Λίγο πιο επιτηδευμένος τρόπος να πεις έκπληξη, εμπνεόμενος από το ομώνυμο προϊόν της σοκολατοβιομηχανίας Kinder, και την διαφημιστική του καμπάνια.

Συχνά, χρησιμοποιείται ως συγκεκριμένη μεταφορική εικόνα όπου κάτι απρόσμενο βρίσκεται εντός μιας μεγαλύτερης οντότητας και αποκαλύπτεται εκπληκτικά. Συναφώς, και λόγω και του γουτσιστικού και του παιδικού του πράγματος χρησιμοποιείται συχνά για αιφνίδιες εγκυμοσύνες.

  1. Το ανέκδοτο:

- Τι λένε οι ανθρωποφάγοι όταν βλέπουν μια έγκυο γυναίκα;
- ...;
- Kinder- έκπληξη! (Δες).

  1. Kinder έκπληξη: Ο Θανάσης Λάλας αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και την εφημερίδα το Veto300! Η πλάκα είναι ότι δίνει συνεντεύξεις και λέει ότι αισθανόταν πίεση, δεν περνούσε καλά και άλλα τέτοια. Κανονική αγγαρεία δηλαδή... Πωπω τώρα... σε λυπηθήκαμε. Σε ποιόν τα πουλάς αυτά ρε Λάλα;;; Όλοι ξέρουν τι γυριστρούλης είσαι, που μόλις δεις τα δύσκολα γίνεσαι καπνός! Έπρεπε να το είχε ψάξει καλύτερα ο Μάκαρος προτού τον κάνει συνεργάτη... (Δες).

  2. Kinder έκπληξη: Όταν ο σκύλος του κυρίου Wang γύρισε σπίτι με ένα σάπιο ψάρι που βρήκε πεταμένο στα σκουπίδια, το αφεντικό του εκνευρίστηκε. Λίγο αργότερα όμως άλλαξε γνώμη, καθώς το ψάρι «έκρυβε» μια έκπληξη. Ο Wang, ο οποίος ζει στην πόλη Huichun της Κίνας παρατήρησε ότι το ψάρι που ετοιμαζόταν να φάει ο σκύλος του ήταν σάπιο, και προσπάθησε να του το πάρει. Σηκώνοντας το όμως, είδε με έκπληξη να πέφτει ένα μικρό πακέτο τυλιγμένο με χαρτί, το οποίο περιείχε 3,000 γιουάν, δηλαδή κάτι λιγότερο από 300€.
    Ο άνδρας δεν έχει ιδέα πως μπορεί να βρέθηκαν τόσα λεφτά μέσα στο ψάρι και μάλιστα τυλιγμένα σε χαρτί, υποθέτει ωστόσο ότι «το ψάρι δόθηκε σε κάποιον ως δώρο, αλλά μάλλον ο αποδέκτης του δώρου δεν ενημερώθηκε για το χρηματικό ποσό που έκρυβε το ψάρι στην κοιλιά του», όπως δήλωσε στην εφημερίδα City Evening.
    (Δες).

μπλε (από MXΣ, 29/11/12)Το Ποτἀμι χαρακτηρίστηκε κόμμα- Kinder έκπληξη λόγω του ότι επαγγέλθηκε να αποκαλύψει την πρότασή του μία μέρα μετά τις εκλογές. (από Khan, 26/01/15)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified