Ο οπαδός / ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικού κώματος της Αριστεράς, άκα τΣΥΡΙΖΑ και ΣφΥΡΙΖΑ από διάφορους κακεντρεχείς και σκατόψυχους.

Μέχρι πρότινος δεν είχε προκύψει θέμα με το πώς θα αποκαλούνται οι οπαδοί του, διότι ήταν απλώς γνωστοί μεταξύ τους αλλά και στο ευρύ κοινό με τα μικρά τους ονόματα, π.χ. Γιώργος, Πέτρος, Γιάννης, Αλέκα, Ελενίτσα κλπ. Μετά την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μάη όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ποσοστό της τάξεως του 17%, αυτό δεν είναι πλέον εφικτό ή πρακτικό, εξ ου και η ανάγκη για συλλογική αναφορά σε οπαδούς / ψηφοφόρους με τον προαναφερθέντα όρο.

Για την ιστορία, οι οπαδοί της ΝΔ λέγονται Νεοδημοκράτες, του ΠΑΣΟΚ λέγονται Πασοκτσήδες, Πασοκτζήδες ή και Πασοκατζήδες, του ΚΚΕ λέγονται Κουκουέδες, Κομμουνιστές, Κνίτες (όταν είναι μικροί ακόμα), του ΛΑΟΣ δεν έχει σημασία μετά από το ποσοστό που πήρε, της Χρυσής Αυγής λέγονται Χρυσαυγίτες ή χρυσά αυγά, των Ανεξάρτητων Ελλήνων λέγονται well... Ανεξάρτητοι Έλληνες ή Καμμένοι και της Δημοκρατικής Αριστεράς το συζητάνε ακόμα γιατί το Δημαρίτες δίνει τρελή αβάντα στον Γ. Δημαρά και δεν είμαστε τώρα για τέτοια.

- Είδες ο Αλέξης; Καλά τους τα 'πε στο Προεδρικό...
- Πας καλά ρε; Από πότε μας προέκυψες εσύ Συριζαίος; Εσύ δεν ήσουν πασοκόσαυρος του κερατά και μας ζάλιζες τ' αρχίδια με τον υποβρυχιάκη και τον ΓΑΠ;
- Ε, ναι, εντάξει, αλλά τώρα με το Μπένυ μου κάθησε κάπως...
- Ρε δε λες ότι χέστηκες με το μνημόνιο μη χάσεις τη θεσούλα σου... Α, ρε δημόσιο φορέβα...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified