Ω της ζηλευτής Βάνειας παραφροσύνης!
Επί τη ευκαιρία αν υπάρχει χημικός ας επιβεβαιώσει/ διορθώσει τα γεγραμμένα, γιατί ανθρώποι είμαστε, σταυρουδάκια φοράμε και η χημεία είναι για μας κινέζικο πράμα.
μερσώ, από χημεία ήμουν αλ σκραπόνε, αλλά το εν λόγω αντικείμενο φάνηκε να αξίζει καμιά σαρανταριά ταμπς στο χρωμ.
Εξαιρετικό. Διαφωτιστικό, επιστημονικό, αλλά ταυτόχρονα γλαφυρό και διεγερτικό!
κι άλλα τέτοια πληζ
Να το βάλω στο αυτόματο λες;
Α, ναι, το σκέφτηκα λίγο όταν έβαλα την ετικέτα ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ: δεκαετία 1990-99, αλλά τελικά την καταχώρισα, με το σκεπτικό ότι λέγεται τουλάχιστον από τότε. Οπότε λέγεται και από παλιότερα, μια χαρά. Τώρα τελευταία, να προσθέσω, δεν το έχω ακούσει.
Όταν όμως το έλεγα εγώ, το λέγαμε σε μπαράκια-κλαμπάκια, σε σκυλάδικα δεν πολυκυκλοφορούσα...
βιβλίο ήθελα να πώ
Μόλις τώρα "επέπεσε" στην αντίληψή μου. Πολύ ωραίο λήμμα (ως συνήθως) και πολύ γλυκειά (το γράφω με την παλιά ορθογραφία, επειδη το σκέτο "ι" μου στερεί κάτι από τη γλύκα, κάτι σαν ασπαρτάμη ένα πράμα) λέξη, κολλάει το στόμα σου. Από τις λίγες που θυμάμαι από τα "Καλιαρντά" του Ηλία Πετρόπουλου. (Άλλο ένα βοβλίο πού'χω ανεμοκυκλίσει).
Συνειρμικά, το βορειοελλαδίτικο ντεγνέκι = μπαστούνι, μαγκούρα για βάδισμα < τουρκ. degnek ( το g με καλαθάκι από πάνου, γμ το πληκτρολόγιό μου). Οι βόρειοι να μας πουν αν είναι σε χρήση. Πάντως γουγλίζεται με την έννοια του βρομόξυλου.
Ήρθαν και κάθησαν σιωπηλοί στο μιντέρι. Άφησαν δίπλα τα ντεγνέκια τους και τον κοίταζαν περιμένοντας υπομονετικά, χωρίς να μιλούν.
Γ. Σκαμπαρδώνης, Η ψίχα της μεταλαβιάς. Εκδ. τα τραμάκια, Θεσσαλονίκη 1990.
Στός, δέν την ἔβαλα την ΡΗΜΑΔ γιατί δέν ἔχει περισσέψει καί κάτι ἀπό δαύτη!
Κι εγώ βάζω στο νοητό Δημόσιο Πρόχειρο το αναρχηγός. Χαλικούτη, ορισμάρα! Πάρα πολύ καλή!
Αρχικό μέλος της μέσα Τρόικας ήταν η Δημάρ, την οποία διαδέχτηκε το Ποτάμι.
Ωραίος ο κουρού-τσεκίτς. Το νταγιάκι ψιλογουγλίζεται και ως βρομόξυλο και ως δεκανίκι αλλά το ένα λίνκι είναι αρκούδως σιχαμένο και δε γουστάρω.
Τραγουδάρα!
Έχει πάρει λέβελ το σάιτ σήμερα!
Εγώ πάντως το (πουτσ') χαβά (γιολαρί) μου :
Μα, Βάνια, είναι προφανές και το ότι σε θαυμάζω και το ότι είσαι εντελώς παλαβός :-Ρ