Χαρακτηρισμός των Ελλήνων φοιτητών της Αγγλίας για όλους τους σχιστομάτηδες Ασιάτες, κυρίως τους Κινέζους. Προέρχεται απο την συγκινητική, αν και αφελή, πεποίθηση ότι τα μέλη της συγκεκριμένης ράτσας τρέφονται αποκλειστικά με ρύζι.

Ο πλυθηντικός ειναι τα ρύζια, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως άκλιτο (το ρύζι) εφόσον αναφέρεται σε μία μεγάλη ομάδα ατόμων της συγκεκριμένης ράτσας. Κάτι που το συνηθίζουν άλλωστε.

Επαναλαμβανόμενες απόπειρες να διαδοθεί ο συγκεκριμένος όρος σε άλλες κουλτούρες εκτός της ελληνικής έχουν αποτύχει παταγωδώς, καθώς οι politically correct Άγγλοι τον βρίσκουν ρατσιστικό, οι δε Ασιάτες θίγονται. Αυτό δεν μπορεί με τίποτα να γίνει κατανοητό σε ορισμένους Έλληνες φοιτητές οι οποίοι συνεχίζουν να επιμένουν να εξηγούν τον όρο στον κάθε άτυχο Ασιάτη που θα βρεθεί στον δρόμο τους και να στραβώνουν μαζί του όταν δεν το βρίσκει αστείο.

Τα ρύζια ευδοκιμούν κυρίως στις οικονομικές σχολές, όπου ευδοκιμούν κατά κανόνα και οι πιο κάφροι Ελληναράδες φοιτητές. Αυτό είναι μία ιδιαίτερα ατυχής σύμπτωση.

Αξίζει να σημειωθεί οτι έχουν αναφερθεί περιπτώσεις συμβάντων όπου μέλη της θιγόμενης ράτσας που δεν γνωρίζουν Ελληνικά και άκουσαν τον όρο στο άσχετο έχουν καταλάβει την σημασία του και εχουν προσβληθεί, οπότε καλό ειναι να αποφεύγετε να το λέτε μπροστά τους ή και γενικά, γιατί δεν είναι και πολύ αστείο εδώ που τα λέμε.

«Πήγα σήμερα το πρωί στο uni γιατί έπρεπε να συναντηθώ με ενα ρύζι συμφοιτητή μου για να μου δώσει κάτι σημειώσεις.»

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified