#1
zazuf

in τούφα

Καρανίκας κατά όσων αντιδρούν για τις Σπέτσες: Ο Κασσελάκης δεν σας καλεί για τούφα όπως έχετε συνηθίσει αλλά για εργασία (εδώ)

#2
zazuf

in αναρχοσταλίνα

Το ελληνικό πολιτικό εργαστήριο έχει πολλά ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Εξωτικά υβρίδια όπως ο αναρχο-σταλινισμός (λατρεία του σοβιετικού στρατού σε αναρχικές ομάδες) έχουν αναδυθεί ήδη από τη δεκαετία του 2010. Η δεκαετία του 2020 που συνέπεσε με την πανδημία έδωσε ώθηση σε άλλα παράξενα μίγματα όπως αυτό των οπαδών της ατομικής ελευθερίας που ήταν συγχρόνως φονταμενταλιστές της Ορθοδοξίας (κατά των μέτρων, των εμβολίων) αλλά και ζηλωτές της αυτονομίας. (ΦΒ)

#3
zazuf

in ρακετάγκουρας

Ρακετάκηδες ΠΟΝΑΤΕ;;;

#4
zazuf

in ξυπνιτζής

Από την εποχη του Ανδρέα όλοι ναι όλοι οι Αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ έπεσαν σ αυτό το τρυπάκι βάζοντας οι ίδιοι ή εγκρίνοντας μαλακες, άχρηστους πουθεναδες και καραγκιόζηδες επειδή απλά ήταν διάσημοι ή πιο γνωστοί από την τηλεόραση. Όλοι και ο ΓΑΠ για να μην μου την πει κάποιος ξυπνιτζης. Μέχρι το Λιάγκα υποψήφιο βάλαμε το 2009.

(πασόκος στο fb, για το Kaili ή Qatargate)

#5
zazuf

in βίλλα, βίλα

Εμείς εδώ στη Χίο λέμε: Άμα ξενοβιλίσει η γυναίκα, βιλήν την βιλήν το πάει..

#6
zazuf

in βίλλα, βίλα

Αναρωτιόμουνα λοιπόν πώς και αυτή η βενετσιάνικη λέξη, συνηθισμένη από ότι φαίνεται στους ναυτικούς της Μεσογείου, από το λατινικό vilis (που σημαίνει ποταπός), δεν έχει επιζήσει στο Αιγαίο. Μέχρι που πριν χρόνια άκουσα στη Σίφνο γιά το "βιλί", το μικρό τσουτσούνι κοντά στην βάση κάποιων κρασοπίθαρων, ξυδοπίθαρων και λαδοπίθαρων. Έτσι ο ελληνικός θαλασσινός κόσμος άρχισε να γίνεται πιό ενιαίος. Έπειτα έμαθα και γιά το αντίστοιχο υποκοριστικό "βιλλούριν" στα κυπριακά κεραμικά και όλα ανέκτησαν την σωστή τους τάξη. Οι φωτογραφίες από πρόσφατο ταξίδι μου στη Σέριφο, όπου τέτοια πιθάρια και πιθαράκια με "βιλί" βρήκα σε πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια και υποστατικά του νησιού. Ντόπια από Σιφνιούς τεχνίτες ή εισηγμένα κάποτε με το καίκι από την Σίφνο. Σε ένα μάλιστα είχε απομείνει και το ξυλαράκι που έφραζε την ροή. Υ.Γ. Μένει να ψάξει κανείς αν συγγενεύει και το παιδιάστικο στα αγγλικά "willy", που σημαίνει "πιπί" ή "τσουτσούνι".

φβ

#7
zazuf

in αριστεράντζα

Αν ο πόλεμος λήξει με τη Ρωσία ενισχυμένη και ακολουθήσει οικονομική κρίση στη Δύση: Τότε η ευρωπαϊκή αριστερά , με πρώτη την ελληνική θα βάλει θέμα αποχώρησης από ΝΑΤΟ και ΕΕ και πρόσδεση στο άρμα της Ρωσίας-Κίνας-Ιραν-Τουρκίας και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων. Φυσικά, υποκριτικά γιατί καμιά καλοθρεμένη αριστεράντζα δεν θέλει να πεινάσει. Αλλά θα το βάλουν. Ήδη ξεκίνησε η ανοικτη υποστήριξη της Ρωσίας. (φβ)

#8
zazuf

in ριχτάδικο

Μπαχτσές ο μπαγάσας

ταρίφα για κάθε ταυτότητα ή διαβατήριο πάει από 30 μέχρι 35 χιλιάρικα. Οι πελάτες είναι κυρίως Αλβανοί και Ρώσοι ποινικοί, που έχουν εντάλματα για ναρκωτικά και π***ς. Άλλοι που έχουν πάρει ταυτότητες είναι τριτοδεύτεροι που δουλεύουν σε νυχτερινά μαγαζιά, μπροστινοί σε εταιρείες με τσιγάρα, βενζινάδικα και αλλού, στριπτιτζούδες. Το καλύτερο όμως είναι και οι ταυτότητες που βγάζουν σε μπροστινούς σε ριχτάδικα μεγάλων επιχειρήσεων, θυγατρικές τους εταιρείες, ΙΚΕ, που όταν φαλιρίσουν, άντε να βρεις άνθρωπο για τα χρέη τους. Όλοι αυτοί πλησιάζουν την ομάδα για να αγοράσουν γνήσια χαρτιά με «καθαρό όνομα» για να κινούνται ελεύθερα ή για να φύγουν στο εξωτερικό»."

(Οι επιστολές του αγνώστου Α.Π. που «έκαψαν» το κύκλωμα με τις πλαστές ταυτότητες-)

#9
zazuf

in βαριόμουνα

Γυναικάρα που στέλνει συνέχεια "χρόνια πολλά", "Καλές γιορτές" και τέτοια. Η Ευχόμουνα

#10
zazuf

in bluetooth

#12
zazuf

in λαστγίαρ

To βρήκα, ευχαριστώ.