Παρακαλούνται οι εν τω σαιτ μεταλλάδες όπως προσφέρουν την γνωση τους επι της παλαι ποτε συνηθειας του εξελληνισμου των ονοματων των διαφορων ροκ σταρ.
πχ. Bruce Dickinson= Βρασιδας Πουλοπουλος Ritchie Blackmore = Ριχαρδος Πολύμαυρος Gary Moore= Γαρύφαλος Μουρης κ.α.
ΥΓ. Το I Surrendrer καθοτι εκτός από κομματάρα ήταν και μεγάλη ντισκο-εμπορικούμπα γραφτηκε από τον γιάννη καραλή της γηραιάς αλβιόνας Russ Ballard
Η μουσική και η μπαλα δεν μαθαίνεται από το μηδεν, μόνο καλλιεργείται
Οι μαλμστηνοειδείς μπουρμπουλήθρες δεν είναι τόσο σχετικές καθώς ο Malmsteen ειναι μουσικός της πιατσας, και το γεγονός ότι καταντάει βαρετός εγκειται μόνο στο ψωνίστικο του χαρακτήρα του. Τα πνευματικά του παιδια άλλωστε John Norum, και Roland Grapow που ειναι πιο μετρημένα και φρόνιμα, αποδυκνείουν τρανα πως οι μπουρμπουληθρες ειναι όλα τα λεφτά, και δεν κουράζουν
Επιμένω και τονιζω οτι περαν των συνοικιακων συγκροτηματων με τους κατα φαντασιαν κατοσταχορδους μουσικους, εκ των διασημων ο τυπος του επιδειξιομανη μουσικου που δεν εχει δημιουργικοτητα είναι εκτος απο τους προαναφερθεντες στον ορισμο, και οι Dragonforce κ.α.
βικαριε εισαι μες το μυαλο μου. το λινκ μου εκανε clean up στον εγκεφαλο. για την ακριβεια η δοτικη μου ειχε κατσει απο τον τιτλο της παραταξης στο δελτιο του ΤΕΕ, που έχει ποστάρει και ο σαραντ.
α και οι μοντουλες αν θελουν ας αλλαξουν τη λεζαντα του μηδιου σε «επι τω εργω» γιατι είπα να το παιξω λιγο δημοτικιστοχαρουλης αλλα δεν μου βγαινει ρε γμτ
μάγκες κοιτάχτε με προσοχή μήδι, για να δείτε την αμετροέπεια του έλληνος μουσικού! Τρείς (!!!!!!!!!!!!) κουλοί κιθαρίστες χτυπάνε ακόρντα όλοι μαζί, και ο ανύπαρκτος σε sound level μπασίστας, κλασσικός τύπος κατοστάχορδου, παίζει με 5χορδο και ανάθεμα αν τις αγγίζει καν τις χορδες!
ανεβασε κι εσυ τιποτα, αφου το κατεχεις το αντικειμενο καθως φαινεται
ελα ρε θηριο εχεις περασει και τον σεσιονα. ευγε τα σπεκια μου. μου δινεις εναυσμα να παιξω μπαλα στην ροκομεταλλαδικη σλανγκ, ετσι για να θυμηθω τη νιοτη, με τα μαλλια τα μαυρα ρουχα, και τις κιθαρες στον ωμο....
στουντιας επισης λεγεται ο session player, όχι μονο για να υποδείξουμε την ιδιότητα του αλλά και για τονισουμε την μη συναισθηματικη του συνδεση με το κομματι. καθοτι κατα παραγγελια. Εξ ου και στουντιαδικο σολο κλπ.
ευγε! να σημειωσω οτι πολλοι 9χρονοι-10 χρονοι σοκαρονται οταν πρωτοδιαπιστωνουν την γενικοτερη κλιση του συστηματος. Εμένα παντως με είχε ενημερώσει ο παππούς μου για το ραφτη και τις ερωτησεις του και ήμουνα κυριλε...!!
το λήμμα εινα σαφώς πολύ καλό, αλλα ο ορισμός είναι μπλεξιμο απο τη φυση του, ο βραστα εβαλε τα δυνατα του βεβαια. Αλλα τωρα να μπλέξεις, θρησκειες, αραβες, ελληναραδες, αμερικανακια, και δημοσιογραφους να γραφουν το μακρυ και το κοντο τους, και να βγαλεις ακρη ειναι αδυνατον.
Οσο για το πρωτο σχολιο της Τζενης για το πως τα μαζεψαν αυτη που χαρηκαν λογω των θυματων, θα την πω την καφρίλα μου και μετα σταυρωστε με σαν την Εφαρα.
Το να εισαι βλακας, οικονομολογος, ή και τα δυο ταυτοχρονα, δε σε καθιστα αθωο θυμα. Και αυτοι που χαρηκαν για ουσιαστικους λογους δεν ξε-χαρηκαν ποτε, κατ εμε.
λεγεται και απλωστρα
πως γαμάει ο μάστορας:
[I]1. να πάρω τα πάσα
2. να σου λαδώσω το γκροβεράκι
3. να σου πετάξω εξω το γρύλο (γνωστο κα μη εξαιρετεο)
3. να σε σφιξω με τον αλυσοκάβουρα[/I]
Το λίνκι στον υπάρχον λήμμα του τρένου δεν μπήκε επίτηδες, καθώς χρήζει καλύτερου ορισμού. Πάσα στον Abas... xeskist
το τρενο μολις αφιχθη στην αποβαθρα 2
εντελώς ακυρο!! το αυτοκολλητακι ειναι απο το συνεργειο του Raffaello Amendola assetto σημαινει set-up δηλαδη στησιμο του αυτοκινητου. Ημαρτο!!
πεντάστερο και υπόκλιση στο Μάκαρο, γιατι η μπαλάρα που είδαμε απο την ΑΕΚ στο τσαμπιονς του 2002-03, ήταν δημιούργημα του!
πατημένος είναι και ο ελαφρώς μεθυσμένος (με φτιαγμένο κεφάλι), έτσι για τα πρακτικά. Φχαριστώ
τι μαθαίνει κανείς αμα συναναστρέφεται με τις τρυφερές ηλικίες 18-22.... αχ... καιρό είμαι έξω απο τη γύρα, μου φαίνεται....φίλε μαύρε!
τουκανισμός αλλά πρέπει οπωσδήποτας να ανέβει λήμμα συγκεντρωτικό με κριτσίνια σπάμε, τζιτζικια πεταλωνουμε, μπρίκια κολλάμε κλπ. το ξέρω υπάρχουν κάποια αλλά είναι συνοπτικά και έχουμε και άπειρες βερζιόν ακαταχώρητες.
Ναι δεν μπορω να ξεκολλήσω απο το θέμα διότι ο χρήστης superyo δεν φαίνεται λόγω του μακροσκελούς του ορισμού, ενας οτιναναι περαστικος του σάιτ που έβαλε ένα λήμμα ανύπαρκτο του στυλ
[I]Λήμμα: 3 μουνάκια η βιολέττα
Ορισμός: τσιγκολελέττα (δις)
[/I]
και εξηφανίσθη
Ως εκ τουτου, αν έχει τη διάθεση ας του δοθεί απο τους μοντς η δυνατότητα να το διορθωσει
περιμένω γνώμες
ΥΓ κάνω αυτό το τζέρτζελο βιαστικά βιαστικά και μόνος μου επειδη απο το μεγάλο διάλογο του κανταϊφίου εγώ σταθηκα στο «διωχνουμε κόσμο».
σταυρώστε με αλλά, συγγνωμη αλλα το ξαναδιαβάζω και το ξαναδιαβάζω, και το βρίσκω προσπέκτους απο σχολη κικ μποξινγκ
Δεν είναι του στυλ μου να τα χώνω σε κόσμο, και δη νεοεισελθόντα, αλλά ρε αδερφέ αφού την έχεις την όρεξη να το γράψεις το σεντονάκι σου, και επειδή δεν είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για το τι είναι σλανγκ και τι όχι, ψαχτο το θέμα πριν το καταχωρήσεις.
Και προπάντων αφού το έχεις το φιλότιμο να το γράψεις το «σκέφτομαι και γράφω», υποστήριξε τουλάχιστον αυτό που λες!
Τεσπα, μπουνιά είναι παρήχηση της ιταλικής λέξης pugno (προφέρεται πούνιο) και σημαίνει το ίδιο πράγμα.
Καταρχήν, να σε συγχαρώ συσλανγκιστά Ξεσκίστ για την πρωτοβουλία να συνεισφέρεις στα Auto/moto, που όπως θα έχεις διαπιστώσει ρίχνω κι εγώ κατά καιρούς το βάρος μου.
Λοιπόν επειδή είμαι αδρεναλινομανής και αυτοκινητάκιας από τότε που γεννήθηκα (φήμες θέλουν να γεννήθηκα μαζί με το τιμόνι στα χέρια), ξεκαθαρίζω από τώρα πως ότι αυτοκινητιστικό λέω στο σιτέ είναι καθαρά δική μου προσωπική εμπειρία. Επίσης, για τα πρακτικά αναφέρω πως επειδή έχω ήδη επενδύσει 2 αμάξια, το ένα σε μπαριέρες και το άλλο σε βράχο, τις ωραίες εποχές του street racing τις έφαγα με το κουτάλι.
(ξεκαβαλάω τώρα και μπαίνω στο ζουμί)
Πρώτον και κύριον, δεν αναφέρομαι σε μοτοσυκλέτες, γιατί δεν τό χω, και γιατί αν αρχίσουμε να μιλάμε για καρφωτές και κουμπωτές σε ξηροκάμπανα κλπ. θα πάει μακρυά η βαλίτσα.
Λοιπόν, για την κοντράδικη αργκό, καρφωτή είναι μόνο η αλλαγή χωρίς συμπλέκτη. Η οποία θέλει μαεστρία για να συγχρονίσεις της στροφές του κινητήρα και να τη βάλεις, ιδίως στο κατέβασμα.
Θα μου πείς βέβαια, «κάστε ρε μάγκα και η θεία μου με το daihatsu cuore που είχε μείνει απο συμπλέκτη καρφωτές τις έβαζε μεχρι το συνεργείο». Σε αμάξι με πολύ ροπή και όταν δεν κοιτάς το να φτάσεις αλλά να το πόσο γρήγορα πας, και με πυργολεβιέ ενίοτε με διαδρομές του ενός cm δεν μπορείς να βάλεις καρφωτές παραμόνο αν θές να δεις το δαχτυλίδι συγχρονισμού να περνιέται βέρα στο δεξί σου χέρι. Γιαυτό και στην πραγματικότητα μιλάμε για αλλαγές στα όρια της αποσύμπλεξης: η ταχύτητα βγαίνει χωρίς συμπλέκτη και μπαίνει η μεγλύτερη με ένα ελαφρύ τσίμπημα στο 20% της διαδρομής, διότι το πιθανο μη κούμπωμα της παραπάνω σχέσης θα μας καθυστερήσει. Εξ ου και η φράση: Έχασα την αλλαγή!
Το κατέβασμα θέλει ένα σεντόνι από μόνο του θα το σχολιάσουμε άλλη φορά.
Το κούμπωμα ως συνώνυμο μπορεί να πέφτει ίσως στα όρια της παραπάνω έννοιας.
Όπως και να χει πάντως, ποτέ ένας petrolhead δεν υπονοεί κάποια γλυκιά μεταχείρηση του λεβιέ με τον όρο κούμπωμα. Διότι, όλες οι αλλαγές αυτές είναι γρήγορες λόγω βιασύνης.
- Μόλις κούμπωσα την 3η του άνοιξα 3 καρότσες!!
Δεν υπάρχει γλυκιά αλλαγή όταν κυνηγάς το χρονόμετρο!
Όσον αφορά την αίσθηση, υπάρχουν οι εξής παράγοντες. Ο λεβιές να είναι συνδεδεμένος με άξονα ή με ντίζα (καλώδιο). Στην δεύτερη περίπτωση, υπάρχει μια πιο λαστχώδης αίσθηση (για να παίρνει τις τάσεις η ντίζα και όχι οι επιλογεις του σαζμάν), η οποία αντισταθμίζεται μόνο απο το «κλακ» του κουμπώματος. Κάτι που δεν έχει να κάνει με την βιαιότητα της αλλαγής.
Όπως είναι ευνόητο, όλοι αυτοί οι διακριτοί χαρακτηρισμοί δεν αφορούν κανένα παππού με μερσέντα ούτε τραπεζομπίζνεσμαν με audi που αλλάζουν ταχύτητες (αν δεν εχουν αυτόματο) με απάθεια και χρονοτριβή σε λεβιέδες που έχουν αίσθηση ξύλου ή και καθόλου αίσθηση.
Αντιθέτως όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί επινοήθηκαν από ανθρώπους που σε κάθε αλλαγή ταχύτητας, σε κάθε ασε πάτα του φρένου ή του γκαζιού, αισθάνονται ότι αγκίζουν τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Είναι αυτοί που παίρνουν συγκοινωνίες γιατί πονάνε όταν ακούνε το βεντιλατέρ στην κίνηση. Είναι αυτοί χαίρονται όταν κάνει τουρμπόκαιρο. Είναι άνθρωποι που δεν μπορούν να τη βάλουν γλυκά την ταχύτητα γιατί ξέρουν να δουλεύουν το συμπλέκτη μονο on/off.
Τέλος, να πω ότι όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο η πρώτη δεν κουμπώνει γιατί το μοτέρ στροφάρει παραπάνω απο το ρελαντί και δεν συγχρονίζει ο ελεύθερος άξονας. Είναι ο ιδιος λόγος που άμα πάς να βάλεις όπισθεν με τις ίδιες συνθήκες θα ακούσεις το «Κγρχχρχχ» από τα γρανάζια. Αμα βαλεις-βγάλεις δευτέρα χωρίς να αφησεις το συμπλέκτη και η 1η και η όπισθεν θα μπουν κυριλέ.
Αυτό ακριβώς τίποτε αλλο.
Παραδειγμα
-Ειμαι Κηφισίας τις προαλλες και ανεβαίνω προς Φάρο. Ξαφνικά ακούω κατι να πλησιαζει και να σκάει ξερόγκαζα. Γυρνάω, βλέπω ένα γκολφ του '21, μπλε λεντάκια και δε συμμαζευεται με ένα φαλτσοκομμένο να φταρνίζεται και να κοιτάει το σκορπιό με περιφρόνηση. Τι είπες ρε κριστιάνο ρονάλνο κωλογυφτα αλβανιάρη -είπα από μέσα μου- ;;;;; ...κουμπώνω λοιπόν τη δευτέρα κι ξεδιπλωνω τα 240 αλόγατα και δεν προλαβε να δει την πινακίδα μου. Δικάστηκε και αυτός...
@ξεσκιστ
χωρις παρεξηγηση, δεν ξερω ποσα μοτερ εχεις ξεσκισει και αν εισαι σιδεροφαγος, αλλα το κουμπωνω δεν ειναι τοσο γλυκο και τρυφερο οσο λες. λεγεται απο τους καυλογκαζους σε ακομα και κατα περιπτωση ως συνωνυμο του καρφωνω.
προκυπτει απο το εξεχον χαρακτηριστικο ενος καλου κιβωτιου που ειναι η σαφηνεια του επιλογεα του.
ετσι οταν επιλεγεις σχεση την νιωθεις να κουμπωνει και να καταλήγει στην σαφεσατη θεση που ξερεις οτι ειναι η εμπλοκη της(μιλαμε για τυπου «Η» κιβωτια)
να συμπληρώσω ότι και στην μη ερωτηματική μορφή του παραδείγματος, υποδηλώνεται η μη διάθεση της περεταίρω επεξηγησης. Υποδηλωνεται μέσω της χρήσης της φράσης ότι είτε για λόγους κωλύματος, είτε εμμέσως λόγω μη δεκτικότητας του δεκτη, ότι ο εξηγών δε γουσταρει να τα κάνει τα πενηνταρακια στην τελική γιατί αν ήθελε θα έλεγε ένα «να πώ/ να εξηγήσω» ή και τίποτα και θα έμπαινε στο ψητό κατευθείαν
Αλεξανδροπετρίδης δηλαδη σα να λεμε........
grado alcolico in peso, ovvero la quantità di alcool espressa in grammi/litro
si può calcolare con la seguente conversione
Grado alcolico in peso (g/L) = 8 × Titolo alcolometrico volumico (V/V, %)
[I]γράδο αλκοόλ σε βάρος, δηλαδή η ποσότητα αλκοόλ σε γραμ./λίτρο
μπορεί να υπολογιστεί με τον κάτωθι μετασχηματισμο
Γράδο (g/L) = 8 x περιεκτικότητα σε αλκοόλ όγκον κατ' ογκον %[/I]
δηλαδή μετράμε συγκεντρωση, κατα παράφραση το γραδο γενικεύεται και στο όργανο μετρησης (πυκνομετρο/αραιομετρο)
σ.ς. περιοδόμετρο (μαστοριλιστικη σλανγκ)
Κάδμε μου, ενισταμε γιατι τις τσιμπητές εγω τις ξέρω πνιχτές ως απλή μεταφρασηεκ του αγγλικού choked, που χρησιμοποιειται ως μαλλιαρη εναλλακτικα του pinch στην αλλη ακρη του ατλαντικου. Τέλος μην μπλεχεις το ακουμπημα της παλάμης γιατι μιλάμε για muted μετά.