Φράση με χιουμοριστική ή ειρωνική χροιά που απευθύνεται, ή αναφέρεται σε άτομο που, για ψύλλου πήδημα, είτε παίρνει τα τηλεφωνήματα της αρκούδας, είτε μιλάει στο τηλέφωνο με τις ώρες για διάφορα θέματα. Για τι είδους θέματα μιλάει; Από σοβαρά, μέχρι περί ανέμων και υδάτων. Για οτιδήποτε.

Τη φήμη της εξάρτησης με το τηλέφωνο την έχουν συνήθως οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες τις συναγωνίζονται επάξια. Τα άτομα αυτά έχουν φάει την... εξάρτηση και τον... εθισμό.

Στη δουλειά ψάχνουν να βρουν αφορμή να παίρνουν τα... άπειρα τηλέφωνα, για οποιαδήποτε προσωπική υπόθεση σοβαρή ή όχι (π.χ: γιατί έκλασε το γατί; πώς χέστηκε το παιδί; κλπ).

Όσον αφορά τις εταιρικές υποχρεώσεις, κάνουν τα... τηλεφωνήματα καταντώντας μια απλή δουλειά πρότζεκτ, σπαταλώντας τον... χρόνο.

Θυμόνται πάντα τους άλλους στη γιορτή τους. Κι όταν μιλάμε για τους άλλους, δεν μιλάμε απλά για συγγενείς και κολλητούς. Μιλάμε για μια ταξιαρχία άτομα. Η ατζέντα του κινητού τους έχει σίγουρα πάνω από χίλιες καταχωρήσεις. Στις δικές τους γιορτές δε, αποδεικνύονται οι τι - τζέι!

Όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού και τύχει να έχουν ξεχάσει το κινητό τους, ή τύχει αυτό να την έχει δει άραβας, τρελαίνονται.

Όταν φέρνεις αυτούς τους τύπους στο μυαλό σου, τους φαντάζεσαι με ένα τηλέφωνο στο χέρι. Πολλές φορές αναρωτιέσαι: πώς δεν παθαίνουν αγκύλωση μ' αυτήν την κατάχρηση;

Σχετικά με τον τίτλο του λήμματος τώρα: Κανονικά θα 'ταν πιο λογικό να μιλήσει κανείς για φυσιοθεραπεία στον ώμο, ή στον καρπό, αλλά μπαίνει ο όρος φυσιοθεραπεία στα δάκτυλα για να εστιάσει έτσι στην ενδόμυχη ανάγκη τους να ξεκινήσουν, την επικοινωνία τους, αλλά και γιατί έτσι, το χιουμοριστικό ή το ειρωνικό στοιχείο του πράγματος, επιτυγχάνεται ευκολότερα.

  1. Ειρωνική χρήση.
    - Καλά ρε Κώστα... Απ' το πρωί είσαι μόνιμα κολλημένος στο τηλέφωνο και κοντεύει μεσημέρι. Και να πω ότι έχεις να πεις και τίποτα το σοβαρό; Κάθε μέρα το ίδιο βιολί. Πού το πας; Θες να πάθεις καμιά φυσιοθεραπεία στα δάκτυλα, μ' αυτό το ατελείωτο μπλα-μπλα σου;

  2. Χιουμοριστική χρήση.
    - Πάλι στο τηλέφωνο είσαι; Πάλι το 'χεις ρίξει στο μπίρι-μπίρι; Εμ, σε βλέπω για φυσιοθεραπεία στα δάκτυλα... Δεν τη γλιτώνεις... Μπουχαχα!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified