνοντας στις κατασκευές τους το κατάλληλο σχήμα.

Στις παρέες μας είναι σπάνιο να έχουμε έναν αεροναυπηγό και όμως η λέξη είναι ευρέως διαδεδομένη όταν πηγαίνουμε για «ψάρεμα» ή για κουσκούσιν πίνοντας την φραπεδιά μας ή το ποτό μας. Μπανίζουμε το κάθε γκομενάκι που περνά από το οπτικό μας πεδίο, το νετάρουμε και κάνουμε ζουμ στα σημεία που μας ενδιαφέρουν: μπαλκόνια, τσιμπουκόχειλα, καπούλια...

Μόλις φτάσουμε στα καπούλια γινόμαστε γνώστες της φυσικής και αεροναυπηγοί, δίνοντας την ανάλογη τιμή στην οπισθέλκουσα. Μεγάλες τιμές δίνουμε στους χοντρούς κώλους λόγω της δυσκολίας που παρουσιάζουν από τα ξύγκια που ξεχειλίζουν και κάνουν αδύνατη την προσέγγισή τους γιατί δεν έχουμε το κατάλληλο αεροδυναμικό σχήμα ώστε να μηδενίσουμε την τιμή της οπισθέλκουσας.

- Πώς σου φαίνεται το γκομενάκι δίπλα στην ξανθιά;
- Δεν λέει άστο, την είδα που σηκώθηκε και είναι για τα μπάζα... Μπαλκόνια που βλέπουν στον ακάλυπτο και μεγάλη οπισθέλκουσα!

Υψηλός συντελεστής. (από Galadriel, 26/02/09)(από vip, 01/03/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Vrastaman

Sheik Yerbouti!

#2
Hank

Δηλαδή η τιμή του συντελεστή της οπισθέλκουσας είναι ανάλογη με τον δείκτη (αντίστροφη) πιτσιλισαμπίλιτυ;

#3
Επισκέπτης

Θα μπορούσες να το θέσεις και έτσι. Η διαφορά είναι οτι η οπισθέλκουσα αφορά συγκεκριμένο σημείο σώματος και όχι γενική εικόνα.

#4
pavleas

yeah!

#5
ο αυτοκτονημενος

ρε μες ο χριστος και η παναγια