Οι Κάτω Χώρες ονομάζονται έτσι, εξαιτίας του γεγονότος πως πολλές περιοχές τους βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο με το ένα τρίτο του εδάφους τους στο επίπεδο της θάλασσας ή κάτω από αυτό.

Όταν εδώ λέμε πως δεν υπάρχει επικοινωνία με τις Κάτω Χώρες δε μιλάμε για ασύρματες, ενσύρματες τηλεπικοινωνίας, αλληλογραφία, e-mail, κλπ.

Όταν εδώ μιλάμε για κάτω χώρες αναφερόμαστε στο κάτω κεφάλι ενός άντρα. Η δε θεωρούμενη επικοινωνία αφορά την επικοινωνία μεταξύ πάνω και κάτω κεφαλής μετά τη διέγερση του εγκεφάλου που επιτυγχάνεται όταν ένα μανουλομάνουλο, διεγείρει τον οπτικό σένσορα (μάτια) κάποιου. Η επικοινωνία αφορά τη μετάδοση των καταλλήλων σημάτων από το πάνω στο κάτω κεφάλι μέσω του νευρικού συστήματος. Η επιτυχία θεωρείται αποτελεσματική όταν επιτευχθεί ικανοποιητική αύξηση του μήκους του ανδρικού μορίου.

Όταν λέμε για κάποιον πως δεν επικοινωνεί με τις κάτω χώρες, μιλάμε:

1) για κάποιον με ανεπαρκή ορθοστασία, ή με ελαττωμένη σεξουαλική δραστηριότητα λόγω: εργασιακών συνθηκών (που δεν επιτρέπουν συχνό φίκι φίκι), πάρσιμο πινακίδων (ηλικιακή παρακμή, προβλήματα υγείας) κλπ (βλ. παράδειγμα 1),

2) για κάποιον που κάνει συνεχώς μαλακίες, με σαφή υπαινιγμό πως και καλά τον έχει χτυπήσει η αγαμία στο κεφάλι (βλ.παράδειγμα 2),

3) για χιουμοριστικό πείραγμα για κάποιον ή αστεϊσμός κάποιου για τον εαυτό του σχετικά με την ευγενή καταγωγή του μορίου του, το μουσικό του ταλέντο και τις σεξουαλικές επιδόσεις του (βλ. παράδειγμα 1).

Η χιουμοριστική χροιά πολλές φορές κρύβει ανασφάλειες για το μέλλον. Όταν π.χ. κάποιος έχει αρχίσει να αισθάνεται απόμαχος (βλ. πίτα του παππού).

Σημείωση:Θα μπορούσαμε βεβαίως να αναφέρουμε τον όρο και στην περίπτωση γυναίκας με ελαττωμένη σεξουαλική δραστηριότητα (πάρσιμο πινακίδων, παρατεταμένη περίοδο αγαμίας). Θα μπορούσε βεβαίως και στην περίπτωση γυναίκας, ο όρος να εμπεριέχει και στοιχεία αστειότητας.

1) Δυο γεροντάκια συζητούν:
– Θυμάσαι τότε τι έκανα με τη γιαγιά της Λίλιαν; Την είχα ξεσκίσει κανονικά.
– Τότε ρε παλιόγερε είχαμε υπερεξελιγμένες επικοινωνίες με τις κάτω χώρες. Τώρα δυστυχώς δεν επικοινωνούμε με τις κάτω χώρες.
– Δυστυχώς αυτού του είδους οι επικοινωνίες δεν εξελίσσονται, αλλά υποβαθμίζονται με το χρόνο. Τώρα λέω στον μπαργαλάτσο εγέρθητι όταν βλέπω την Λίλιαν, αλλά αυτός αρνείται πεισματικά να υπακούσει. Με έχει γραμμένο στα αρχίδια του.
– Ε έχεις ψωλή με προσωπικότητα φίλε μου χα χα χα.

2) – Τι μαλακίες κάνει ο Βρασίδας, ρε; Έχει χάσει το setup;
– E... Άμα δεν επικοινωνεί με τις κάτω χώρες, τι περιμένεις; Τον έχει χτυπήσει η αγαμία κατακέφαλα.

Κάτω Χώρες (από GATZMAN, 30/01/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified