τιβιαστής ή τηλεβιαστής

TV (ελληνιστί «τιβί») + βιαστής

Μαϊντανοί της τηλεόρασης που (επιμένουν να) αποκαλούν τους εαυτούς τους δημοσιογράφους ή παρουσιαστές. Βιάζουν ασύστολα τον εγκέφαλο του τηλεοπτικού κοινού με κάθε λογής εκπομπή-σκουπίδι, με μόνο σκοπό την ικανοποίηση της χαμερπούς ματαιοδοξίας τους.

Φιλοξενούνται σε όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια, καθότι ξέρουμε ότι σλόγκαν των σταθμών αυτών είναι: «Tα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Ακολουθεί φωτογραφία επεξηγηματική με τυχαία δείγματα της ελληνικής τηλεόρασης (δεν χωράνε όλοι γιατί είναι δεκάδες)…

Πρόκειται για άτομα τηλεκαημένα, με αμφίβολο δείκτη ευφυΐας, που εντελώς συγκυριακά «έπιασαν τον τηλεοπτικό σφυγμό» και εκμεταλλεύτηκαν την τάση που έχει ο ελληνάρας για πάσης φύσεως κουτσομπολιό, παπαριά και κατάντια ώστε να αναρριχηθούν στις πρώτες θέσεις των τηλε-μετρήσεων. Οι φήμες ότι πρόκειται για έξυπνα άτομα που επιτυγχάνουν με το «σπαθί» τους, είναι σαφώς ανυπόστατες και αστείες. Εκτός του ότι απευθύνονται σε μερίδα κοινού με IQ γλυκοπατάτας, άπειρες φορές έχουν πέσει σε ολισθήματα, μέχρι και στην απίστευτη ξεφτίλα να σχολιάζουν ο ένας τον άλλον.

Μέγας τιβιαστής (ή τηλεβιαστής) της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης (βλ. εικόνα).

(από Tarantula, 14/11/07)(από Tarantula, 14/11/07)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

λάινεϊτζLineaids ή και Lineage)

Περιγραφή
Ιδιαίτερα μεταδοτική νόσος με εθιστικές τάσεις η οποία προσβάλει κυρίως άτομα ηλικίας 12-25 χρονών, αλλά με πολλά παραδείγματα που ανεβάζουν το ηλικιακό όριο στα 40. Βρίσκει πρόσφορο έδαφος όταν οι υποψήφιοι ασθενείς έχουν τάσεις να αναλώνουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές παίζοντας παιχνίδια.
Με την εξέλιξη των games σε on-line, προσφέρεται η δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν μια ιδιότυπη «κοινότητα» στον μικρόκοσμο αυτών των παιχνιδιών.

Ξεκινώντας το παιχνίδι (μοιραίο λάθος), δημιουργείς έναν χαρακτήρα. Αυτός βασίζεται σε ένα κράμα μυθολογικών στοιχείων (ξωτικά, μάγοι, τέρατα κλπ) με έντονες επιρροές από βιβλία-ταινίες (κυρίως Tolkien - Orc, Elf, Dwarf κλπ).

Το Παιχνίδι
Σκοπός του παιχνιδιού είναι να σκοτώνεις διάφορα διάσπαρτα εντός του παιχνιδιού τέρατα, τα οποία ως αμυντικό μέσο έχουν τις πατερίτσες ή το αναπηρικό καρότσι τους. Όταν τα σκοτώνεις, μαζεύεις από τα κατάλοιπά τους χρήσιμα αντικείμενα (drops) που έχουν ευρύτατη χρήση:

  • χρηματικά ποσά (καθότι όλοι γνωρίζουμε ότι τα τέρατα φορούν παντελόνια με τσέπες και μάλιστα τα θηλυκού τύπου κουβαλάνε και τσαντάκι),
  • πανάκριβα αντικείμενα (σπάγγοι, πέτρες, κλαράκια),
  • και σπάνια φυτικά συστατικά (ρίζες τσουκνίδας, άνθη παπαρούνας, πευκοβελόνες).

Σκοτώνοντας λοιπόν τα τέρατα, κερδίζεις σε εμπειρία και ανεβαίνεις επίπεδο το οποίον είναι και το ζητούμενο («γαμείς και δέρνεις»). Επίσης ανεβαίνοντας επίπεδο, πλουτίζεις εξαιρετικά τις γνώσεις σου. Ενδεικτικά:

  • Μαθαίνεις ξόρκια του τύπου «θα σε φυσήξω και θα πουντιάσεις», «θα σε πλύνω και θα ξεβάψεις», «θα σου βάλω φωτιά και θα χοροπηδάς», «θα σε ματιάσω και θα πεθάνεις» και πολλά άλλα ευρηματικότατα και όμορφα.
  • Αποκτάς γνώσεις Μαγκάιβερ. Μπορείς με ένα κλαρί, δυο μανταλάκια κι ένα σωβρακολάστιχο να φτιάξεις τόξο που σκοτώνει δεινόσαυρο σε απόσταση χιλιομέτρου με ένα και μόνο βέλος (φτιαγμένο από τσίχλα).
  • Φοράς πανοπλίες και χρησιμοποιείς όπλα που, όσο πιο μεγάλο το επίπεδο τόσο πιο καραγκιόζης δείχνεις, οπότε και ξεχωρίζεις από τα καραγκιοζάκια (μικρότερα επίπεδα).
  • Απόκτηση «κατοικίδιων» ζώων με όψη και χρησιμότητα διφορούμενη. Για παράδειγμα, ένα περίεργο μωβ πουλί, με 8 πόδια, 4 κεφάλια και φωνή καρακάξας. Δεν μπορεί να πετάξει αλλά μπορεί να χέσει, με αποτέλεσμα το τέρας να πεθάνει από χολέρα.
  • Σε κάποιους χαρακτήρες μαθαίνεις τοπικούς χορούς και τραγούδια, διασκεδάζοντας τους άλλους και δημιουργώντας εύκρατο κλίμα στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα ακόμα και τα τέρατα να εγκαταλείπουν τις εχθροπραξίες και να το ρίχνουν στον καλαματιανό (ενίοτε και μπάλο). Και πολλά άλλα…

Σε αντίθεση με τα κλασικά παιχνίδια, όταν ο παίκτης «σκοτώνεται», ξαναγεννιέται «ως φοίνικας από τις στάχτες του», με μικρό τίμημα (συνήθως μικρή απώλεια της μέχρι τότε κερδισμένης εμπειρίας του). Οπότε βέβαια και το παιχνίδι δεν έχει τέλος.

Όταν ο παίκτης αποκτήσει αρκετή εμπειρία και υψηλό επίπεδο (δεν είναι απαραίτητο αλλά είναι ζητούμενο), μπορεί πια να πλακώνεται στο ταβερνόξυλο με άλλους παίκτες, διασκεδάζοντας αφάνταστα με βρισίδι απείρου κάλλους («θα σου γαμήσω τη μάνα ρε!», «Ρε κωλόζωο θα σε σκίσω» κλπ κλπ), οπότε η ώρα περνάει ακόμα πιο ευχάριστα.

Στρατηγική Παιχνιδιού
Για να επιτευχθεί αυτός ο αόριστος σκοπός του παιχνιδιού, πρέπει οι παίκτες να ξεχάσουν όλα όσα ήξεραν περί ζωής. Βασικοί κανόνες για να γίνεις καμένος αλλά και ο «γαμάω και δέρνω» του παιχνιδιού:

  • Πέραν του monitor, δεν υπάρχει ζωή.
  • Μάθετε να τρώτε και χειρίζεστε ποντίκι/πληκτρολόγιο ταυτόχρονα.
  • Εξοικονομήστε χρόνο μεταφέροντας τον υπολογιστή στην τουαλέτα.
  • Ο ύπνος είναι εχθρός! Κοιμάστε όσον το δυνατόν λιγότερο πίνοντας πολλούς καφέδες.
  • Μπάνιο;;; Δεν χρειάζεται, είναι σπατάλη χρόνου. Έτσι κι αλλιώς μόνος είστε (και θα είστε για μεγάλο χρονικό διάστημα).
  • Απαγορεύεται αυστηρά σύντροφος στη ζωή σας! Ενοχλεί τα τέρατα και φεύγουν μακριά σας. Επίσης είναι μέγιστη σπατάλη χρόνου!
  • Περιορίστε τους φίλους σε virtual. Δηλαδή αυτούς που παίζουν μαζί σας και σας βοηθούν στην επίτευξη του σκοπού σας.
  • Αποσυνδέστε το τηλέφωνο και κρατήστε μόνο τη σύνδεση internet. Οποιοσδήποτε θέλει να επικοινωνήσει μαζί σας, μπορεί άνετα να ξεκινήσει κι αυτός το παιχνίδι και να σας βρει in-game.
  • Απενεργοποιήστε το κουδούνι του σπιτιού και αμολήστε το σκύλο (εάν έχετε). Όποιος θέλει να σας σηκώσει από τον υπολογιστή, είναι εχθρός που τον έχουν μισθώσει τα τέρατα να σας σαμποτάρει!
  • Αν παίζετε από internet café, εκδώστε κάρτα με πενταετή διάρκεια και 24ωρη χρήση. Θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα.

Όλοι οι παραπάνω κανόνες, συνοψίζονται στη συνημμένη φωτογραφία.

Έτσι, μ’ ένα χρηματικό ποσό (συνδρομή παιχνιδιού) και αύξηση 200% του σωματικού σας βάρους, μπορείτε ύστερα από αρκετά χρόνια να υπερηφανεύεστε για το «απόλυτο κατόρθωμα». Σύντομα η Ακαδημία Νόμπελ θα θεσπίσει «Βραβείο Κρετίνου», οπότε μπορεί να είστε εσείς ο τυχερός…

Συμπληρωματικά στοιχεία του παιχνιδιού:
Επίσης η πλοκή του παιχνιδιού εμπλουτίζεται με διάφορα σενάρια (quests), όπου ο καθένας (ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του) μπορεί να ασχοληθεί (προαιρετικά). Αποτελεί συνήθως μικρή ανάπαυλα από την ακατάσχετη εξόντωση τεράτων. Πρόκειται για μετα-μοντέρνα παραμύθια κι ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • «Η Χιονάτη και οι 7 αυνάνοι», σενάριο που παίζεται κυρίως από αρσενικούς παίκτες που έχουν διαλέξει χαρακτήρα νάνο (dwarf) και θα αποκτήσουν ερωτική ζωή όταν και η Χιονάτη αποκτήσει σάρκα και οστά ανάμεσά μας.
  • «Η Σταχτομούνα», σενάριο που απευθύνεται σε θηλυκούς παίκτες (παίκτριες), οι οποίες την τελευταία φορά που είχαν σεξουαλική επαφή, ήταν όταν κόπηκε το Internet γιατί είχε γίνει ένα σκηνικό με κάποιο τανκ σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Πατησίων.
  • «Η ωραία κι ο Παιδέρας», σενάριο για άσχημους χαρακτήρες βουβαλοειδούς τύπου (Orc), όπου ακόμα και τα τέρατα του παιχνιδιού φαντάζουν μπροστά τους σαν γλυκύτατα νεογέννητα βρέφη. Οι παίκτες έχουν την τάση να «βιάζουν» τα πάντα στο πέρασμά τους και όνειρό τους είναι να προστεθεί στο παιχνίδι σενάριο με πρωταγωνίστρια την στρουμφίτα ώστε να την βιάζουν ανενόχλητοι και κατ’εξακολούθηση.
  • «Ο μαγικός καυλός», σενάριο για όλους τους παίχτες ώστε να τους θυμίζει κάπου-κάπου να αυτοϊκανοποιούνται, αλλιώς ελλοχεύει κίνδυνος εγκεφαλικού.

Αντιμετώπιση:
Πλήρης ίαση της ασθένειας δεν υπάρχει. Γίνονται απεγνωσμένες και εκτεταμένες έρευνες για την παρασκευή εμβολίου, αλλά ο ιός είναι φοβερά ανθεκτικός. Παρόλα αυτά, οι γιατροί συνιστούν μερικές θεραπείες που βασίζονται στην τεχνική του σαμποτάζ:

  • Κατέβασμα του γενικού διακόπτη ρεύματος. Ο ασθενής κατά 99% θα παρουσιάσει βίαιη συμπεριφορά, οπότε καλύτερα να απομακρυνθείτε (απόσταση ασφαλείας: 1km + )
  • Σαμποτάζ του ηλεκτρονικού υπολογιστή (format σκληρού δίσκου) την ώρα που ο ασθενής κοιμάται. Μπορεί να προκαλέσει αυτοκτονική κατάθλιψη, οπότε επιβάλλεται να είστε εφοδιασμένοι με ισχυρά ψυχοφάρμακα.
  • Πληρωμή (χρηματική δωροδοκία) κάποιου άλλου παίχτη, άγνωστου αλλά απαραίτητα μεγαλύτερου επιπέδου, ώστε να παρενοχλεί και να «σκοτώνει» συνέχεια το χαρακτήρα του ασθενούς. Σίγουρο αποτέλεσμα είναι τα απίστευτα νεύρα με δυνατές φωνές και βρισιές, αλλά έτσι ίσως, πάνω στα νεύρα του, σπάσει και τον υπολογιστή οπότε η θεραπεία θα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Οποιαδήποτε άλλη ευφάνταστη θεραπεία σκεφτείτε, είναι εκ των προτέρων δεκτή.

Ο ιός απαντάται κυρίως σε δύο μορφές: Lineage, WoW (World of Warcraft) Υπάρχουν και πολλές άλλες αλλά υποδεέστερες.

Καραγκιόζης που γαμάει και δέρνει και σίγουρα καΐλας (βλ. εικόνα).

(από Tarantula, 13/11/07)(από Tarantula, 13/11/07)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Διάσημο σελέμπριτι της προπολεμικής, μεσοπολεμικής, πολεμικής αλλά και μεταπολεμικής εποχής της Ελλάδας. Έγραψε την δική του ιστορία από τις θεότρελες κωμωδίες του και τις απίστευτες γκάφες του. Βέβαια, κανείς δεν διαβάζει την ιστορία του γιατί είναι θεότρελη και γεμάτη με απίστευτες γκάφες.

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Άρτα την περίοδο της τουρκοκρατίας. Από μικρός του άρεσε να σκαλίζει τη μύτη του με μπλακεντέκε και να μην ξυρίζει τα πόδια του γιατί αυτό το κάνουν μόνο οι φλώροι που δεν έχουν μπυροκοιλιές. Στα 14 χρόνια του παντρεύτηκε την ωραιότατη Αγλαΐα, κόρη του βασιλέως Όθωνος σε μία υπέροχη τελετή που έμεινε γνωστή για πάντα ως «ο γάμος του Καραγκιόζη». Η Αγλαΐα γεννήθηκε στην Άρτα και από μικρή της άρεσε το καράτε και το πατινάζ. Ο Καραγκιόζης έκανε με την γυναίκα του πολλά πράγματα, τα περισσότερα από τα οποία συνήθως κατέληγαν σε γέννηση ενός από τους πολυάριθμους ταλαντούχους γιους της οικογένειας, αν και μερικά απλά κατέληγαν σε διάρροια για την Αγλαΐα, η οποία στο μεταξύ άρχιζε να σουρώνει και να κατσιάζει. Σύντομα είχε καταντήσει σαν την Άννα Βίσση, στο λίγο πιο όμορφο, οπότε και από την ντροπή της παράτησε άντρα και παιδιά και πήγε στη Γερμανία όπου και έκανε καριέρα στην μουσική και το μπέλι ντάνσιγκ.

Ο Καραγκιόζης, πολύτεκνος και μικροαστός πλέον, φορτώθηκε όλα τα οικογενειακά βάρη. Οι γιοί του έγιναν παλικάρια και ήταν εργατικοί και μετριόφρονες που πασχίζουν για να κάνουν τον πατέρα τους ευτυχισμένο. Πιστός φίλος και σύντροφος στην μιζέρια του υπήρξε ο Χατζηαβάτης, όπου και τον ξέμπλεκε κάθε φορά που οι γκάφες του τον έφερναν σε κίνδυνο, όπως για παράδειγμα μια φορά που έφαγε ένα σάπιο φιρίκι.

Μοναδικό πρόσωπο στην ζωή του υπήρξε και ο αγαπημένος Μπάρμπα-Γιώργος, βλάχος και θείος στην καταγωγή από τα γνωστά Θειοχώρια της Βάρης, που είχε βαρεθεί να ξυλοφορτώνει τον ανιψιό του. Σε μετέπειτα χρόνια, ο μπάρμπας ματσώθηκε καλά από επιδοτήσεις της ΕΟΚ και αγόρασε Τσερόκι.

Ο Καραγκιόζης ανέπτυξε δεσμούς φιλίας με τον Κώστα Τσάκωνα καθώς οι δύο είχαν καταπληκτική ομοιότητα, τόσο στην όψη όσο και στο πνεύμα.

Ο Καραγκιόζης δολοφονήθηκε το 2004 από τον Μίκι Μάους και ένα κάγκουρα. Το σώμα του θάφτηκε στην αυλή της εκκλησίας που είναι κοντά στο Υπουργείο Παιδείας, στο τρίτο κυπαρίσσι όπως βγαίνεις από την πλαϊνή πορτούλα αριστερά. Έως και σήμερα χιλιάδες οπαδοί και φίλοι του αείμνηστου επισκέπτονται τον τάφο του και αφήνουν μερικά ψιλά (10 - 50 eurocents) σαν ένδειξη τιμής στον αείμνηστο.

Οι δολοφόνοι του αείμνηστου καταδικάστηκαν. Ο μεν Μίκυ να αναφέρεται από τους γηραιότερους Ελληνάρες ως «Καραγκιοζάκια», ο δε κάγκουρας να αναφέρεται από όλους τους μη-κάγκουρες ως «Καραγκιόζης», ώστε για πάντα να θυμάται τον αείμνηστο και να ντρέπεται για την παπαριά που έκανε.

Βιβλιογραφία
Ο Καραγκιόζης έγραψε πολύ λίγα βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία κατά λάθος αποδίδονται σε άλλους συγγραφείς. Μεταξύ άλλων ο Καραγκιόζης συνέγραψε:
• «Ο Αγών μου», αποδίδεται σε ελάσσονα κάτοχο βραβείου του Karangiozis Foundation (βλέπε παρακάτω), τον Χίτλερ.
• «Αγία Γραφή - Μετάφραση Νέου Κόσμου», αποδίδεται στον Θεό. • «Ο Καιρός Γαρ Εγγύς», αποδίδεται στον Δημοσθένη Λιακόπουλο.

Κληρονόμοι
Μετά και την κηδεία του αείμνηστου, οι 35 γιοι του και τα κολλητήρια τους επιδόθηκαν σε έναν ατελείωτο δικαστικό αγώνα για το ποιος θα πάρει την πατρική παράγκα, αφού κανείς δεν την ήθελε. Αυτό προκάλεσε μεγάλη έχθρα μεταξύ των παιδιών, αλλά τελικά ευτυχώς η παράγκα κατέρρευσε από μόνη της και στη θέση της οι κληρονόμοι έχτισαν εμπορικό κέντρο με εργολάβο τον Babis Vovos.

Karangiozis Foundation
Το ίδρυμα Καραγκιόζη (Karangiozis Foundation) έχει αναλάβει να διαχειρίζεται την αμύθητη περιουσία (σε τσίχλες) που άφησε πεθαίνοντας ο αείμνηστος. Κάθε βδομάδα απονέμει τον τιμητικό τίτλο Karangiozis of the Week σε άτομα που επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για την προώθηση του πολιτισμού, της τηλεθέασης και της τσίχλας στην Ελλάδα. Λίστα σημαντικών παλαιών Karangiozis of the Week:

Και πολλοί άλλοι.

Κarangiozis Foundation επίσημα links:
Κεντρικά γραφεία του Karangiozis FoundationΠαράρτημα του Karangiozis Foundation
Άλλο παράρτημα του Karangiozis Foundation

Επίσημο site του Forever Eπίτιμου Προέδρου του Karangiozis Foundation.

Ορισμός Σαφής.

Πηγή (τροποποιημένο) : Φρικηπαίδεια

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το κλασικότερο παράδειγμα τραγωδιάστριας που προέρχεται από την αηδιό Έφη Βώδη (κατά κόσμον Θώδη), η οποία θέσπισε σχολή στην Ελλάδα με το ιδιάζον ταπεραμέντο της.

Αναφέρεται σε κυρία Χατζηκωλάρα, που αποφάσισε να εγκαταλείψει τη στρούγκα με τα ζωντανά της και να ασελγήσει στο τραγούδι, ακολουθώντας το επαναστατικό κίνημα του «Tyrogalo Funk» στη μουσική σκηνή του τόπου, που πρώτη η Βώδη-Θώδη εμπνεύστηκε. Ακολουθεί φωτογραφία της εν λόγω κυρίας εν ώρα «καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Βώδη, Έφη

Απαραίτητες προϋποθέσεις πληρότητας του προφίλ μιας τραγωδιάστριας τύπου «Βώδη» είναι:

  • Καταγωγή από άγονο ορεινό χωριό που η κύρια απασχόληση των κατοίκων είναι η εκτροφή τζιτζίκων. Ενίοτε και από νησί άγονης γραμμής που δεν το θέλουν ούτε οι Τούρκοι (άρα και μικρότερο από τα Ίμια).
  • Διαστάσεις χαμηλοτάβανης γκαρσονιέρας. Ύψος κάτω του 1.65m, πλάτος που κυμαίνεται από 2.5 έως 6.5m και μήκος αδιάφορο (αρκεί να «γεμίζει» τη σκηνή στην οποία εμφανίζεται).
  • Χρώμα μαλλιών οπωσδήποτε ξανθεμετί με σχήμα ακαθόριστο, λες και κουρεύτηκε με αλυσοπρίονο.
  • Περιφέρεια στήθους μεγαλύτερη από το νομό Αχαΐας (μαζί με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου).
  • Περιφέρεια λεκάνης μεγαλύτερη από το λεκανοπέδιο Αθηνών (μαζί με τα προάστια).
  • Πόδια σε σχήμα μπουκάλας (κορίνας) μπόουλινγκ και χέρια χοιρινά με το απαραίτητο ξύγκι να κρέμεται στα μπράτσα (κατάλοιπο της πρώην απασχόλησής της με το πήξιμο τυριού στο χωριό της).
  • Ηλικία οπωσδήποτε άνω των 40 (αιώνων εννοούμε) με έντονες τάσεις τεκνατζούς αλλά με ελάχιστη επιτυχία, καθότι για να πας με τέτοιο υπέρμπαζο πρέπει να είσαι πρόεδρος των απανταχού σαβουρογάμηδων και με δείκτη ευφυΐας χρυσόψαρου.
  • Έντονα ένρινη φωνή και προφορά άθλια που δε θυμίζει καμία γλώσσα, οπότε εύκολα «ερμηνεύει» πάσης φύσεως γελοιώδες άσμα ανά την υφήλιο (από ελληνικά έως σουαχίλι).
  • Έκφραση «αγελάδας όταν περνάει το τρένο» και γέλιο ιγνοράνου, με χροιά που κάνει τα νεύρα (όσων την παρακολουθούν) να χορεύουν κλακέτες.
  • Απαραίτητη η εμφάνιση κάθε μεσημέρι σε τηλεοπτικές εκπομπές που θα ασχοληθούν για μισή και πλέον ώρα με τα «σουξέ» της, τη γκαρνταρόμπα της (από φουστάνια μέχρι και εσώρουχα σε μέγεθος αντίσκηνου), την τεράστια πισίνα του σπιτιού της (για να πλατσουρίζει η κυρία φώκια στους καύσωνες και να αηδιάζουμε εμείς), τα σοφά λόγια που συχνά εξαπολύει προς όλες τις κατευθύνσεις κλπ κλπ. Αποτελεί κίνητρο για αυστηρή δίαιτα, μιας και σε πιάνει τέτοια τάση για εμετό που σου κόβεται η όρεξη για ένα 24ωρο.
  • Τα τραγούδια της είναι must σε κάθε γάμο (από το γάμο στην Κανά μέχρι και το γάμο του καραγκιόζη).
  • Το cd της επιβάλλεται σε κάθε καγκουροαυτοκίνητο (χωρίς βενζίνη επιτρέπεται, χωρίς το cd δεν ξεκινάει).

Ο μόνος τρόπος αποφυγής του φαινόμενου «Βώδη», είναι η μετανάστευση και μάλιστα σε περιοχή χωρίς ΜΜΕ, καθότι οι εν λόγω τραγωδιάστριες είναι διεθνούς βεληνεκούς…

Διαγωνισμός τραγουδιού προς τιμήν της μεγάλης Έφης Βώδη-Θώδη...

Παράδειγμα χρήσης:
-Πάμε μπουζούκια ρε απόψε;
-Πού; Σκυλάδικα;
-Ε ναι, να ακούσουμε καμιά βώδη να σπάσουμε πλάκα.
-Μπα, τραβηγμένο. Θα με πιάσει πονοκέφαλος...

Έφη Θώδη, Γιουροβίζιον 2008 (από poniroskylo, 04/06/08)Α-ψωλού-τλι (από joe909, 12/12/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η παπαριά είναι ένα δέντρο σαν την αχλαδιά μόνο που δεν κάνει αχλάδια. Ανήκει στην οικογένεια των Papariae στην οποία ανήκει η παπάγια και το αγγούρι. Πρόκειται για δέντρο της ερήμου το οποίο προστατεύει τον καρπό του με πολλά τριχίδια. Με αυτή την μέθοδο τα διάφορα πουλιά-θηρευτές δεν πλησιάζουν. Ο καρπός του εν λόγω δέντρου (παπάρι) παρατηρείται έντονα μετά το 15ο έτος της ηλικίας του. Ακόμα τα παπάρια είναι πολύ ευαίσθητα σε πιέσεις. Μπορεί εύκολα να πρηστεί λόγω μεταβολών του περιβάλλοντος στη θερμοκρασία, το pH, και την υγρασία. Προτιμούν να αφεθούν σε ηρεμία και μετά από μια μικρή αύξηση θερμοκρασίας που προκαλείται από μικροερεθίσματα εκτοξεύονται τα σπόρια που μεταφέρονται στο άνθος με τον άνεμο (ανεμογκάστρι). Λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου ελάχιστα παπάρια είναι φυσιολογικά και λειτουργικά, για αυτό και πρέπει να τύχουν προσοχής από τους γεωπόνους.

παπαριά

Τα παπάρια καλλιεργούνται σε διάφορες χώρες. Άλλοι ισχυρίζονται πως η μεγαλύτερη παραγωγή γίνεται στην Αμερική, άλλοι λένε στην Αφρική και άλλοι στην Ελλάδα. Βέβαια όπως προαναφέρθηκε τα παπάρια δεν είναι πάντα λειτουργικά. Άρα αν κρίνουμε με επιστημονικά κριτήρια την λειτουργικότητα, οι καλύτερες χώρες είναι η Ινδία και η Κίνα. Αν κρίνουμε βάσει ποσότητας τα αποτελέσματα πάλι διχάζουν, αφού το λίπασμα και οι συνθήκες ωρίμανσης και γαλούχησης παίζουν μεγάλο ρόλο. Τελευταία ακούγονται φήμες για παραγωγή γενετικά τροποποιημένων παπαριών.

Τα παπάρια και τα δέντρα παπαριές τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού στις μέρες μας στην Ελλάδα, αφού πάντα οι Έλληνες τα θυμούνται στην καθημερινή ζωή:

-Ως απάντηση σε σχόλιο βαθυστόχαστο: «παπαριές».
-Μεγάλη ένδειξη προσφοράς και αλληλεγγύης είναι η προσφορά παπαριών: «Πάρε τα παπάρια μου». -Κάτι που τυγχάνει μέγιστης σημασίας από εμάς λέμε «στα παπάρια μου». -Για άτομα που κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις ή πράττουν εξίσου σημαντικά έργα, υπάρχει το «φάε ένα παπάρι» ή «τσίμπα ένα παπάρι».
-Σπανιότερα χρησιμοποιείται η μέτρηση παπαριών για ερευνητικούς λόγους «Μέτρησέ μου τα παπάρια».

Βέρυ ιμπόρταντ πέρσονς ορίζονται ως «παπάρες».

«Πες στην αδελφή σου να πάρει τα παπάρια μου»

Μάρκο Ματεράτσι προς Ζινεντίν Ζιντάν (ο τελευταίος ζήλεψε)

Πηγή (τροποποιημένο) : Φρικηπαίδεια

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Trendy teens ή αλλιώς τρέντουλα κατά το κοινώς λεγόμενο στην Ελλάδα. Υπάρχουν παντού γύρω μας, όπου και να στρίψεις την κεφάλα σου θα δεις ένα τρέντουλο να κόβει βόλτες.

Συνηθίζουν να βγαίνουν έξω μετά από βροχές, όπως και το ουράνιο τόξο, γιατί και αυτά ντύνονται ακριβώς όπως το ουράνιο τόξο. Το πιο άκυρο χρώμα να σου έρθει στο μυαλό θα το δεις πάνω στο τρέντουλο. Ο πιο άκυρος συνδυασμός να είναι, δεν κωλώνουνε θα το φορέσουνε για να κάνουν την διάφορα (λες και δεν έχουμε δει ουράνιο τόξο στην ζωή μας, τα μαλακισμένα περιμέναμε!)

[i]Αγόρια:[/i]

Ροζ μπλουζίτσα είναι απαραίτητο αξεσουάρ όπως επίσης το κλασικό παντοφλέ παπούτσι, άλλοι το ξέρουν και ως σκακιέρα (δεν θέλω να διαφημίσω μάρκες τώρα). Το πανάκριβο κινητό που θα κουβαλάνε μαζί τους θα είναι γεμάτο από τραγούδια και καλλιτέχνες που οι ίδιοι δεν ξέρουν καν ότι υπάρχουν, απλά τα βάζουνε για να τα ακούνε τα κορίτσια και να ψαρώνουνε (και καλά!). Το πορτοφόλι θα είναι δεμένο με αλυσίδα πίσω στην τσέπη και μερικά πολύχρωμα λαστιχένια βραχιολάκια με χαραγμένα πάνω: (Strong , Power , κ.λ.π.), Είναι παρόμοια με τα κίτρινα βραχιολάκια που πουλούσανε για τον καρκίνο, αλλά σκεφτείτε ότι αν αυτά τα ζώα είχαν αγοράσει τα κανονικά βραχιολάκια για τον καρκίνο η μίση Αφρική θα είχε σωθεί. Ακούνε το Girlfriend της Avril Lavigne αλλά άμα τους ρωτήσεις τους στίχους η κανένα άλλο τραγούδι του καλλιτέχνη δεν θα ξέρουν τον Χριστό τους. Τα γυαλιά ηλίου χρειάζονται, όχι για τον ήλιο βέβαια, αλλά για να καλύπτουν την φάτσα τους και να φαίνονται γκόμενοι από μακριά.

[i]Κορίτσια:[/i]

Αν και τα περισσότερα είναι καλά κομμάτια, το ντύσιμο και ειδικότερα η συμπεριφορά που έχουνε (στα @@ μου όλα, είμαι μνάρα, είμαι θεά, και όλοι οι άλλοι είστε για τον πτσο παιδιά) είναι που τις κάνει σε μερικές περιπτώσεις μισητές από τους άλλους. Η τσίχλα παραμένει στο στόμα 24/7, έχουνε φτάσει στην φάση τα σαγόνια τους να έχουν φτιάξει τέτοιο μπράτσο που να είναι πιο δυνατά και από τα σαγόνια του καρχαρία. Το γυαλί, απαραίτητο αξεσουάρ φυσικά, δεν το έχουνε για τον ήλιο, το έχουνε επειδή το φοράνε σχεδόν όλοι (όσο μεγαλύτερο γυαλί τόσο το καλύτερο, έτσι πάει, άμα υπήρχε γυαλί που καλύπτει όλο τα πρόσωπο θα το φορούσανε, πιστέψτε με). Εντάξει, το καλοκαίρι και το πρωί χρειάζεται δε λέω, μην μας πάθετε και καμιά θερμοπληξία, αλλά θα ήθελα να ήξερα, το βράδυ γιατί τα φοράτε; μήπως έχουνε κάνα ειδικό φίλτρο και βλέπετε πιο καλά το βράδυ με αυτά ή μήπως φοβάστε μην τυφλωθείτε από το φεγγάρι; Anyway, συνεχίζουμε, το πανάκριβο κινητό (καλή ώρα όπως και στα αγόρια) θα είναι γεμάτο με τις επιτυχίες του σήμερα μην έχοντας ακούσει ούτε τις μισές από αυτές στην ζωή τους. Τα βραχιόλια στα χέρια πάνε και έρχονται, 40 μαύρα στο ένα χέρι, 50 πολύχρωμα στο άλλο, διακοσμημένα με πέτρες και καρδούλες που κάνουνε το χέρι να είναι σαν Λούνα Παρκ και προσθέτει γύρω στα 5 κιλά σε κάθε χέρι. Ο καφές και το τσιγάρο είναι οι δυο κολλητοί φίλοι τους και απλά το κάνουνε για μαγκιά, δεν θα το σταματήσουνε, όσο και αν δεν τους αρέσει ο καφές κι όσο κι αν πνίγονται από το τσιγάρο, αφού ο καφές και το τσιγάρο είναι στην μόδα ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!

[i]Γενικές πληροφορίες για τα τρέντουλα:[/i]

Α ) Υπολογίζεται ότι κάθε καλοκαίρι πνίγονται στην Ελλάδα 1000-1500 άτομα. Τα μισά θα είναι γέροι, και τα άλλα μισά τρέντουλα, και αυτό γιατί ως γνωστόν: 1. είναι τόσο κωθώνια που πριν βουτήξουν στη θάλασσα θα έχουνε φάει τον άμπακο 2. θα τους πάνε στον πάτο τα χιλιάδες μπιχλιμπίδια που όπως προαναφέραμε έχουν στα χέρια τους Από την μια μεριά αυτό είναι καλό γιατί έτσι απαλλασσόμαστε σιγά σιγά από τα τρέντουλα, αλλά από την άλλη, παιδάκια είναι και αυτά μωρέ ότι κάνουν οι άλλοι κάνουνε.
Β ) Τα τρέντουλα δεν πιστεύουν στον Θεό. Πιστεύουνε στον Χίτλερ του 21ου αιώνα ο οποίος θα γεννηθεί και θα φέρει βαριές τιμωρίες σε όσους δεν ντύνονται ανάλογα με αυτούς ή όσους δεν έχουν το κατάλληλο ποσοστό μαλάκυνσης στον εγκέφαλο έτσι ώστε να θεωρούνται τρέντουλα. Πιστεύουνε ότι ο Τρεντο-Χίτλερ θα διατάξει σφαγές και θα προσπαθήσει να φτιάξει την απόλυτη ανθρώπινη ράτσα. Από έγκυρες πηγές έχουμε μάθει ότι το σήμα αυτής της οργάνωσης θα μοιάζει με το λογότυπο της Paul Frank αλλά με την μόνη διαφορά ότι αντί για το πιθηκάκι θα έχουν τον ΚΩΛΟ της συγκεκριμένης μαϊμούς και θα έχουν την φάτσα ενός τρέντουλου (λογικά κάποιου με υψηλή θέση) να βγαίνει μέσα από τον κώλο.

[i]Φράσεις που χρησιμοποιούνε τα τρέντουλα:[/i]

-Με γεια τα all star/vans!
-Είσαι άκυρος/η!
-LOL
-Έλα καλέ!
-Τι γλυκόοοοοοο!
-Πολύ trendy αυτή η τσάντα / μπλούζα / ζώνη! Θα την πάρω.
-Έλα πάμε στα Paul Frank!
-Κοιτά το μαλακιστήρι με το skate.
-Πωπω! Κοιτά τα παπούτσια / παντελόνι / μπλούζα / μαλλί του!
-Yassou Maria!!!
-Το καινούριο της Παπαρίζου το έχεις;

[i]Must που πρέπει να ξέρει κάποιος για τα τρέντουλα:[/i]

1) Ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω από τον ήλιο, ο κόσμος γυρίζει γύρω από τα τρέντουλα. 2) Τα αγόρια τρέντουλα όσο ντούκια και να φαίνονται είναι 100% down με 2 φάπες. 3) Τα τρέντουλα δεν θα πολεμήσουν ποτέ γιατί θα έχουν δηλώσει πούστηδες στον στρατό. 4) Η ονειρεμένη δουλειά για τα τρέντουλα είναι να γίνουνε σχεδιαστές μόδας. 5) Ποτέ μην ζητήσεις βοήθεια από τα τρέντουλα άμα έχεις χαθεί στον δρόμο, θα σε στείλουνε στην Αλάσκα. 6) Το 50% των τρεντουλοαγοριών ξυρίζουν πρώτα τα πόδια και μετά από 2 χρόνια αρχίζουνε και το μουστάκι.

Σαφής Ορισμός.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Υπερθετικός βαθμός του όρου «ζαρζαβατικό». Χαρακτηρίζονται έτσι τα άτομα που η περιορισμένη νοημοσύνη τους τίνει στο ναδίρ της κλίμακας I.Q. με αποτέλεσμα η επικοινωνία μαζί τους να καθίσταται αδύνατη, έστω και σε βασικές έννοιες.
Ο όρος αποτελεί εξελιγμένη μορφή του παλαιότερου «βλήτο».

Του εξηγούσα δυο ώρες και στο τέλος δεν είχε καταλάβει τίποτα. Λες και μίλαγα σε μπρόκολο...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο θεσμός (διαγωνισμός) των Καλλιστείων που με τα χρόνια όμως παράκμασε και έτσι κατάντησε σε Χαλιστεία. Χρονολογείται αρκετές δεκαετίες και λαμβάνει χώρα σε όλο τον κόσμο με εξαιρετικά μεγάλη συχνότητα.

Εφεύρεση των αντρών με συμμετοχή ημίγυμνων (ενίοτε και γυμνών) γυναικών. Όπως και το striptease.

Κατά έναν περίεργο τρόπο τα Χαλιστεία χαίρουν καλλιτεχνικής εκτίμησης εν αντιθέσει με το striptease που θεωρείται πρόστυχο. Τώρα, πώς θεωρείται περισσότερο τέχνη και ηθικότερο να στέκεσαι (σαν το άλογο) γυμνή ενώ τουλάχιστον το striptease περιλαμβάνει και χορό, αυτό είναι άγνωστο ζήτημα (ε, βίτσια είναι αυτά).

Απαραίτητο προσόν για δήλωση συμμετοχής είναι μόνο η εξωτερική εμφάνιση.
Αυτό καθιστά τα Χαλιστεία ως το τελευταίο προπύργιο πάσης φύσεως ξούρλου, πυρίξανθης, ξέκωλου και οποιουδήποτε άλλου θηλυκού γένους ζαρζαβατικό. Στο χώρο αυτό έχουν πάσης φύσεως ασυλία και μπορούν να επιδοθούν με άνεση στην μοναδική ικανότητα που διαθέτουν: να στέκονται χαμογελαστές (ιγνοράνοι) χωρίς να κάνουν τίποτα. Έπεται επεξηγηματική εικόνα.

χαλιστεία

Η προετοιμασία διαρκεί αρκετό χρόνο, γιατί οι «σαδιστές» διοργανωτές επιθυμούν στην αρχή να τις δουν ντυμένες και να βαδίζουν. Οπότε ειδικοί επαγγελματίες τις εκγυμνάζουν σε εντατικούς ρυθμούς, αλλιώς θα έβγαιναν στην τελική βραδιά των Χαλιστείων γυμνές μπουσουλώντας.

Όλες σχεδόν οι διαγωνιζόμενες σπουδάζουν μπίζνες αντμινιστρέσιον στην αλλοδαπή και κυρίως στην Αγγλία, πράγμα το οποίο καθιστά τις αγαθές μητέρες τους ευτυχέστατες («η κόρη μου θα γενεί επηστοίμονας!»).

Επίσης, όλες μάχονται σθεναρά για την παγκόσμια ειρήνη, αλλά αν τις ρωτήσεις τι είναι η «Παλαιστίνη», μάλλον θα απαντήσουν δίνοντας σου τον ορισμό της «πλαστελίνης». Έπεται επεξηγηματική εικόνα.

χαλιστεία

Τη βραδιά που διαδραματίζεται η τελευταία πράξη των Χαλιστείων για την επιλογή της νικήτριας, οι διαγωνιζόμενες δείχνουν εγκεφαλική δραστηριότητα (ναι, συμβαίνει και αυτό), προσπαθώντας η μία να «θάψει» την άλλη. Μαχαίρια, πριόνια, δίκαννα, οπλοπολυβόλα επιτρέπονται και είναι θέμα κατινάζ για τις μεσημεριανές εκπομπές της επόμενης μέρας. Γενικότερα ο θεσμός διαπνέεται από άμιλλα και ευγένεια. Έπεται επεξηγηματική εικόνα.

χαλιστεία

Στην Ελλάδα λαμβάνει χώρα άπαξ κάθε έτος. Οργανώνεται από το αφάν γκατέ της κοινωνίας (κάτι απολιθωμένοι καναλάρχες με συνεργασία κάποιων άφυλων πουθενάδων) και παρουσιάζεται από θηλυκές tv-περσόνες που η ευφυΐα τους αγγίζει το απόλυτο μηδέν (η κατάσταση εκείνη στην οποία ένα υλικό δεν έχει καμία ενέργεια: -273,15° C) οπότε και υπάρχει ομοιογένεια καθότι δε διαφέρουν από τις διαγωνιζόμενες. Έπονται επεξηγηματικές εικόνες.

χαλιστείαχαλιστεία

Το βραβείο για τη μεγάλη νικήτρια είναι 15 λεπτά τηλεοπτικής δόξας (με μια μικρή παράταση στα μεσημεριανάδικα της επόμενης μέρας) και μια θλιβερή φωτογράφηση σε κάποιο περιοδικό που το αναγνωστικό κοινό του απαρτίζεται από κάγκουρες (τύπου «Βαβούρα», οι παλιότεροι γνωρίζουν περί τίνος μιλάμε). Για τις πιο τυχερές δε, υπάρχει η δυνατότητα μιας λαμπρής καριέρας ως γλάστρες σε πρωινές εκπομπές που τις σπονσοράρει ο Λουμίδης, σχολιάστριες σε μεσημεριανές τύπου «τα λερωμένα, τ’ άπλυτα» και βωβές συμπαρουσιάστριες του χοντρούλη Θέμου ενδεδυμένες με την τελευταία λέξη της μόδας των εσωρούχων.

Οι μόνοι ικανοποιημένοι είναι: τα χαζοχαρούμενα στελέχη-οργανωτές που προαναφέραμε, η παρουσιάστρια που έχει να γράψει στο βιογραφικό της «άλλη μια σελίδα δόξας(!)» και κάτι γερόντια που πήραν μάτι μέσω της tv (μιας και δεν έχουν πια κουράγιο να πάνε σε ένα striptease της προκοπής όπως ο υπόλοιπος υγιής ανδρικός πληθυσμός).

χαλιστεία

ΑΞΙΑ νικήτρια Χαλιστείων! (Miss Hali 21st Century)

Digital χαλιστεια (από Vrastaman, 23/12/08)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Χαρακτηρισμός θηλυπρεπούς αρσενικού.
Ο όρος προέρχεται από τον παγκοσμίας(;) φήμης(;;) στυλίστα(;;;;;) Λάκη Γαβαλά.

Κύρια γνωρίσματα του εν λόγω ατόμου:

  • Αβρότητα τρόπων, χειρονομιών και ομιλίας.
  • Άποψη επί παντός θέματος με επικρατέστερη τη δική του.
  • Ακαθόριστο επάγγελμα του τύπου «άνθρωπος της μόδας» και συναφών χαρακτηρισμών (ακριβής ανατύπωση της διαδικτυακής σελίδας του κ. Λάκη Γαβαλά).
  • Ιδιάζουσα ενδυματολογική άποψη με προτίμηση στις ζαρτιέρες. Επίσης η γενικότερη αμφίεση θυμίζει πουλί (φτερά και πούπουλα).
  • Θαμώνας του πολυβασανισμένου νησιού της Μυκόνου (πρόσφατα στον κ. Γαβαλά εδόθη επίσημα εν μέσω πανηγυρισμών, ο τίτλος «αδερφή του Πέτρου», δηλαδή του ετέρου πτηνού που κατοικεί στη Μύκονο).
  • Μεγάλος κύκλος γνωριμιών με περσόνες διεθνούς φήμης (Έφη Θώδη, Βέρα Λάμπρου, Ελένη Λουκά, Ελεονόρα Μελέτη κ.ο.κ) που ασκούν και συναφές επάγγελμα: ακαθόριστο. Οπότε υμνούν ο ένας τη «δουλειά» του άλλου.
  • Εξαιρετικά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να νομίζει ότι είναι χρήσιμος στην ανθρωπότητα και χωρίς αυτόν θα έλθει η συντέλεια (παρεμπιπτόντως, στο μυαλό του η «συντέλεια» είναι η Άντζελα Δημητρίου ντυμένη σε αποχρώσεις Ροζ σηθρού).
  • Όταν βρεθεί πλησίον ατόμου με ίδια γνωρίσματα, συγχύζεται αλλάζοντας πολλαπλά χρώματα με επικρατέστερο το πράσινο (παρεμπιπτόντως, το κανονικό του χρώμα είναι το σκατουλί του σολάριουμ).

Επικρατέστερη μέθοδος αντιμετώπισης των εν λόγω ατόμων, είναι η πλήρης αποφυγή οιασδήποτε συναναστροφής του ιδίου ή του κοινωνικού του κύκλου. Επαφές, έστω και σε μικρές δόσεις, μπορούν να αποβούν μοιραίες, με μεγαλύτερη παρενέργεια την έντονη επιθυμία για οριστική μετακόμιση στη Μύκονο (Βόρεια).

γαβαλάκης

Το όνειρο κάθε γαβαλάκη,
είναι να γίνει Βουγιουκλάκη…

(από Khan, 28/03/15)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

ΙΚΕΑ (Ινστιτούτο Κατάρτισης Ελεεινής Αγουστιάς)

Ανωτάτη διεθνής σχολή με παραρτήματα σε όλο τον κόσμο. Στόχος της, να φωτίσει τους απανταχού πολίτες του πλανήτη με το επαναστατικό κίνημα του 21ου αιώνα: «Και από τα σκουπίδια μπορείς να κονομήσεις». Η σχολή παραδίδει ταχύρρυθμα μαθήματα (μια ώρα εντός του ιδρύματος αρκεί):
- Πως να ξεχάσετε ότι γνωρίζατε περί γούστου και αισθητικής.
- Πως να χρησιμοποιείτε το άθλιο εκπαιδευτικό σετ που σας παραδίδουν κατά την είσοδό σας στο ίδρυμα: Μία χάρτινη μεζούρα ολίγων εκατοστών για τη μέτρηση αντικειμένων που ενίοτε ξεπερνούν σε μήκος το πάρκινγκ πλησίον του ιδρύματος, ένα θλιβερό μολύβι που θυμίζει πουπήγιο κι ένα χαρτάκι σε μέγεθος στίχλας όπου και θα γράψετε τις μετρήσεις σας.
- Πως να χάσετε το δρόμο σας εντός κτηρίου και να απολαύσετε την εμπειρία που είχαν ο Μωυσής και οι Εβραίοι κατά την περιήγηση τους επί 40 χρόνια στην έρημο.
- Πως να θυμάστε πολλαπλούς οκταψήφιους κωδικούς που παραπέμπουν σε ανύπαρκτα αντικείμενα και δεν τους γνωρίζουν ούτε οι λιγοστοί εργαζόμενοι στο εν λόγω ίδρυμα.
- Πως να εκγυμνάσετε την υπομονή σας σε απίστευτα επίπεδα ψάχνοντας να βρείτε αυτούς τους λιγοστούς εργαζόμενους.
- Πως να σπαταλήστε ένα ολόκληρο πρωινό ψάχνοντας για ένα χάρτινο φωτιστικό ταβανιού.
- Πως να σπαταλήσετε «μικρό» χρηματικό ποσό για την αγορά ακόμα μικρότερης αξίας αγαθών και να αισθάνεστε ιδιαίτερα ευτυχής.
- Πως μπορεί να χωρέσει μια σαλονοτραπεζαρία και μια κρεβατοκάμαρα (μαζί με τα κομοδίνα) σε ένα Fiat Punto.
- Πως να συναρμολογήσετε ένα σύνθετο οκτώ κομματιών χωρίς βίδες και μετά από προσπάθεια πέντε ωρών να συνειδητοποιήσετε ότι είναι ένας ποικιλόχρωμος καναπές.

Οι απόφοιτοι της σχολής έχουν τη χαρά να απολαύσουν την οικία τους διακοσμημένη με την τελευταία λέξη απλής, παρδαλής και πολυέξοδης γουστέλλειψης.

Επίτιμος Πρύτανης των Ελληνικών παραρτημάτων : Έφη Βώδη (ή Θώδη).

Ρε Μάκη, τί καρέκλα είναι αυτή ρε στο σαλόνι; Το ΙΚΕΑ έβγαλες;

(από Khan, 25/02/13)

Got a better definition? Add it!

Published