Αγανακτισμένη ατάκα της καυλοπυρέσσουσας γάτας του Αρκά, της Λουκρητίας, προς τον ευνουχισμένο συγκάτοικό της, τον Καστράτο (δες ολόκληρη τη φάση στα media παρακάτω).

Λέγεται όταν κάπου βρίσκεται μαζεμένη όλη η γερουσία, συχνά απορροφημένη σε συζητήσεις για την κακομοίρα την Κωστούλα που πάσχει από τα αρθριτικά της και για το τριπλό μπάι-πας του συμπέθερου...

  1. - Τι έγινε, πήγες τελικά προχθές στη συνάντηση του slang.gr;
    - Πήγα, πήγα... Είχε μαζευτεί κόσμος!
    - Τι, καυλοπιτσιρικάδες;
    - Καμία σχέση! Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα εννιάμερα!

  2. (από εδώ)
    Θα ομολογήσω κι εγώ πως μια φορά που πήγα σε μια εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο Δημοτικό Ωδείο Λαρίσης συνοδεύοντας μια δύστροπη και ξινή απόφοιτο μουσικολογίας έψαχνα απεγνωσμένα για κάποιο τρόπο να φύγω από εκεί. Ο μέσος όρος ηλικίας των παρισταμένων, βλέπετε, ήταν τα εννιάμερα. Η ακουστική του χώρου ήταν ελεεινή (πεταμένα λεφτά δηλαδή). Η ερμηνεία των ασμάτων ήταν άνευρη, άψυχη, άχρωμη, άοσμη και άγευστη, η μουσική συνοδεία ήταν, ουσιαστικά, της πλάκας

  3. (από εδώ)
    Κι επειδή το ταξίδι σαν ταξίδι δεν είναι καθόλου απαιτητικό, τουναντίον προσφέρεται για διάβασμα, αραλίκι, βαρεμάρα και “ξύσιμο”, νομοτελειάκά το πλοίο ήταν γεμάτο από ηλικιωμένους και πάω στοίχημα όσο θες ότι την πρώτη νύχτα πρέπει να ήμουν ο νεαρότερος επιβάτης στο πλοίο, αφού ο μέσος όρος ηλικίας πρέπει να ήταν τα εννιάμερα. Τόπο στα νιάτα!

  4. (από εδώ)
    Παναζία μου δε λες τίποτα! Πρόσεχε βρε! Το τάραξες το κορίτσι καλοκαιριάτικα! Εγώ πάλι με τα γριάδια και μέσο όρο ηλικίας τα εννιάμερα, το ταχύτερο που μπορούσαν να με ακολουθήσουν με τις μπαστούνες ήταν τα 2 χλμ, οπότε άγιο είχανε κι αυτές! Άντε βρε, καλώς σας βρήκα και να μου προσέχετε!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified