Ποικιλοχρωμουρίαση (Sovatius Vertigo)

Βραχείας διάρκειας πάθηση που προσβάλλει αρσενικά άτομα. Εκδηλώνεται όταν το βλέμμα τους συναντήσει το πρόσωπο ενός θηλυκού ατόμου (φορέας) με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  1. Αφύσικη όψη, εκφυλισμένη από την έντονη χρήση κρεμών και λοιπών σκευασμάτων τα οποία ενώ υποσχέθηκαν «πρόσωπο πάντα λείο και νεανικό», τελικά το κατέστησαν να θυμίζει κοτόπουλο συσκευασμένο σε ζελατίνα (και μάλιστα ληγμένο). Επίσης συναντάται και από πολλαπλές χρήσεις λίφτινγκ, μπότοξ και όλων των συναφών μεθόδων «αντιγήρανσης».
  2. Πλήρης μέθοδος βαφής του εν λόγω προσώπου. Σε στεγνή επιφάνεια επιστρώνεται πρώτα το αστάρι, κατόπιν ρεπουλίνη και ακολουθούν μίνιο για τη σκουριά, βερνίκι για το σαράκι, λούστρο για πλήρες γυάλισμα και μια σειρά έντονων χρωμάτων (μη-οικολογικών) όλων των αποχρώσεων της ίριδας που παραπέμπει στο σχόλιο «άνοιξε το τριώδιο;».

Συμπτώματα
Ζάλη, στομαχικές διαταραχές, ίλιγγος και τάσεις προς εμετό. Ανικανότητα χρήσης των συμφώνων της Ελληνικής γλώσσας με αποτέλεσμα ο ασθενής να αρθρώνει μόνο φωνήεντα και μάλιστα όχι όλα. Έχει επίσης παρατηρηθεί κρούσμα προσωρινής τύφλωσης αλλά ο φορέας ήταν πολύ σπάνιο και έντονο δείγμα (Sovatium Circus).

Αντιμετώπιση
Δυστυχώς δεν έχει ανακαλυφθεί κάποια θεραπεία, αλλά ευτυχώς η πάθηση διαρκεί ολίγα λεπτά χωρίς να αφήνει παρενέργειες και κατάλοιπα.

Ορισμός σαφής.

Got a better definition? Add it!

Published