Επαναλαμβάνω σε παρέα διατυπώσεις (ανέκδοτο, επιχείρημα, άποψη και λοιπά) που έχω πει πολλές φορές με τον ίδιο τρόπο στο παρελθόν στην ίδια παρέα, ή που η παρέα έχει ακούσει πολλές φορές με τον ίδιο τρόπο στο παρελθόν από άλλους.

Λέμε λοιπόν για κάποιον ότι έβαλε την κασέτα (ενν. να παίζει), όταν πλέον τα χιλιοειπωμένα λεγόμενά του θεωρούμε ότι είναι τόσο ενδιαφέροντα όσο ενδιαφέρον μπορεί να είναι ακόμα το χιλιοακουσμένο «Φάιναλ Κάουνταουν» στην κασέτα που είχαμε ήδη λιώσει απ' το δημοτικό φορτώνοντας πριν να πάμε για μπάσκετ στο σχολείο. Επιπλέον το λέμε αντιδρώντας σε λεγόμενα που δεν μας πείθουν πια και τείνουμε να τα ακούμε βερεσέ, τείνουμε να θεωρήσουμε δε και τον ομιλητή φερέφωνο άλλων –φοριέται ιδιαίτερα από σχολιαστές δημόσιων ρητόρων.

Συνώνυμα: λέω το παραμύθι

 1. Περιέγραψα στον τεχνικό υπάλληλο την κατάσταση στην οποία παρέλαβα το προϊόν χωρίς αρχικά να αναφέρω τα έγγραφα που βρήκα μέσα. Ο υπάλληλος έβαλε την γνωστή κασέτα ότι πρέπει να το στείλω για τεχνικό έλεγχο και ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο εάν δεν το ελέγξουν. (από φόρουμ)

 2. Ο κ. Παπανδρέου έβαλε πάλι εμπρός την κασέτα «εκλογές τώρα» [...] και φόρτωσε όλα τα δεινά του τόπου στην Ν.Δ., καταχειροκροτούμενος από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Επί της ουσίας τίποτα. (από ιστολόι)

 3. Α: [...] πρέπει να πέσουν κεφάλια άσχετο με το αν φταίνε. Ακόμα και να αυτοκτόνησε ο στρατός μάλλον τον ώθησε σε αυτό!
  Β: Δεν είναι και πολύ λογικό αυτό που λες (το πρώτο).
  Όσο για το δεύτερο άλλο πράγμα είναι το «μεγεθύνω τα όποια προβλήματα» (λογικό και αναμενόμενο) και άλλο «ωθώ στην αυτοκτονία» (δύσκολο εώς απίθανο)...
  Γ: Έβαλες την κασέτα πάλι; Αφού δεν πιάνει εδώ μέσα η προπαγάνδα σου, δεν το έχεις καταλάβει τόσο καιρό; Πήγαινε να τα πεις σε τίποτα βλάχους πάνω στα χωριά αυτά μπας και σε πιστέψουν. Άκου εκεί λογικό και αναμενόμενο κι απίθανο!
  (από σχολιασμό σε θέμα αυτοκτονίας φαντάρου στον Έβρο, στο Όμηροι τζι αρ)

Βλ. και κασέτα

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified