#1
Galadriel

...κατά τη χρήση του νέου σάιτ. Βάζω εγώ να τα ξέρετε, βάλτε κι εσείς να τα ξέρουμε όλοι. Άμα θέλετε.

Για να μένει ομοιόμορφο το φορμάτ των παραδειγμάτων, το λινκάρισμα της πηγής δεν πρέπει να μπαίνει στον αριθμό του παραδείγματος αλλά σε κείμενο εντός. Παραμοσχάρι:

Το θέλουμε

Vs.

Ου.

#2
soulto

Γκαλά αν κάνεις κλικ στο 'εδώ΄του παραδείγματος που παραθέτεις, ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠ' ΤΟ SLANG, πας στο αντίστοιχο λινκ του παραμοσχαριού και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

ΚΤΤΓΜ, θα έπρεπε το κάθε λινκ ν' ανοίγει ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ το οποίο κανείς θα το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν χωρίς να χάνει τη συνέχεια του σλανγκρ, που είναι και το αντικείμενο του πάθους μας...

#3
vikar

Σούλτο, Αυτό που λές, πληροφοριακά, μπορείς έτσι κι' αλλιώς να το κάνεις, με μεσαίο κλίκ πάνω στο σύνδεσμο, ή με δεξί κλίκ και κατάλληλη επιλογή απ' το ντρόπντάουν (πιχί "open link in new tab").

Το να προεπιλεχθούν όλα τα λίνκ στο σάιτ ωστε ν' ανοίγουνε σε άλλη καρτέλα (ή και άλλο παράθυρο όπως λές), είναι άλλη κουβέντα, και δέν είμαι σίγουρος αν θα το έβρισκαν όλοι βολικό -εγώ πιχί μάλλον όχι.

#4
Galadriel

Σούλτω, αυτό είναι ρύθμιση του browser. Τι να σου κάνει ο μπομπομάστορας του σλανγκρ. Πήγαινε στις ρυθμίσεις του browser που χρησιμοποιείς και επέλεξε "καρτέλες: άνοιγμα παραθύρων σε νέα καρτέλα", που λέει ο firefox ή κάτι αντίστοιχο που λένε οι λοιποί browsers.

#5
jesus

επίσης, κ με κτρλ κ κλικ

#6
Galadriel

...όμως όπως και να χει, όπου και να ανοίγει το λινκι επί τόπου, παραδίπλα από πάνω από κάτω όπου, δεν πρέπει να μπαίνει στο νούμερο. Ας μπαίνει μετά, στην αρχή του παραδείγματος, στο τέλος του παραδείγματος αλλά πάντως μετά. Το νούμερο πρέπει να είναι μόνο του και μετά την τελεία να μην έχει κενό. Έτσι. Χεχ.

#7
soulto

Για την κεντρική σελίδα/ρεσεψιόν- το συμπαθητικό σαλονάκι που τους δέχεται όλους και τους ενημερώνει- κανείς δε λέει τίποτα; vikar; Gala;

#8
vikar

Το σαλονάκι πλέον είναι η σελίδα με το «Δραστηριότητα» στη μαρκίζα. Και όλους τους δέχεται, και πολύ περισσότερο τους ενημερώνει για τα τεκταινόμενα. Στην προηγούμενη βερσιόν ήτανε το σαλονάκι απλά μία στατική σελίδα με παμπάλαια νέα και ένα κουμπάκι για τυχαίους ορισμούς.

Χάνω κάτι;...

#9
soulto

Δεν αναπολώ το παλιό, όμως νομίζω οτι χρειάζεται ένα πιο 'συμμαζεμένο" αλλά και ελκυστικό σαλόνι όπου να παρουσιάζεται κεντρικά το σλαγκοπαλάτι και μετά όποιος θέλει μπαίνει όπου δει. Η «Δραστηριότητα» θα μπορούσε να τρέχει στο πλάι, όπως συνηθίζεται σε πλείστα όσα σάιτ και μπλογκ και ίσως να χωρίζεται σε κατηγορίες δραστηριοτήτων. Τώρα η εικόνα που δίνεται από την αρχική σελίδα είναι αυτή ενός φόρουμ και μάλιστα πολυθεματικού.
Και κλείνοντας για τώρα να πω ότι, άλλη βαρύτητα έχει νομίζω για τον καθαρόαιμο σλαγκιστή να μπορεί να βλέπει τους νέους ορισμούς και άλλη η παρακολούθηση πχ των φόρουμ ή της απεγνωσμένης και αποτυχημένης προσπάθειας της σούλτως να βάλει το άτιμο το άβαταρ στο άβατο του γράβαταρ.

#10
patsis

Πάρα πολλά πράγματα φαίνονται διαφορετικά σε διαφορετικούς ανθρώπους. Έχει σημασία και ο χρόνος που δίνουμε (αν έχουμε) για να συνηθίσουμε μια νέα κατάσταση.

Έχω κι εγώ προβληματισμούς για επιμέρους στοιχεία του νέου σάιτ και μάλιστα, soulto, σε δύο από αυτά φαίνεται να συμφωνούμε: την δυνατότητα απλής ανάρτησης μιας εικόνας για προφίλ και την "πρώτη οθόνη" που βλέπει ο χρήστης (και ο επισκέπτης). Ιδίως όμως για το δεύτερο δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν είναι βάσιμος ο προβληματισμός μου και του δίνω λίγο χρόνο.

Πάντως αν θέλεις κάποια συνδρομή στη δημιουργία gravatar και την εισαγωγή του εδώ, στείλε ΠΜ, σε εμένα ή στο SLANG.gr και θα γίνει μια προσπάθεια επίλυσης.

#11
vikar

Όκέι σούλτο, τό 'πιασα. Άς μιλήσουνε και άλλοι χρήστες επαυτού. Θέλουνε για πρώτη σελίδα κάτι στατικότερο, όπως παλιά;

Ωστόσο, άς του δώσουμε και λίγο χρόνο, εδώ συμφωνώ με πάτσι. Έχω και γώ μια δυσανεξία στα δυναμικά πράματα (:-Ρ ίσως φταί' η Σαλονίκη...), αλλα στο μεταξύ αρχίζει να μου κάθεται το πράμα, και νομίζω μ' αρέσει ως πρώτη σελίδα. Τέ'ς πά', βλέπουμε.

Και υπόψιν, εννοείται, άμα κάποιος θέλει να ξεκινάει στατικά, μπορεί πάντα να βάλει μπούκμαρκ ξερωγώ το προφίλ του (ή όποια άλλη στατική σελίδα στο σάιτ), και να πρωτομπαίνει στο σάιτ παρακάμπτοντας τη Δραστηριότητα.

#12
soulto

- Φυσικά και θέλει το χρόνο του, έλεοc! Πάντως εγώ ως γκαρτασίνα δεν έχω δυσανεξία στα δυναμικά πράματα, απλώς νομίζω οτι ένα πιο δομημένο και συγκροτημένο περίβλημα αφήνει το περιεχόμενο να είναι πραγματικά δυναμικό και συναρπαστικό.
- Ένα άλλο θέμα είναι οι ετικέτες: Όταν ετοιμάζεις έναν ορισμό και σου μένουν οι ετικέτες, κττγμ πρέπει να επιλέγεις με scroll down από λίστα, ή με κάποιον παρεμφερή τρόπο, πχ πατώντας στο χώρο ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ την ετικετα, να εμφανίζεται η σελίδα που τις έχει όλες και να πατας αυτην που θέλεις. Τώρα - εκτός αν εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι -πρέπει να πηγαίνεις σε άλλο παράθυρο, να βλέπεις τί υπάρχει στο μαγαζί (και έχει πλέον μπόλικο πράμμα) και να επιλέγεις, εκτός αν θυμάσαι απ' έξω όλη την πραμμάτεια που, άφεριμ, βαίνει αυξανόμενη. Έχασα αρκετό χρόνο μ' αυτό.

#13
soulto

- άλλο είναι οι φωτό. Πατώ το κουμπί και πρέπει να έχω σώσει τη φωτό πχ στο ντεσκτοπ για να την βάλω στο μέρος που πρέπει. Πραγματικά, πριν ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ!

#14
vikar

Ά! έτσι πως τα λές για τις φωτό, γαμώ! έτσι θ' ανεβάζεις φωτό πιό δύσκολα... :-Ρ χέχ..

(αχέμ)

Όχι, δέν το κάναμε επίτηδες αυτό με τις φωτό. Υπόψιν πάντως οτι μπορείς πάντα να στέλνεις σε φωτό ονλάιν, βάζοντας απλώς λίνκ, όπως με κάθε γιουαρέλ.

#15
vikar

Η ιδέα με τις ετικέτες είναι να αρχίζεις να πληκτρολογείς αυτό που σκέφτεσαι για ετικέτα, και άμα ήδη υπάρχει καταχωρισμένη θα εμφανιστεί και θα μπορείς να την επιλέξεις. Άμα δέν υπάρχει καταχωρισμένη, μπορείς να τη ζητήσεις με αναφορά στο Συντονισμό. Σαφώς βοηθάει να έχει ο χρήστης εμπειρία, να γνωρίζει ήδη πάνω-κάτω τί ετικέτες υπάρχουνε στο σάιτ.

#16
soulto

Ρε συ πατριώτη βικ, το να βάζω το λινκ της φωτό δε λέει γιατί η φωτό δεν φαίνεται και αυτό είναι σπαστικό.

  • αυτά που λέω (και για τις ετικέτες) είναι γιατί, αν πρέπει για να μπορείς να συμμετέχεις εδώ α) να είσαι διδάκτωρ γλωσσολογίας και β) να σκέφτεσαι και να μιλάς κώδικα, τότε χάνεται όλη η χαρά.
    Ας γίνουν πλίιζ τα πράγματα λίγο πιο εύκολα και πιο απλά...
  • Επιπλέον βάζεις λεζάντα στη φωτό και δεν βλέπεις τί έγραψες, παρά μόνο οταν το δημοσιεύσεις.
  • Ακόμη, γιατί να μην μπορείς μεσα πχ στην επόμενη μισή ώρα να διορθώνεις και τα σχόλιά σου, όπως συμβαίνει στους ορισμούς;
#17
vikar

Στο πρώτο μπούλετ συμφωνώ εκατό τα εκατό. Αλλα κάτι χάνω, γιατι δέν καταλαβαίνω χριστό πώς κολλάει με τα παραπάνω...

Στο δεύτερο μπούλετ, πώς δεν βλέπεις τι έγραψες;... Εννοείς στην προεπισκόπηση; Ε εντάξει, μιά προπισκόπησ' είν' αυτή, δέν είναι και αμάν. Δέν ξέρω και άν είναι εύκολο να γίνει -τίτος;... Βλέπεις πάντως πάντα τι έγραψες στο πεδίο σύνταξης, στον ίδιο τον κώδικα, προφανώς, και εξοικειωνόμενη όλο και περισσότερο θα συνηθίσεις να εμπιστεύεσαι περισσότερο τον κώδικα, παρά την προεπισκόπηση -τουλάχιστον, αυτή 'ν' η δικιά μου εμπειρία, ντάξει.

Το τρίτο μπούλετ, σωστή, είναι ήδη τουντού.

#18
jesus

το 3ο μπούλετ νομίζω θα δημιουργήσει προβλήματα που είχαμε ήδη στο παρελθόν.

στην τελική, προσέχουμε λίγο παραπάνω τι γράφουμε πριν το ποστάρουμε κ είμαστε οκ. δεν είναι φόρουμ τα σχόλια στους ορισμούς (παρ' όλο που έχουν γίνει πολλάκις στο παρελθόν ελλείψει κανονικού φόρουμ).

υπάρχει δυνατότητα έντιτ απ' τους συντονιστές που χρησιμοποιείται μόνον όταν υπάρχει σοβαρός λόγος.

#19
soulto

- κολλάει με τις ετικέτες: η επιλογή έγινε πολύ βαρειά δουλειά με δεδομένο το πλήθος τους που όλο μεγαλώνει. Και είναι μια δουλειά ταχτοποίησης που αφορά πολύ τους ειδικούς και οχι τόσο εναν σλανγκοταλαίπωρο που κλέβει χρόνο απ' τον εργοδότη του για να ανεβάσει ένα λήμμα.
- στην προεπισκόπηση πρέπει να φαίνονται όλα, αλλιώς τί προεπισκόπηση είναι... Τώρα είδα οτι πλέον δεν φαινονται ούτε οι φωτό ούτε οι λεζάντες τους

#20
vikar

Εγώ να σου πώ θα το ήθελα, για ν' αποφεύγονται διάφορα κουραστικά και ανούσια απανωτά, τύπου διορθωτικά σχόλια (ο Βράστας μόνο, τα μισά του σχόλια τέτοια είναι απο τότε που πήρε άιφον). Θά 'λεγε ένα λεπτάκι αέρας για τα σχόλια, όχι παραπάνω. Και απ' ότι θυμάμαι, άν και στάνταρ δέν ειπώθηκε σ' αυτό το φόρουμ, ο τίτος (πρώην ντίκ), το είχε στα τουντού.